Squash Online

Dunlop Squashlife Cup

January 09, 2011Jacob Nørmark Hansen

I weekenden slog Birkerød Squashklub dørene op for årets første og sæsonens hidtil bedst besatte Satellite turnering, idet 84 deltagere havde tilmeldt sig turneringen. Diverse sidste øjebliks afbud gjorde dog, at turneringen blev afviklet med 9 rækker (½ monrad) - svarende til 72 deltagere, heraf 16 kvinder.

Selve turneringen forløb fuldstændig planmæssigt og på trods af, at der skulle afvikles mange kampe på de 4 baner var det uden de store forsinkelser.

Spillemæssigt blev der budt på masser af god squash fra de mange deltagere, men hvis der skal fremhæves nogen må det være den lokale Birkerød spiller Jonatan Clausen i Herre A.

Efter en flot og intens kamp om fredagen mod turnerings topseedede Jack Broe Larsen (Holbæk), som Jonatan vandt i 5 tætte sæt, var næste opgave i semifinalen mod Peter Stumman (Helsingør). Kampen blev omend endnu tættere end fredagens kamp, og skulle igen afgøres i 5 sæt, efter mange tætte sæt inden da.

Peter spillerede klogt og velovervejet igennem hele 5. sæt og ved stillingen 10-7 (og dermed 3 matchbolde) var der ikke mange i hallen der troende på, at Jonatan ville komme igen. Jonatan havde dog andre planer, og efter en fantastisk sejrvilje og kraftanstrengelse vandt Jonatan de næste 5 bolde, og dermed sættet 12-10 og sejren kom i land.

I finalen mod Christian Solgaard (KSK) var kræfterne brugt op, og da Christian samtidig havde spillet sig i finalen via en bye-kamp i Semi´en grundet en skadet modstander, så blev forskellen for stor mellem de to spillere, hvorfor Christian sikkert vandt finalen med 3-0 i sæt og dermed vinder af Herre A.

I Dame A var det ligeledes med en Birkerød spiller i finalen. Topseedede Hanne Vikjær Andersen, som stod overfor anden seedede Leila Jørgensen (Herlev).

Finalen bød på flot squash fra begge sider, men med Hanne som den dominerende hele vejen igennem. Hun lagde konstant en stort pres på Leila, og på trods af Leilas hurtighed kunne hun i længden ikke stå distancen, idet hun konstant blev “sendt” rundet i alle 4 hjørner på banen.

Efter 3 sæt kunne Hanne fortjent strække armene i vejret som vinder af Dame A.

Øvrige resultater og detaljerede kampinformationer kan ses på:
http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=FC42C4DD-B28D-4643-82D8-B4395544D9FB

Da vi ikke havde deltagende skribenter er vi meget glade for at arrangør, Henrik Bronee fra Birkerød indvilgede i at fungere referant denne weekend.