Squash Online

Favoritterne er klar til finalen ved DM

April 12, 2014Sebastian Korsgaard

Semifinalerne til DM er overstået uden overraskelser både hos mændene og kvinderne. Favoritterne bevægede sig sikker videre i turneringen, og det var faktisk kun Caspar Grauballe, som for alvor truede med at bryde seedningerne.

Kristian Frost vs. Caspar Grauballe (3-1) 9-11 12-10 11-3 11-3

Rasmus Nielsen vs. Morten Sørensen (3-0) 11-7 11-4 11-6

Sally Skaarenborg vs. Caroline Lyng (3-0) 11-4 11-2 11-4

Line Hansen vs. Cecilie Mayer (3-0) 11-4 11-3 11-3

I kampen mellem Kristian Frost og Caspar Grauballe kom Herlev-spilleren bedst fra start. Der blev spillede mange lange dueller med meget høj intensitet, og trods de mange uprovokerede fejl fra Grauballes side, lykkedes det alligevel for ham at konvertere og vinde 1. sæt. 2. sæt startede lige sådan og Caspar var begyndt at kunne mærke det fysisk. I slutningen af sættet var marginalerne med Frost og han vandt derfor sættet i tie-break.

I 3. sæt virkede Frost nærmest upåvirket af det fysisk hårde pres, som Grauballe satte ham under, og modsat virkede Caspar brugt i løbet af hele sættet. Dette resulterede i mange uprovokerede fejl, som Frost benyttede sig kynisk af og han var nu foran 2-1 i sæt. I det efterfølgende sæt skulle man næsten tro, at Frost ville gå ned i kadence, da han blev ved med at sætte dette ulideligt hårde pres, men dette var bestemt ikke tilfældes. Kristian blev ved med at tage bolden tidligt og slog adskillige velplacerede længder, som Caspar ikke kunne gardere sig imod. Frost vandt det sidste sæt meget overbevisende og møder i morgen Rasmus M. Nielsen i finalen.

I den anden semifinalen var mellem den regerende danmarksmester Morten W. Sørensen og Rasmus Nielsen. Det var en kamp der blev spillet meget på Rasmus’ præmisser. Første sæt fik Rasmus en stor føring, men var ved at sætte det over styr, da Morten kom på 9-9. Rasmus fandt dog et ekstra gear og satte to bolde i nicket og sikrede sig dermed første sæt. Andet sæt lignede meget det første rent spillemæssigt. Denne gang var det dog Morten der satte sig i førersædet. Morten var bedre med, mens Rasmus i starten af sættet lavede bunkevis af fejl. Rasmus kom dog tilbage og satte sig på sættet mod slutningen, han vandt sættet 11-9.

I 3. sæt kom Rasmus hurtigt foran 3-0, hvorefter han bare stillede og roligt holdte føringen. Rasmus vandt 3. sæt 11-8, og dermed kampen 3-0.

På damesiden stod den 1. seedede Sally Skaarenborg mod den unge Caroline Lyng Christiansen fra Birkerød, hvor Caroline skulle forsøge at vise sit værd. Dette var dog ikke tilfældet, da Sally slet og ret rensede det unge talent. Sally kom bedst fra start i alle sættene og Caroline bukkede derfor under for Sallys høje tempo og rutine. Sally møder i morgen Line Hansen, som også vandt sin semifinale meget overbevisende.

I den anden semifinale spillede Danmarks squashdronning Line Hansen imod Birkerøds normale 2. single Cecilie Mayer. Line styrede kampen fuldstændig og aldeles, via en masse shots, gode drops og tight længder. Cecilie spillede ikke hendes bedste kamp, og lavede et hav af fejl i alle sættene. Line er nu klar til finalen i morgen mod Sally Skaarenborg.

Læs i morgen tidlig en optakt til finalerne her på sitet.