Squash Online

EM i squash på vej til Danmark i 2015?

July 03, 2014Tobias Pørtner

Som flere squashentusiaster nok allerede har læst på bl.a. Herning Folkeblads hjemmeside, er Senior EM for hold sandsynligvis på vej til Danmark i 2015. Netop i disse dage afgøres det, om Herning tildeles værtskabet. Vi fangede Herning Squashklubs formand Karsten Fuglsang, for at få en vurdering fra hestens egen mule.

I Herning Folkeblad lød det til at værtskabet var så godt så som sikkert, og også DSqFs formand, Tom Kjærbye Larsen, var yderst forhåbningsfuld, da han vurderede værtskabet til at være 90 procent sikkert efter besøget af det Europæiske Squashforbunds (ESF) spidser i Sportscenter Herning.

Også Karsten Fuglsang, formanden i Herning Squashklub, virkede optimistisk, da vi bad ham om en kommentar:

Først og fremmest er vi jo rigtig stolte af, at forbundet spørger os i Herning - det er en stor tillidserklæring, at de tror på, at vi magter opgaven. Som klub glæder vi os til opgaven, og har allerede tilsagn fra mange som gerne vil hjælpe på frivillig basis. Da vi for fire år siden søgte om kommunale penge til en udbygning af squashklubben ved bane 5-6 i forbindelse med DM, var argumentet bl.a., at vi gerne ville trække større internationale events til Herning, så jeg er stolt over, at vi nu holder det vi lovede. Samtidig er jeg glad for at Herning kommune bakker så flot op som tilfældet er. De ydende en lynhurtig sagsbehandling efter min forespørgsel og yder et tilskud i en klasse, der uden tvivl kan gøre en forskel i forhold til, at vi kan lave et EM hvor alt bare kører efter en snor. Kommunen har stor erfaring fra tidligere events - dette kom rigtig godt til udtryk da vi havde besøg af ESF for et par uger siden. Sidst men ikke mindst håber jeg, at arrangementet kan sætte fokus på vores sport og afstedkomme nye medlemmer - ikke bare i Herning men i hele squash-Danmark.

Sidst det for alvor var muligt at se topsquash I Danmark, var tilbage i 2009, hvor VM i squash blev afholdt i Odense. Præcis som i Odense er planen, at der skal opsættes en glasbane i en af de tilstødende haller, således at tilskuerfaciliteterne bliver i top til de afgørende kampe.