Squash Online

Danskere på eventyr i det sydtyske

March 18, 2014Casper Kloster

7 spillere og 5 forældre satte torsdag d.13 kurs mod Nürnberg. Her skulle der nemlig spilles German Junior Open. Dette er den sidste internationale prøvelse på højeste niveau for dem, der skal spille U17 og U19 EM. De 7 spillere der stillede op var Sarah Lauridsen, Mathilde Lauridsen, Jacob Jensen, Magnus Laursen, Jens-Christian Wegeberg, Casper Kloster, Thomas Laursen og Theis Houlberg. Caroline Christiansen skulle også have spille, men blev desværre syg dagene op til turneringen og måtte melde fra.

Fredag stod kun på en enkel lille overraskelse. Sarah, som var seedet til at blive nr. 3, tabte til Riina Koskinen 3-0. Sarah tabte også til hende ved sidste møde, men de er tættere end hvad resultatet viser.

Den eneste der var tilbage i hovedrunden efter fredagen, var Thomas Laursen efter to sejre. Han blev dog noget mere presset i første kamp end forventet, da han blev presset ud i 4 sæt. Anden kamp havde han dog mere styr på og vandt klart 3-0. Derved var han klar til kvartfinale lørdag.

Lørdag skulle Casper Kloster møde samme spiller, som voldte Thomas problemer i første runde. Det blev da også en svært kamp. De to spillere måtte ud i 5. sæt. Casper måtte desværre se sig slået efter en 2-1 føring.

På samme tid var Jens-Christian Wegeberg på banen, hvor han mødte samme spiller som Theis have slået. Det blev da også til en 3-0 sejr til Jens Christian. Han havde to kampe mere samme dag. Jens Christian holdte sine gode takter og vandt sine to følgene kamp 3-0. Derfor stod den på plate-finale søndag.

Dette blev desværre også den eneste finale vi fik en dansker i, da Thomas Laursen blev slået af André Ergenz. Ergenz endte også med at gå hele vejen til finalen, så et 3-1 nederlag er ikke et dårligt resultat for danskeren.

David Ryan trak sig med en skade i tredje sæt af hans kvartfinale. Derfor fik Thomas en “bye” og var færdig for dagen. Han kunne derfor lade op til en kamp om 5/6- pladsen søndag.

Hverken Mathilde Lauridsen eller Sarah Lauridsen have de store problemer i deres kampe og kunne derfor også gøre sig klar til at spille om 5/6-pladsen næste dag.

Både Magnus Laursen og Theis Houlberg skulle spille om 9/16-placeringerne, som deres seedninger også lagde op til. Theis var heldig med sin lodtrækning og mødte en spiller der havde fået bye i første kamp. Han havde ikke niveauet til top 16, og det viste Theis da også, da han vandt 3-0 uden problemer. I næste kamp havde Theis, Lucas Wirths. Lucas har været ude med en skade i 6 måneder, hvor han før var blandt toppen af toppen. Theis spillede en god kamp og viste en god figur, men måtte se sig slået i 4. sæt. Derfor skulle han spille om 11/12 -pladsen søndag.

Magnus tabte desværre sin første kamp lørdag efter, at have bragt sig foran 1-0. I hans anden kamp virkede det som om, at det ikke kun var modstanderen, der var imod ham, men også dommeren. Der blev dømt mange no-lets imod Magnus. Dette gjorde at Magnus kun kunne skrabe et enkelt sæt til sig, og måtte se sig slået i 4.sæt. Han skulle derfor spille om15/16- pladsen søndag.

Jacob Jensen havde tre kampe både fredag og lørdag. Det blev da også en fin dag for Jacob. Han lagde ud med, at slå hollandske Donny Vanhal i 4.sæt, hvilket var en ganske fin sejr for danskeren. Det gode spil var dog desværre ikke nok i hans anden kamp, hvor han blev presset alvorligt på fysikken. Det endte med et 3-1 nederlag, men ikke noget dårligt spil af Jacob. Det viste han da også, da han spillede sin sidste kamp i turneringen, hvor han spillede om 27/28- pladsen. Han vandt 3-0 og kunne tilfreds være tilskuer om søndagen.

Søndag havde vi 3 danskere, der spillede om 5/6- pladsen. Det var Mathilde, Sarah og Thomas. Alle tre spillere skulle ud i 5 sæt for at finde en afgørelse. Mathilde og Thomas vandt begge deres kampe. Sarah tabte desværre 12-10 i femte sæt.

Theis, som også spillede med om de gode placeringere, mødte en skadet modstander. Hans modstander George Willis gik efter alt hvad han kunne komme til at slå efter. Dette overraskede da også Theis, hvor han tabte første sæt. Derefter fik Theis sin modstander mere ud og løbe, og så kunne han stille og roligt hive sejren hjem.

Casper, som spillede om 29/30-pladsen var mærket fysisk efter to hårde kampe dagen før. Alligevel kom han godt fra start ved at vinde første sæt, men mere blev det desværre ikke til, og måtte se sig slået 3-1.

Jens Christian, der skulle spille om 17/18-pladsen, spillede en god kamp. Han havde dog svært ved at afgøre bolden mod sin hurtige modstander på de varme baner. Jens Christian var godt med i de to første sæt, men kæmpede med at have luft nok. Det endte desværre også med et 3-0 nederlag efter en godkendt indsats.

Vinderen af turneringen blev efter en flot og velspillet finale Claudio Pinto, med en finalesejr over André Ergenz på 3-2.