Squash Online

Frost sikrer sig tredje PSA-titel i Belgien

February 20, 2012Tobias Pørtner

Han kom, han så, han sejrede. Den danske 1’er Kristian Frost var seedet til at vinde The Move Open i Torhout, Belgien, hvilket til sidst også lykkedes. Han måtte dog gå grueligt meget igennem for at opnå sejren ved den usædvanligt stærkt besatte $5K-turnering, hvor han bl.a. var bagud med 5-7 i femte sæt af finalen, inden han til sidst kunne juble over sejren.

På sin vej til finalen havde Kristian i de to første runder besejret sin klubkammerat fra KSK, Kashif Shuja, samt engelske Eddie Chalton i fem sæt efter at have haft en komfortabel 2-0 føring.

I semifinalen var Frost seedet til at møde den anden danske deltager, Rasmus M. Nielsen, hvilket med danske øjne så ud til at blive en spændende styrkeprøve mellem to spillere der har givet hinanden stor modstand i de sidste par opgør på dansk grund.
Desværre ville skæbnen dog at Nielsen i sin kvartfinale endnu engang fik problemer med sin ankel - en skade lignende den han pådrog sig i kvartfinalen til sidste års DM i Herning - og derfor måtte trække sig, i en kamp han ellers ifølge Frost var godt på vej til at vinde. Det vides ikke hvor omfattende skaden er på nuværende tidspunkt.

Semifinalen mod Rasmus’ overmand, Geoffrey Demont, vandt Frost sikkert med cifrene 11-7, 11-7, 11-7 og han var dermed klar til finalen mod den, på papiret, engelske overraskelse - useedede Jaymie Haycocks.

I sin semifinale havde Jaymie Haycocks været ude i en lang fem-sætter, men han var åbentbart ikke tømt for kræfter endnu. De to spillere gav hinanden en rigtig herrefight som Frost til sidst vandt med 11-9, 14-12, 3-11, 9-11, 11-8 på 82 minutter.

Jeg var en smule nervøs før kampen, da Jay (Jaymie Haycocks, red.) tidligere havde slået Karim Ali Fathi i fem sæt, men på samme tid var det en kæmpe fordel for mig.

Jeg kom foran 2-0 i sæt efter nogle marathon-sæt. 2. sæt tog hele 30 min., hvor Jay havde to sætbolde. Herefter tabte jeg dog de næste to hvor han ganske enkelt dominerede alt. Jeg løb og løb og gik helt kold. I femte fik jeg en dårlig start og var bagud hele vejen.

Ved 5-7 smed han så lige fire i brættet og to vindere fra min side betød at jeg nu havde matchbold. Missede den første, men han lavede endnu en fejl og jeg vandt kampen 3-2.

Jeg er ovenud glad for at vinde en så stærk besat turnering. Super fedt!

***Kristian Frost***

Dermed fik Kristian lige med det yderste af neglene modbevist den gamle myte fra fodbold om at 2-0 er den farligste føring. Det danske håb var således foran med 2-0 i samtlige kampe, men endte alligevel med at spille to 5-sæts kampe, en 4-sæts og en enkelt 3-sæts.

Alt dette er KSK-spilleren dog nok forholdsvis ligeglad med dagen derpå, da han nu kan notere sig for tre turneringssejre på den internationale PSA-tour.