Squash Online

De stabile u13-piger

July 09, 2011Kasper Svith

Torsdag var turneringens førstedag, hvor alle danskere skulle i aktion. Alle pigerne gik sikkert videre uden de store problemer. U13-pigerne spiller deres sidste puljekamp fredag.

Magnus Laursen tabte sin førsterunde kamp til en israeler med 3-0, og vandt senere sin kamp. Så en sejr og et nederlag blev det til for Magnus torsdag

Tobias Vogt og Casper Kloster vandt begge deres 1. runde kamp, men måtte begge se sig slået i 2. runde. Dette betyder at de i morgen begge spiller om placeringerne 17-32.

I DU17-rækken havde Emil Grooss trukket en useedet egypter, hvilket som hovedregel på forhånd må forventes at blive en svær kamp. Dette var lige præcis hvad det blev for Emil. Han kom dog godt fra start og vandt et tæt 1. sæt med 11-9. Herefter begyndte egypterens gode flicks at virke, og han vandt

  1. sæt. Danskeren viste i 3. sæt at han virkelig ville vinde kampen, da han i
  2. sæt fik vist sin modstander godt rundt på banen og vandt sættet. Nu var Emil foran 2-1 i sæt, og man egypteren så mere træt ud en set før. Emil skulle derfor holde ham beskæftiget, men egypteren holdt på. I 4. sæt trak han fra rimelig hurtigt, og det så svært ud for åbyhøj-spilleren at komme tilbage i sættet. Sådan gik det til at egypteren vandt 4. sæt, og kampen skulle nu afgøres i et 5. sæt (et faktum, som Emil havde oplevet adskillige gange til Pioneer også). I femte sæt fulgtes de to spillere ad, og ved stillingen 9-9, var alle danskere helt oppe at køre, inklusiv spillerne selv. Egypteren brokkede sig meget over kendelserne, og måske var det dette, som gjorde, at Emil ikke formåede at udføre arbejdet til ende. Egypteren vandt i hvert fald 5. sæt 11-9, og kampen 3-2, til stor ærgrelse for Emil selv og danskerne.

Christian Steffensen var ligeledes ude i en drabelig 5-sætter. Christian kunne ellers se sig selv foran 2-0 i sæt, og det hele så godt ud. Amerikaneren kom dog bedre ind i kampen, og efter et tæt 3. sæt, var gassen gået af ballonen for Christian, som tabte de næste to sæt relativt nemt, og måtte se sig slået 3-2. En ellers så god præstation af Christian blev desværre overskygget, af amerikanerens skarphed når det gjaldt.

Thomas Laursen gik sikkert videre til top-16, efter en stabil indsats, og spiller fredag mod en højtseedet egypter. Jens-Christian Wegeberg og Sebastian Korsgaard måtte begge se sig slået ud i kvalifikationsrunden til u17-rækken, hvilket betød for dem, at de nu spiller om placeringerne 65-ca. 110.

I DU19-rækken gik 2 af 4 danskere videre til 2. runde. Niclas Dissing måtte se sig slået til en skarptspillende englænder 3-0. Ligeledes måtte Martin Laursen se sig slået til en giftig amerikansk fyr, som var useedet. Kasper Svith og Christian Jæger gik begge let videre, og skulle senere spille deres 2. runde. Her blev til et 3-0 nederlag til begge, men Kasper var dog tæt på at tage sæt fra en 3. seedet canadier, da han havde sætbold i 3. sæt ved stillingen 10-9 til ham. Christian tabte 3-0 til Martins banemand, som han tabte til tidligere. Kasper og Christian spiller nu om placeringerne 17-32.

Fredag skulle Sarah Lauridsen og Caroline Lyng møde hinanden i deres u13-pulje om, hvem som skulle ende på 1. pladsen i deres pulje. De to spillere spillede i 5. sidst de to mødtes til Pioneer Junior Open, hvor det blev til en sejr til Caroline. Denne gang blev det til en noget rodet affære, hvor Sarah tydeligvis havde svært ved at finde spillet på banerne. Caroline vandt overraskende nemt de to første sæt, men herefter kom Sarah bedre ind i kampen. Hun vandt 3. sæt, og hun lignede en, som var på vej tilbage. I 4. sæt måtte hun dog se sig slået efter et drabeligt sæt, som endte med hele 15-13 til Caroline, som dermed vandt kampen 3-1. Helt slemt var det dog ikke for Sarah at tabe, da hun, pga. nederlaget, ender som 2’er i puljen, og alligevel er i kvartfinalen, hvor hun så skal møde en 1’er fra en anden pulje. Caroline ender dermed 1’er i puljen, og skal møde en 2’er fra en anden pulje i kvartfinalen.

Mathilde Lauridsen skulle fredag spille mod en useedet egypter, og kampen var på forhånd spået til at blive tæt. Dette var lige hvad den blev. Mathilde startede lidt langsomt ud, og tabte 1. sæt. I 2. og 3. sæt kom hun meget bedre med, og viste smagsprøver på, hvorfor hun er så dominerende hjemme i Danmark. Hun vandt både 2. og 3. sæt, og førte nu 2-1. Egypteren ville det dog anderledes, og tvang kampen ud i 5. sæt, da hun vandt 4. I 5. sæt skulle danskerne opleve endnu en gyser, men ligesom Emil dagen forinden måtte se sig slået 11-9 i femte, blev dette også tilfældet for Mathilde, da hun også tabte 11-9 i femte. Bittert for den unge Thy pige, som ellers var så tæt på at gå i kvartfinalen. Christine Christoffersen måtte ligeledes se sig slået af en englænder med 3-1, og dermed spillede begge spillere nu om placeringerne 9-16. Senere fredag vandt begge piger deres kampe, og de spiller nu om 9-12. pladsen.

Emil Grooss gav tydeligvis ikke op, selvom han ellers måtte indkassere et træls nederlag af slagsen da han torsdag tabte med 11-9 i femte. Fredag skulle Emil ud i endnu en 5-sætter. Åbyhøj-drengen vandt ellers 1. sæt nemt med 11-2, men herefter kom trætheden. Belgieren, som var meget hårdtslående, fik sendt Emil godt rundt på banen, og kom foran 2-1 i sæt. Emil fik dog med hiv og sving vendt kampen, og han vandt kampen i 5. sæt, og fik dermed oprejsning for sit nederlag i femte dagen forinden.

Thomas Laursen, som skulle møde en useedet egypter i ottendedelsfinalen, måtte se sig slået med 3-0, da egypteren simpelthen var for skarp. Han spillede meget seværdig squash, og gik også i semifinalen senere fredag.

Kasper Svith vandt begge sine kampe i u19-rækken. Den første vandt han 3-0 over en hollænder, og den næste 3-1. Dette betyder for Kasper, at han lørdag spiller om placeringerne 17-20. Christian Jæger tabte sin første kamp, efter en ellers godkendt indsats, med 3-1 til en amerikaner, og vandt derefter sin næste kamp med 3-0. Martin skulle spille 3 kampe fredag. Han vandt de to første relativt ubesværet, og tabte d. 3. til en 4. seedet schweizer med 3-1 efter en fin indsats.

Til opsummering er der nu kun 2 danskere tilbage i hovedrunden i form af U13-pigerne Sarah Lauridsen og Caroline Lyng.

Resultater kan ses på:

www.djosquash.nl

Turneringen slutter søndag, og vi vil, så godt som der er tid til, fortsat dække turneringen løbende.