Squash Online

Borja Golan sætter en stopper for videre dansk avancement ved VM

December 09, 2012Kasper Svith

Den dygtige spanske spiller, Borja Golan viste sig at være for god en modstand for Kristian Frost, som er ude af VM i Qatar efter et nederlag på 3-0 til spanieren.

På trods af at kampen endte 3-0 blev der spillet lange dueller og kampen varede egentlig også relativt lang tid (44 minutter). Lodtrækningen var en smule uheldig for Frost, idet spanieren ligger nr. 13 i verden og pt. spiller sit bedste squash nogensinde. Han viste derfor også mod danskeren, at han ser uhyggelig skarp ud for tiden. Generelt for kampen var alle tre sæt tætte indtil 4-4 eller 5-5, hvorefter Golan for alvor fik overtaget. Spanieren mente i hvert fald på ingen måde at det var nogen nem 3-0 sejr, som han udtaler til squashsite:

Nej det var ingen nem kamp i dag. Han (Frost red.) er en ung og stabil spiller og havde intet at tabe og havde en masse energi efter kvalifikationen og tilpassede sig hurtigt glasbanen.Hvert sæt var tæt indtil 4-4, 5-5. Efter det var jeg i stand til at forblive konsistent, men jeg tror han mistede lidt energi. Det gjorde forskellen, men scoren afspejler ikke intensiteten af matchen.

Borja Golan

Spanieren havde altså et par rosende ord med til danskeren og udtaler netop i ovennævnte, at kampen egentlig var langt sværere for ham end det så ud til ud fra scoren. På trods af nederlaget kan Frost altså tage en masse med videre fra dette VM og arbejde på det hjemme i DK, sådan at han i fremtiden kan klare sig endnu bedre mod folk som netop Golan og resten af verdenstoppen.

1. runde ved VM blev altså endestationen for Kristian Frost, som nu kan læne sig tilbage i Qatar og nyde en masse flot squash fra de resterende spillere i hovedrunden. Turneringen er nået til 2. runde, og der har hidtil ikke været nogen højst bemærkelsesværdige upsets. Dette kommer måske senere i turneringen, men alle favoritter er altså stadig i turneringen endnu.

Følg favoritternes kamp om sejren her: http://www.squashsite.co.uk/worldsquashchamps/index.htm