Squash Online

Danish Open - OMSK Challenger

November 22, 2010Jacob Nørmark Hansen

Så blev det tid til endnu en Challenger. Denne gang på Ejbygade 4 i Odense Squash og Fitness. Der var lagt op til en god turnering, hvor mange af de bedste spillere i landet ville deltage. Desværre måtte vi se Kristian Frost og Andy Lambert melde afbud med kort varsel. Dette gav nogle forskubninger i rækkerne, men med i 3000 $ i præmiepuljen, var der stadig masser at spille om. Fra start da man ankom til turneringen blev man mødt med en dejlig fynsk afslappethed og en bærepose med diverse ting man bare ikke kan undvære, så det var super dejligt! Udover dette fik man også 20 minutters gratis massage om lørdagen, hvilket mange valgte at udnytte imellem kampene.

1.dagen bød ikke på de store overraskelser, men alligevel var der et par kampe som var værd at se. Blandt andet bød Martin Laursen i den grad Rasmus Jessen Petersen op til dans, men måtte dog kapitulere med et nederlag på 1-3. Line Hansen havde valgt også at deltage i Herre Mester, og var for første gang kvalificeret via sin placering på ranglisten i herrerækken. Hun trak dog Rasmus Møller Nielsen, og kunne ikke stille det store op.

Lørdag morgen havde vi to forholdsvis forventede semifinaler klar i Herre Mester.

Thomas Pilak (Herlev/Hjorten Squash) - Rasmus Møller Nielsen (OSC)
Michael Hansen (OSC) - Morten Wiegandt (Birkerød Squash)

I den første semifinale var Rasmus helt klart favorit, og gav os heller ikke anledning til at betvivle dette under kampens forløb. Med et regulært æg i 3. sæt blev den unge spiller fra Herlev forvist til en kamp om 3-4 pladsen med 3-0 uden rigtig at have presset Rasmus.

Michael Hansen havde i fraværet af Kristian Frost nu en større chance for at nå hele vejen til finalen, og måske vinde sin første challenger nogensinde. På trods af dette måtte takke af med et 3-0 nederlag mod en flot spillende Morten W. I 3. sæt kom den garvede fynbo foran 9-4, men kunne dog ikke lukke sættet.

I finalen stod Danmarks nummer 2 og 3 overfor hinanden, og desværre blev det ikke det festfyrværkeri vi kunne have ønsket os. Dertil var Rasmus bare et niveau eller to bedre på dagen. I alle tre sæt var Rasmus et skridt foran og lod ikke Morten spille sig til mange point.

Rasmus Møller Nielsen havde følgende at sige til turneringens forløb

“Er glad for at vinde turneringen. Følte mig godt tilpas på banen og fik sat det tempo samt spillet den slags squash jeg ønsker. Altid rart når tingene fungerer og man spiller en god omgang squash. Tak til OSMK for en god turnering og alle der fik det til at blive en hyggelig weekend.”

Med afbuddet fra Kristian Frost var top3 forventet, og vi kan endnu engang ønske Rasmus tillykke med en sejr i en Challenger turnering.

Hos damerne var der heller ikke de store overraskelser. På trods af at deltage både hos herrerne og damerne gav Line Hansen ikke ved dørene og kunne uden de store problemer stille sig øverst på skamlen lørdag eftermiddag. Hun mødte Sally Skaarenborg i finalen, der på trods af pæne resultater på det seneste ikke formåede at vælte Line af pinden.

Alt ialt en herlig turnering! Ingen forsinkelser, glade mennesker og noget flot squash at se på. Vi håber meget på en gentagelse næste år fra OMSK.