Squash Online

EM-finalen tabt på point

April 30, 2011Martin Laursen

Danmark tabte i dag en uhyggeligt spændende finale til hjemmebanefavoritten Finland. Første på banen var Kristian Frost og Morten Sørensen. Frost viste lige fra starten, at Danmark ville mere end blot oprykning til A-gruppen, da han vandt første sæt 12-10 mod Olli Tuominen - tidligere nr. 13 i verden. I 2. sæt styrede finnen dog Frost rundt ved hjælp af en placering langt fremme på banen, og 2. sæt var hans. Dette mønster fortsatte i 3. og 4. sæt, men Frost blev ved med at kæmpe, og det blev til mange nervepirrende dueller, hvor man som tilskuer nærmest blev fysisk udmattet på Frosts vegne. Efter 4 velspillede sæt bragte Finland sig på 1-0.

Samtidig på banen ved siden af trak Morten første sæt hjem med 11-9 mod Matias Tuomi. Morten spillede sit sædvanlige velovervejede spil med fantastisk præcision. Hver gang han fik presset finnen til at spille et blødt kryds til baghånden, klappede fælden. Selvom 2. sæt gik til Tuomi, bragte Morten de danske herrer på tavlen i den samlede stilling uden slinger i valsen. 1-1 og det var nu op til Rasmus Nielsen og Michael Frilund at bringe Danmark på sejrskurs.

Rasmus startede godt ud og tog første sæt mod det unge finske stortalent Henrik Mustonen. I 2. sæt begyndte der dog at snige sig nogle uprovokerede fejl fra danskerens ketcher, og Mustonen tog det relativt nemt. 3. og 4. sæt var Rasmus bedre med, men Mustonen var for alvor kommet i gang nu og dominerede spillet med sin lethed og utrolige fart. Kampen endte 1-3, og den samlede stilling var nu 2-1 til Finland.

Frilund skulle altså helst vinde sin kamp mod Hameed Ahmed med 3-0, da det hele ellers ville blive afgjort på points, hvor Finland umiddelbart så stærkest ud. Kampen startede rigtig godt for Danmark, da Frilund bragte sig foran 8-3. Herfra smed finnen tøjlerne og satsede på alt. Desværre for Frilund lykkedes det hele for finnen, og første sæt blev tabt med 10-12. Der var nu et enormt pres på Frilunds skuldre, da han ikke kunne tillade sig at tabe flere sæt. Hvis presset overhovedet påvirkede ham, så gjorde det ham kun stærkere - 2. sæt til Danmark. 3. sæt lignede en gentagelse af det første, da Frilund bragte sig foran 9-3. Igen begyndte finnen at spille nogle af de sygeste slag fra umulige vinkler og udlignede sættet ved 10-10. Herfra tog Frilund dog teten og bragte sig foran 2-1 i sæt. Det gode spil forsatte i 4., og Ahmed syntes ikke at have mere at byde på, da danskeren med en knyttet næve fejrede sejren i 4. sæt med 11-5.

Desværre for Danmark havde Finland skaffet sig 10 point mere i løbet af de 4 spillede kampe, og sejren gik derfor til hjemmeholdet. Til trods for det tætte finalenederlag i dag må Danmark til trods for alt være tilfredse med spillet og ikke mindst oprykningen til A-gruppen.

På dette link kan ses resultater fra alle kampe - blandt andet at England ikke tabte ét eneste sæt mod Frankrig i finalen i A-gruppen:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=EB76561E-2966-4656-8D74-90D13A117944