Squash Online

Finalisterne er fundet ved dette års hold-DM

April 26, 2013Tobias Pørtner

Pulsen er så småt ved at lægge sig i Sportscenter Herning, hvor dagens semifinaler er blevet afsluttet. Finalisterne er fundet, og mens Birkerøds hold hos både herrerne og damerne gled let igennem, var der anderledes drama i de to sidste semifinaler, hvor Koldings damer og Herlev, endte med at tage de to sidste pladser i morgendagens guldkampe.

I herrerækken leverede København SK og Herlev præcis det drama som man kunne håbe på. I en højdramatisk kamp, hvor holdene havde en ufattelig jævnbyrdighed, blev opgørene mellem Mikkel Pedersen - Rasmus Petersen og Casper Kloster - Lau Kiehn afgørende.

Da de to sidste kampe gik igang, var stillingen 3-3 i kampe, 10-10 i sæt og 164-160 i bolde til KSK!

Kravet til Mikkel Pedersen var klart: Han skulle spille sit livs kamp mod Rasmus J. Petersen for at spille sit hold i finalen, da det ikke var ventet, at Casper Kloster kunne drille Lau Kiehn. Herlev leverede dog varen i begge kampe, og da Kiehn lynhurtigt hev første sæt i land med 11-1 og Petersen kom foran med 6-3, lugtede det af Herlev-sejr. Et kvarter senere var denne lugt blevet videreudviklet til en realitet. Kiehn vandt sikkert 3-0, og ved stillen 2-0 i sæt til Petersen stod det klart, at Herlev igen i år skulle slå KSK ud i semifinalen efter et dramatisk opgør. Til sidst trak Pedersen sig, og en samlet Herlev-sejr på 5-3 var en realitet.

Inden da var gået en holdkamp, der, som optællingen antyder, var ufattelig spændende. I det første kryds leverede Kristian Frost og Tristan Eysele varen, da de besejrede hhv. Caspar Grauballe (3-0) og Thomas Pilak (3-1). Specielt kampen mellem Frost og Grauballe var imødeset, men blev noget af en fuser, da Frost fra starten satte sig på kampen. Han var hele tiden ovenpå fysisk, spillemæssigt og mentalt, og lukkede ubesværet kampen med 11-3, 11-7, 11-2.

Herlev svarede dog godt igen; Rasmus Petersen gjorde kort proces mod Casper Kloster, mens Lau Kiehn også sejrede over Mikkel Pedersen. KSK-spilleren bed godt fra sig i andet sæt, som han sikrede sig i tiebreak, men over en hel kamp var han chanceløs mod teknikeren Kiehn, der vandt overbevisende med 11-3 i fjerde sæt.

Efter pausen vandt både Frost og Grauballe deres kampe stort 3-0 mod hhv. Pilak og Eysele, hvilket bragte os frem til dramaet beskrevet ovenfor.

I finalen står Herlev over for Birkerød, der let og elegant spillede sig videre til via en sejr på hele 7-1 over Kolding. Eneste point blev sikret af Thomas Laursen, der slog Christian Steffensen i en dead rubber.

I damerækken spillede Kolding sig lidt overraskende videre til finalen med sejr på 5-1 over Herlev. Fra start af var Kolding i teten - ikke mindst stortalentet Mathilde Lauridsen, der i denne turnering én gang for alle viste, at hun allerede nu har niveauet til at udfordre de aller bedste i landet. Lauridsen blev holdkampens helt store spiller og Kolding helst store helt, da hun først kørte Mette Kohl midt over med 11-5, 11-4, 11-4. Herefter gjorde Sally Skaarenborg og Line Falsig det til 3-0 til Kolding, da de besejrede hhv. Bine Lind og Mette Kohl.

Alle troede nu at det skulle være op til Sally Skaarenborg af afgøre holdkampen til Koldings favør, men så længe gad Mathilde ikke vente. Hun gik uimponeret til til værks mod Julie Dorn og bragte sig hurtigt foran 2-0 i sæt og 8-6 i tredje… men så meldte nerverne sig hos den unge pige. Julie tog de næste fem bolde i træk, og da hun fortsatte stilen i fjerde sæt, så det ud som om at katastrofen var aflivet for Herlev. I femte sæt viste Lauridsen dog nerver af stål. Hun fandt sit spil igen, og med en småheldig vinder ved stillingen 10-8, spillede hun Kolding i finalen.

I det hele taget var det noget af en oplevelse at se Mathilde i denne kamp. I forrige weekend besejrede hun Cecilie Mayer ved det individuelle DM, men at hun i denne weekend formåede at levere spil på dette niveau, havde jeres skribent på ingen måde forudset. Hun spiller med en ufattelig forståelse for spillet, går hårdt på de rigtige bolde, og spiller et lob når hun er under pres. Hun er hurtig som bare pokker, og virker til at bygge på sit spil for hver dag der går. Da vinderen skulle findes i kampen mod Dorn, virkede det nærmest som om, at det var Mathilde, der var den rutinede. Det var Julie der lavede fejlene - Mathilde ventede tålmodigt på chancen, og gik kun efter de bolde, hvor muligheden var den rigtige. Jeg tror, at Mathilde Lauridsen om nogle år bliver den spiller, der stopper Line Hansens række af vundne DM-titler - hvor længe der går, er dog svært at spå om.

i finalen møder Kolding Birkerød. Birkerød var som forventet altdominerende mod Sport92, der blot sikrede sig et enkelt sæt samlet.

I morgen kan du, præcis som i dag, følge kampene live-as-possible på vores facebook-side. Vi opdaterer konstant med billeder og resultater her fra Herning, hvor vi er med fra bronze-kampenes start kl. 10.00.

Morgendagens program er som følger:

Kl. 10.00:

Finale (damer): Birkerød vs. Kolding

Bronze: Herrer: Kolding vs. KSK, Damer: Herlev vs. Sport92

Kl. 12.00: Herrefinale:

Herrer: Birkerød vs. Herlev

Du finder vores facebook-side på følgende link: https://www.facebook.com/squashonline