Squash Online

Ærgerligt finalenederlag til Frost

March 16, 2014Kasper Pedersen

Kristian var favorit til sejren ved $5K turneringen Austrian Open, men måtte se et ungt fransk stortalent løfte pokalen i stedet for ham.

I første runde mødte Kristian en dygtig kvalifikations-spiller i form af den unge Anthony Graham, som tidligere har slået den dygtige tysker Raphel Kandra.Kristian kom lidt langsomt fra start og måtte desværre se sættet glide ud af hans hænder. Men efter en kort pause var det nu klart for alle, hvem der var den bedste spiller på banen. Kristian fejede sin modstander af banen med et stabilt presspil, som den unge englænder ikke kunne lide. Kristian afgav henholdsvis 2, 4 og 5 point i de sidste tre sæt.

I kvartfinalen skulle Kristian op imod den lokale Aqeel Rehman. Kristian kom fint fra start, og sikrede sig første sæt, med mindst mulig margin, 11-9. I andet sæt fortsatte Kristian med at dominere, og spillede sig til en forholdsvis sikker sætsejr på 11-6. I tredje sæt kom Aqeel bedre med ind i kampen, og efter et par fejl fra Kristians side og nogle gode bolde fra Aqeel, kunne Kristian se Aqeel løbe af med sættet 11-7. Men efter endnu en kort pause var Kristian nu klar til at gå ind og forsøge at lukke kampen. Kristian spillede som planlagt, og vandt sættet med cifrene 11-8. Dermed kunne han sætte sig og nyde lidt frokost inden han skulle spille semifinalen.

I semifinalen mødte Kristian schweizeren Reiko Peter. Kristian kom fint fra start i kampen og tog første sæt tæt med cifrene 11-8. Andet sæt var endnu tættere, og efter at have fulgtes pænt ad, trak Kristian fra til sidst og vandt knebent 11-9. Det så ud til at knække schweizeren og Kristian kunne uden besvær spille sig i finalen med 11-2 i sidste sæt.

I finalen mødte Kristian den unge og talentfulde franskmand Lucas Serme. De to har tidligere haft nogle tætte kampe, men Kristian har endnu aldrig tabt til ham.Kristian kom lidt nervøst fra start og haltede bagefter det meste af første sæt, som han desværre også tabte 11-7. Efter en kort pause var Kristian nu klar til at revanchere det første sæt. Kristian spillede rigtig flot squash og tog sættet sikkert 11-5. Nu stod der 1-1 i sæt. 3.sæt startede godt fra Kristians side. Han spillede sig på 9-7 og skulle bare holde tempoet oppe for at trække sættet hjem. Desværre ville franskmanden det anderledes og efter nogle gode bolde, stod der nu 10-10. Franskmanden spillede nu en bold ud midt i banen, hvorefter Kristian rammer ham i sit backswing. Kristian beder om en let, men får no let for ikke at have spillet bolden. Det hyler Kristian lidt ud af den, og han taber meget ærgerligt sættet 12-10. Da Kristian træder ind til fjerde sæt ser han desværre stadig en smule mærket ud, efter den hovedløse dom han fik i 3. sæt. Kristian formåede aldrig at få gjort kampen åben igen, og han kunne se franskmanden vinde sættet stort og dermed også titlen.