Squash Online

Danskerne kommer godt fra start ved EM i Herning

April 29, 2015Casper Kloster

Vi har længe ventet spændt på at afvikle et EM på dansk grund. I dag blev første dag spillet. De danske damer har fået en god lodtrækning, og kan spille sig i en semifinale, hvis de rammer topniveau. De danske herrer måtte desværre rykke ned fra den øverste række sidste år, og er derfor fast besluttede på at rykke op igen i år. Der er dog meldt afbud fra Caspar Grauballe, hvilken en stor svækkelse af holdet. Det bliver dog spændende at se om de kan gøre det alligevel.

Vores egne danske stjerner var også i aktion. De danske piger jagter en semifinale plads, og for at det kan blive en realitet, skulle de som minimum slå de 3. seedede tjekker. Line Hansen de første på banen, og leverede en stabil 3-0 sejr. Nu stod vores unge talent Mathilde Lauridsen med muligheden for at give Danmark den flyvende start, som de havde håbet på. Lauridsen leverede en meget moden og stabil indsats og lukker kampen 3-0 på trods af en tiebreak i tredje sæt. Holdkampen var nu vundet, men da de spiller pulje, kan alle kampe, sæt, og point tælle. Derfor skulle Sally Skaarenborg nu på banen, og havde stadig noget at spille for. Hun får en flyvende start med 11-3 i første sæt. Det bliver efterfulgt af et noget tættere andet sæt, men som hun formår at lukke med 11-9 til hendes fordel. Danmark var dermed kun et sæt væk fra den perfekte start! Det skulle desværre ikke gå helt sådan. Sallys modstander får vendt kampen helt på hovedet, ved at tage de næste tre sæt med 11-7. Ærgerligt for Sally at hun ikke får den samme gode start på turneringen, som de andre to. Vi må håbe at nederlaget ikke kommer til at have nogen indflydelse på deres videre færd i turneringen. Det positive er at hvis hun skulle tabe, er det bedst i fem sæt.

I deres anden kamp mødte de Frankrig, som er seedet 2, lignede en svær modstander. Danmark valgte at spare Sally, og stillede altså ikke med stærkeste hold. Med det viser det, at de ikke for alvor gik efter sejren. Det blev da også til et forventeligt 3-0 nederlag.

I morgen bliver den næste modstander Belgien, som ligeledes tabte 3-0 til Frankrig. De vandt dog 3-0 over Tjekkiet. Det bliver derfor den afgørende kamp, om det bliver semi, eller 5/8.

Blegiens hold har Mathilde mest erfaring med, da deres første single Nele Gilis vandt U19 individuelt EM sidste år, og deres anden single Tinne Gilis blev runner-up ved dette års U19 EM. På trods af de flotte resultater, spår vi dog stadig Danmark gode chancer. Vi spår Line til sejr i hendes kamp. Sally mod Tinne, kunne godt gå hen og blive noget af en gyser. Mathilde slog den et år yngre Belgier 3-2 sidst de to mødtes. Vi spår en lille fordel til Sally, men en helt åben kamp. Mathildes modstander har vi ikke det store kendskab til, men vi vil bestemt ikke afskrive Mathilde nogen chance. Det ligner dermed en kamp der kan gå begge veje, men med en lille fordel til Danmark.

De danske herrer var også i aktion i dag. De leverede hvad de skulle, hvilket var to sikre sejre, over henholdsvis Slovenien og Ukraine. I første kamp mod Slovenien, var det kun Morten Sørensen der satte et enkelt sæt til.

I kampen mod Ukraine sat Morten over, og gav plads til den for nylig indkaldte reserve Rasmus Jessen. Han måtte desværre stå for herrernes eneste nederlag efter en tæt 3-1 kamp. Det ændrede dog ikke på at vi ender som 1’er i puljen, og skal møde det hold som ender som nummer 2 i pulje B. Det bliver Østrig eller Ungarn. Kampen bliver spillet i morgen kl.10 på bane 3 og 4, hvis i vil følge med på livestream.

Følg holdenes bedrifter her på siden og på facebook (HER), hvor vi prøver at holde jer opdaterede.