Squash Online

EM for landshold 2015 I Herning for herrer – hvem skal med?

January 21, 2015Mads Jepsen

Sæsonen 2014/15 er halvvejs overstået og vores bedste spillere konkurrerer nu på livet løs om de særdeles eftertragtede pladser til EM på hjemmebane. Det vil være stort for enhver dansk squashspiller at spille for sit eget land i Hernings flotte set up.

Normalt stiller Danmark med 5 spillere til et EM dvs. med 1 reserve, men da dette event afholdes i netop Danmark forventes DSQF at stille med 6 spillere.

Bruttotruppen er allerede udtaget og består af:

Kristian Frost

Rasmus Nielsen

Morten Wiegandt

Caspar Grauballe

Rasmus Jessen

Thomas Laursen

Lau Kiehn

Michael Frilund

Umiddelbart virker Frost og Nielsen som sikre på en plads. Normalt ville dette også gælde både Morten og Caspar, og det tror SQO.DK også for disse to spillere. Der er dog et lille men, og det er at Caspar i snart en hel sæson ikke har spillet 100% pga. en del skader, dog senest set stærkt spillende i weekendens holdrunde i Elitedivisionen. Endvidere har vi set Morten døje med både hofte, ryg og knæ smerter. Hvis disse mønstre ikke ændres kan man med rette tvivle på deres deltagelse til EM. Er de til gengæld fit for fight kan der ikke være tvivl om, at de begge ”starter inde” i de vigtige kampe til EM.

I Top 5-8 udspiller der sig et sandt drama mellem de 4 spillere. Pt. spiller de særdeles jævnbyrdigt, og slår også hinanden på kryds og tværs. Iflg. statistikken for denne sæson har Rasmus og Thomas en mindre fordel, men vi har lige set Frilund slå Rasmus 11/9 i femte sæt til Birkerøds netop overståede Grand Prix, og Frilund har tidligere spillet som fast mand for landsholdet og været i den absolutte top herhjemme. Endvidere har han positiv erfaring fra tidligere deltagelse ved EM for Danmark.

Iflg. Frilund selv er det hans erklærede mål at komme i toppen i DK igen, så det skal blive spændende at se om han kan fortsætte sin formkurve.

Thomas Laursen ser også stærk ud og formåede at presse Kristian Frost ved Grand Prix i Birkerød i 4 meget velspillede sæt og ved sidste holdrunde i Elitedivisionen sejrede han både over Frilund, Mikkel Pedersen og Lau Kiehn. Den unge koldingenser virker skarpere end nogensinde og fortsætter han den formkurve bliver han meget svær at sortere fra.

Rasmus Jessen har den bedste fysik lige pt. af de 4 spillere, og han har tilegnet sig et mere velforberedt og anlagt spil, som klart gør ham til stærk bejler til landsholdet. Rasmus træner hårdt og resultatmæssigt har han som sagt klaret sig godt. Han er den eneste der ikke har tabt til Thomas endnu.

Lau Kiehn ligger ligeledes rigtig godt til i opløbet. Han har både tabt og vundet over Rasmus og Thomas og har endnu ikke mødt Frilund i denne sæson. Lau er kendt for sit meget tekniske og præcise spil og hvis han holder momentet på banen er han ligeledes en stærk bejler som er svær at slå.

SQO.DK vil følge disse spillere og deres indbyrdes kampe og når vi når længere hen i sæsonen vover vi også pelsen og peger på de to kandidater vi ville vælge hvis vi var DSQF.