Squash Online

Dramatisk pointdeling i Skovbakken

September 14, 2013Tobias Pørtner

Det blev et noget større drama end ventet i Skovbakken, da hjemmeholdet fik besøg af sidste års sølvvinder fra Herlev. Overraskende sejre og hele tre vilde comebacks blev de bemærkelsesværdige højdepunkter i holdkampen, der endte med en pointdeling på 4-4. Dermed er alt fortsat helt lige i herrernes Elitedivision efter 1. spillerunde.

Kampens første uheldige højdepunkt indtraf kl. 10.20, da det stod klart for de fremmødte spillere og tilskuere, at Herlevs 1. single Caspar Grauballe ikke var på holdkortet. Grauballe er pt. på vej tilbage fra en operation i knæet, og en tilbageslag i genoptræningen betød, at han ikke kunne gå på banen lørdag. Grauballes afbud gjorde, at kampen nu så langt tættere ud end først ventet.

I øverste kryds gjorde Skovbakkens tysker Norman Junge kort proces mod Rasmus Jessen, mens Tobias Pørtner og Lau Kiehn udkæmpede en tæt kamp på 2. singlen. Kiehn hev første sæt hjem i tiebreak, men herefter kom Pørtner i føresædet, hvor specielt de lige drops fremme i banen, tjente mange point ind til den spillende træner. Han vandt de to næste sæt, og ved stillingen 10-8 i fjerde sæt, lignede det en komfortabel sejr. Kiehn fandt dog to hurtige vindere og fremtvang tiebreak mellem de to efterhånden noget fysisk mærkede spillere, men efter yderlige to lange dueller, kunne Pørtner lukke kampen med 3-1, via en småheldig forhåndsvinder.

På de nederste singler viste racketlon-spilleren Jesper Ratzer en noget uventet højt niveau, da han kørte direkte henover Emil Grooss fra hjemmeholdet, der sandsynligvis blev lige så overrasket over Ratzers niveau, som skribenten her blev. Lige så let blev det dog ikke for udeholdets Thomas Pilak, der som gigafavorit mod Kasper Svith, pludselig var bagud med 0-2. Svith var ganske enkelt den bedste spiller på banen i de første sæt, hvor han med angrebsivrigt squash og et stærkt fysisk arbejde, fortjent gik i front. Han fortsatte det flotte spil indtil 6-5 i tredje sæt, men så var det slut. Der gik en lille smule gas af ballonen, presset var ikke nært så højt, hvilket blev straffet kynisk af Pilak, der her viste den store forskel på at være talent og etableret spiller i Elitedivisionen. Efter at have taget tredje sæt med 11-6 så Pilak sig aldrig tilbage, og han var hele tiden den logiske vinder af kampen, på trods af en imponerende fight af Skovbakken-drengen.

Andet kryds

Stillingen 2-2 blev efter andet kryds vekslet til 4-4, via en række spændende kampe. I en tæt kamp slog Norman Junge Herlevs Lau Kiehn med 3-0, der trods en god indsats i andet og tredje sæt, ikke formåede at gøre noget ved den stabile tysker. Spændingen var dog i top på bane 4, hvor Rasmus Jessen og Tobias Pørtner udkæmpede et dramatisk opgør. Jessen spillere sig sikkert foran 2-0 mod Pørtner, men et taktisk skift af herninggenseren, der herefter totalt tog tempoet ud af kampen, hjalp ham til at æde sig stille og roligt tilbage i kampen. De næste tre sæt blev vundet 11-6, 11-4, 11-7, hvilket ikke lige frem virkede som det mest sandsynlige resultat efter de første par sæt.

Emil Grooss fik igen i sin anden kamp ørerne i maskinen, da en velspillende Thomas Pilak kørte sin modstander midt over. Efter at have vundet de første to sæt med kun fem tabte point imod sig, gik Pilak en smule ned i gear, men ikke nok til at ændre på kampens udfald. Anderledes spændende blev det mellem en noget fysisk mærket Kasper Svith og Jesper Ratzer, i en kamp der hele tiden bølgede frem og tilbage. Svith spillede sig foran med hhv. 1-0 og 2-1, men herefter var der udsolgt. En stabilt spillende Ratzer satte sig totalt på opgøret og dominerede sin trætte modstander fuldstændig i resten af kampen, hvilket sikrede ham sejren i femte sæt. Dermed sikrede han også Herlev uafgjort i udekampen mod Skovbakken - alt i alt et rimeligt udfald af en spændende holdkamp mellem to tappert kæmpende mandskaber.

Skovbakken - Herlev 4-4 (16-15)

Junge - Jessen 11-2, 11-6, 11-3

Pørtner - Kiehn 10-12, 11-5, 11-7, 12-10

Svith - Pilak 15-13, 11-9, 6-11, 7-11, 6-11

Grooss - Ratzer 6-11, 7-11, 8-11

Junge - Kiehn 11-4, 11-8, 12-10

Pørtner - Jessen 6-11, 9-11, 11-6, 11-4, 11-7

Svith - Ratzer 11-9, 3-11, 11-9, 2-11, 5-11

Groos - Pilak 2-11, 3-11, 8-11