Squash Online

Blog: Danish Open Racketlon

May 22, 2014Jesper Ratzer

I weekenden den 16.-18. maj blev der i Lyngby Tennis- og Squash Center afholdt SWT Yonex Danish Open i racketlon. Turneringen var blot den tredje danske racketlon turnering nogensinde, og samtidigt den første internationale turnering på dansk grund.

Efter et velafviklet dansk mesterskab sidste år, og efter en godkendt inspektion af præsidenten fra det internationale racketlon forbund, fik Racketlon Danmark tilbudt at afholde en af de mest pointgivende turneringer på den internationale racketlon World Tour. Turneringen endte med et deltagerantal på 150 spillere fordelt over 19 nationer, hvoraf ca. halvdelen var danskere. Fra den danske top-squash-scene deltog Gus Hansen, Thomas Pilak og Sally Skaarenborg i turneringen. Gus tabte første runde til den unge østriger Joey Schubert, efter han ellers fik lagt ud med en overraskende sejr i bordtennis. Thomas, der havde fået wildcard til A-rækken, måtte også se sig slået i første runde af den høje svensker Rikard Persson. Her fik han som forventet ørerne i maskinen i bordtennis, og da det var hans første kamp, fik han ikke spillet op til sit bedste i badminton. Sally måtte nøjes med at stille op B-rækken, da hun ikke havde point på verdensranglisten, og da turneringsledelsens eneste wildcard gik til Danmarks bedste kvindelige bordtennisspiller og dansemus Mie Skov. I B-rækken rensede Sally så til gengæld også godt og grundigt af, hvor hun undervejs kun afgav 4 point i squash som det meste, og hvor hun vandt turneringen uden at skulle have sin tennisketcher op af tasken. For mit eget vedkommende vandt jeg min første kamp over Pilaks overmand, og spillede herefter kvartfinale mod min gode ven og bordtennismentor Jesper Hougaard. Hougaard har tidligere spillet førstekryds i elitedivisionen i bordtennis, men var nervøs og skidt spillende på dagen. På mirakuløs vis formåede jeg at spille mig frem til hele 3 sætbolde, men tabte sættet 23-25.

TV2 var forbi for at lave et kort indslag til lørdagssporten, og de interviewede vores stjerner Gus og Mie. De fik også filmet da Hougaard på dramatisk vis måtte trække sig med kramper i squashen efter 2 hårde kampe forinden. Ganske underholdende episode:)

I semifinalen mødte jeg svenskeren og 2012 verdensmesteren Stefan Adamsson. Her havde jeg store problemer med at returnere hans korte server på midten af bordet med ”omvendt skru” i, men heldigvis havde han også problemer med at returnere mine server. Jeg fik derfor minimeret nederlaget til 18-21 i bordtennis. Jeg vandt herefter både badminton og squash, og skulle kun bruge 5 point i tennis. Semifinalerne og finalerne var planlagt til at skulle spilles på grus, hvilket var en kæmpe fordel for mig. Jeg har trænet på grus hele mit liv, og min spillestil med topspin passer bedst til grus. Lige inden finalen skulle til at starte, begyndte det dog at regne, og tennisdelen i finalen skulle derfor spilles indendørs på hard court. Min finalemodstander var 2011 verdensmesteren og skotten Calum Reid, som i sin kvartfinale havde slået min doublemakker Kasper Jønsson overbevisende i tennis. Heldigvis fik jeg spillet en rigtig god finale, hvor jeg tabte bordtennis tæt, men herefter fik vundet både badminton og squash overbevisende. Jeg skulle således kun bruge 2 point i tennis for at sikre mig turneringssejren, hvilket jeg fik efter at Calum gav op og spillede de sidste 2 tennispoint med sin squashketcher :)

Lørdag aften var der opvisningskampe hvor hhv. Mikkel Henderson, Joachim Persson, Morten W. Sørensen og Martin Pedersen dystede mod chanceløse racketlon spillere:) Alt i alt blev Danish Open i racketlon en succesfuld og velorganiseret turnering med godt humør, spændende kampe og med et gennembrud af en række nye, lovende og entusiastiske danske racketlonspillere. Fed fed weekend!