Squash Online

Frost fik revanche ved Norwegian Open

June 01, 2014Tobias Pørtner

Den danske mester Kristian Frost var seedet 4 ved Norwegian Open i Oslo, og en plads i semifinalen var præcis hvad Birkerød-spilleren fik ud af sine anstrengelser, da han efter to sejre blev besejret af den 1. seedede egypter i kampen om finalepladsen. Turneringen vil for Frost dog nok mere blive husket for den revanche han fik over sin indiske modstander i kvartfinalen.

På vej til semifinalen besejrede Frost det lokale wildcard Kim Are Killingberg i en ciffermæssig tæt kamp, der dog blev afgjort i tre sæt. Frost styrede kampen i et forholdsvis lavt tempo og udfaldet var det meste af kampen 100 % op til ham, da de fleste point blev fordelt via enten danske fejl eller vindere. Sejren på 11-9, 12-10, 11-8 var dog aldrig for alvor i fare.

I kvartfinalen vandt Frost igen 3-0 - denne gang over Mahesh Mangaonkar. Netop denne sejr var med garanti ufattelig vigtig for Frost, da Mangaonkar for to måneder siden gjorde det onde ved danskeren via et fantom-comeback. Ved deres seneste møde førte Kristian således med 2-0 i sæt og 5-1, inden han gik totalt i stå både fysisk og mentalt, og tabte kampen.
Samme skæbne led Frost dog ikke denne gang, men der var ikke meget mellem de to spillere i de to første sæt, hvor danskeren viste stor mental styrke via to sætsejre i tiebreak. Dette virkede til at knække Mahesh, der til sidst måtte se sig besejret med 15-13, 13-11, 11-4. Til trods for at kampen blev afgjort i tre sæt varede den ufattelige 84 minutter - til sammenligning tog Frosts dyst med Killingberg blot 34.

Semifinalen blev herefter endestationen for Frost, da han tabte til 1. seedede Omar Abdel Meguid med 3-1.

Alt i alt en godkendt indsats af danskeren, der helt klart vil tage det positive i sin revanche over Mangaonkar med sig videre fra Norwegian Open.