Squash Online

Anden runde i Elitedivisionen (fredag)

November 07, 2014Kristian Frost

Birkerød lægger i dag baner til anden runde i Elitedivisionen. Det er også dagen hvor kvinderne starter deres holdturnering. Der er derfor lagt op til mange gode og spændende kampe, når alle de bedste danske spillere samles i Birkerød.

Hos kvinderne er Birkerød udråbt til favoritter, mens Kolding må anses som den nærmeste konkurrent til sjællænderne. I første runde møder Birkerød netop Kolding, hvilket uden tvivl kommer til at give en indikation på dette års styrkeforhold.

Birkerød vs. Kolding (damer)

Line Hansen er atter tilbage på dansk jord, hvor hun endnu en gang ligner et sikkert point. Sally Skaarenborg har endnu ikke fået skovlen under den rutinerede fynbo, og det bliver heller ikke denne gang. Hansen står for Birkerøds første point. I anden kamp har Kolding en god chance for at skaffe sig deres første point. Cecilie Mayer står Mathilde Lauridsen, hvilket ligner en sejr til Lauridsen. Afgørende kamp bliver derfor Sissel Trap mod Christine Christoffersen. Netop denne situation er blevet debateret heftigt her på sitet, men vi tror på Trap og Birkerød.

SQO.dk spår 2-1 til Birkerød.

Herlev vs. Sport92 (damer)

I den anden kvindekamp skulle man tro det lignede en afklapsnings til Sport92, men Ditte Nielsen (tidligere Skovbakken) er kommet til klubben, og hun virker til at være i top form. Ved sidste weekends Grand Prix avancerede hun nemlig fra første runde ved at slå Sissel Trap. Kampen mellem Bine Lind og Nielsen er derfor helt åben. Derudover er det en smule usikkert hvem der spiller de andre singler. Udfaldet af holdkampen er derfor svært at spå om, men vi gør det alligevel.

SQO.dk spår en overraskende sejr til Sport92 2-1.

Hos mændene har der været tryk på de sidste 3 weekender, og det bliver spændende at se hvor meget energi og motivation der er tilbage i tanken. Fredag aften tager Birkerød i mod Kolding, City Squash står overfor Racketlon, mens Herlev skal prøve kræfter med Skovbakken.

Birkerød vs. Kolding

På forhånd ligner det et tæt opgør. Bookmakerne har gjort Birkerød til favoritter, hvilket er en smule optimistisk. Kristian Frost skal se om han kan slå Rasmus M. Nielsen, mens walisiske Joel Makin får debut for Birkerød. Makin er klar favorrit i mod Francesco Busi, men man skal aldrig afskrive den rutinerede italiener. På de nederste singler er det 50/50. Michael Frilund er tilbage på holdkortet, og efter sidste weekends præstation ved Grand Prixet ligner det han har gode chancer for at slå Thomas Laursen. Christian Steffensen står overfor enten Martin Laursen eller Christian Jæger. På papiret er Steffensen favorrit, men sidste gang han stod overfor Jæger blev det til et nederlag.

SQO.dk spår 3-1 til Birkerød.

City Squash vs. Racketlon

City Squash fik ikke den bedste start på holdturneringen i første runde, men Racketlon burde ikke kunne presse City på nogen måde. Racketlon er ligeledes uden deres svenske udlænding, hvilket gør at Jesper Ratzer igen spiller 1. single. Om Ratzer kan presse Morten W. Sørensen skal forblive usagt. På de andre singler burde City være kæmpe favoritter, og det burde være lige ud af landevejen.

SQO.dk spår 4-0 til City, hvor kampen mellem W. Sørensen og Ratzer bliver tricky.

Herlev vs. Skovbakken

Herlev var i sidste runde spået til de helt store favoritter i samtlige kampe, men de formåede ikke at leve op til favoritværdigheden. Herlevdrengene står overfor nogle rigtig hårde kampe. Er det deres tid til at “shine”? Skovbakken gør endnu en gang brug af Olivier Pett, hvilket med stor sandsynlighed sikrer dem en sejr på 1. singlen. Kampen mellem Pett og Caspar Grauballe bliver spændende, men Pett må anses for at være for stærk Grauballe. De resterende 3. singler er åbne. Rasmus Petersen mod Tobias Pørtner er helt åben, mens Lau Kiehn er favorit i mod Kasper Svith. Kan Kristian DS Nielsen levere overraskelsen og slå Thomas Pilak? Det bliver tæt, og det kan lade sig gøre.

SQO.dk spår 2-2, hvor enten Pørtner eller DS Nielsen står for Skovbakkens andet point.

SQO.dk er tilstede under hele weekenden, hvor vi vil opdatere her på sitet og på facebook. Der kommer ligeledes en opfølgende artikel i aften med resultater samt en optakt til kampene i morgen. Kampene starter kl. 18 på Topstykket i Birkerød.