Squash Online

Er EM 2011 året hvor Danmark kommer i A-gruppen?

April 25, 2011Kristian Frost

Det danske herre landshold har flere gange indenfor de sidste mange år været tæt på at spille sig i A-gruppen ved EM. Dette er dog aldrig lykkedes. Sidste år gik det galt i gruppespillet, hvor danskerne tabte en tæt kamp til Tjekkiet, mens året før blev det til et nederlag mod Tyskland i den afgørende kamp. Det store spørgsmål er om de danske herrer nu har fået den erfaring der skal til for endelig at begå sig blandt de otte bedste hold i Europa. Holdet består i år af Kristian Frost, Rasmus Nielsen, Morten Sørensen, Caspar Grauballe og Michael Frilund.

Puljerne blev offentliggjort tidligere i april måned hvor det stod klart at forventningerne til dette års EM er torn høje. Danmark skal op i mod henholdsvis Østrig og Irland. I kampen mod Østrig onsdag eftermiddag burde være en ren formel opgave. Østrig stiller op med Aqeel Rehman, Jakob Dirnbeger, Daniel Haider og Marcus Grealehner. Det ligner på de nederste singler en overkommelig opgave. Det skal blive spændende om Kristian Frost kan få revanche i mod Rehman efter sidste års nederlag i det indledende gruppespil.

Senere onsdag går det så rigtig løs for danskerne, hvor det forhåbentligt gælder kampen om første pladsen i puljen. Irland stiller op uden Liam Kenny, John Rooney og Nial Rooney, hvilket vil sige at holdet i år består af Arthur Gaskin, Derek Ryan, Steve Richardson og Greame Stewart. Det er uden tvivl nøglekampen i puljen og med en sejr er målet om at spille sig i A-gruppen et skridt nærmere. Dette bliver dog ikke uden hård kamp, da Irland er anført af Gaskin, som for to år siden befandt sig blandt de 80 bedste spillere i verden. På andensinglen finder vi Derek Ryan - en gammel kending om man vil. Ryan der i sin storhedstid figurerede blandt top 10 i verden. På de nederste singler er Irland stærkt besat i form af Richardson og Stewart. Stewart vandt så sent som i denne weekend amatørturneringen, der blev spillet på samme tid som Galway Open hvor både Frost og Nielsen deltog.

Hvis landsholdet skulle gå hen og vinde gruppen ligner det med stor sandsynlig en revanchekamp i mod Schweiz. EM begynder på onsdag hvor turneringen blev skudt i gang med to kampe på første dag, henholdsvis klokken 15.00 og 20.00 mod Østrig og Irland.

Det er muligt at følge de danske herrer her.