Squash Online

Fremtidens stjerner funklede i Sheffield

January 10, 2016Kasper Pedersen

British Junior Open blev færdigspillet i starten af denne weekend. Vinderne er fundet og dermed kan vi nu se lidt mere på, hvem der bliver de nye i verdenseliten. Der har nemlig historisk set været sammenhæng mellem vinderne fra British Junior Open og den fremtidige verdenselite. British kaldtes ”det uofficielle VM” indtil man begyndte at afholde VM for juniorspillere.

I år løb egypterne Nouran Gohar og Youssef Soliman af med titlerne i U19-rækkerne efter en lang turnering med udelukkende 3-0 sejre. Den egyptiske dominans fortsatte nedad, hvor andenpladserne i begge rækker også blev besat af egyptere. England klarede sig også udmærket på hjemmebane, hvor de fik 3 i top 6 på herresiden og 2 i top 5 på damesiden.

Nouran Gohar vinder i år for andet år i træk, mens det er Youssefs første British Junior Open sejr. Nourans fremtid ser virkelig lys ud, og hun har allerede fulgt i fodsporene på alle de andre unge, dygtige egyptere, som fx Nour El Sherbini. Nouran er imidlertid allerede i top 10 på verdensranglisten.

Youssef er netop i dag fyldt 19 år og rykker dermed op til de voksne. Han har ikke formået at blande sig i verdenstoppen endnu og ligger på 147. pladsen. Dog kan man sige, at han har fremtiden med sig, og han skal nok komme med frem med tiden.

Danmark har slet ikke været repræsenteret ved British Junior Open, hvilket igen viser, at Danmark ikke står helt vildt skarpt på juniorsiden for tiden. Dog kan mange gode resultater ved de andre turneringer i foråret modbevise denne påstand.

Den næste udfordring for de internationale squashjuniorer er German Junior Open, som i år er i Hamborg, hvilket forhåbentligt kan trække en hel masse nye danskere med.