Squash Online

9-årig i semifinalen ved Nordic Junior Open

October 11, 2014Kasper Pedersen

I går (fredag red.) tog 22 unge danske drenge og piger til Malmø for at spille squashturneringen, Nordic Junior Open. Spillerne er alle sammen kommet i gang, og nogle har fået en rigtig god start mens andre har fået en mindre god start. Der er i skrivende stund sikret 4 semifinalepladser.

Lidt utraditionelt starter vi med DU11, hvor Birkerøds og nu hele Danmarks squash talent, Joakim Jepsen, har formået at spille sig i semifinalen. Det må siges, at være en flot præstation, da han på sin vej har slået både den svenske- og tyske mester.

Joakim ender som nummer 2 i hans pulje, og skal møde nummer 1 fra den anden pulje. Hans sidste to kampe ser svære ud, men lad os håbe på en medalje fra det unge spirende talent.

Præstationen bliver ikke mindre af, at Joakim er 9 år, og har 1,5 år tilbage i DU11.

Super stor præstation fra den lille birkerødder, som vi skal holde meget øje med i fremtiden.

I DU19 har vi desværre slet ikke været tæt på en semifinaleplads. 2 ud af 3 spillere klarede sig gennem førsterunde, men Casper Kloster måtte desværre lide et ærgerligt nederlag til den hollandske mester, Tess Jutte. Tess er en dygtig spiller, men Kloster har historisk haft krammet på ham. Desværre hjalp det ingenting og Kloster måtte se sig slået med mindste margin i 5. sæt.

De to andre spillere måtte så se anden runde som endestationen for deres Nordic Junior Open-eventyr. Både Jens Christian Wegeberg og Theis Houlberg tabte deres anden runde kamp 3-0. Theis måtte lide et nederlag til schweizeren Dimitri Steinmann. Theis slog ham sidste år til Danish, så det er en smule ærgerligt at han tabte til ham her, men det gjorde han også ved Danish i år, så Dimitri er bare blevet bedre.

Jens Christian tabte 3-0, men med mindste margin i alle sæt, til Roe Avraham fra Israel. Roe er rigtig dygtig, og det er ikke en kæmpe skuffelse at Jens Christian tabte den kamp.

Nu må drengene ud og kæmpe for de sekundære placeringer.

PU19 har kun én deltagende dansker, Mathilde Lauridsen. Mathilde vandt klart sin første kamp, og spiller nu kvartfinale mod Riina Koskinen fra Finland. Mathilde har aldrig tabt til hende, så hun er klar favorit. I semifinalen skal hun sandsynligvis møde Celine Walser fra Schweiz, som hun sidst slog 3-0, men som er i en rivende udvikling, og derfor altid er en farlig modstander.

I DU17 har der både været gode og mindre gode præstationer . Jacob Jensen fra Struer har desværre haft en mindre heldig start på turneringen, og tabte de to første kampe klart 3-0. Nu skal han spille om placeringerne 25-32, så forhåbentligt kan han få lidt oprejsning derimellem. Men nu til den positive præstation; Magnus Laursen slog i går 3. seedede Hugo Mandril i en gyser, som Magnus tog i 4 sæt. Magnus spille eminent og slog intet mindre end 5 nickshots i 4. sæt.

Sebastian Pedersen og Johan Wickman skal spille 33-40 efter et nederlag i første runde.

Mikkel Kønigsfeldt og Julius Fuglsang skal, ligesom Jacob, spille 25-32 efter en bye i første runde og så et nederlag i anden runde.

PU17-rækken er som forventet besat af de to danskere, Sarah Lauridsen og Caroline Christiansen. Begge piger er på vej med cruise-control mod semifinalen hvor de så skal møde hinanden. Men begge piger har lige en kvartfinale først, som for begge piger ser overkommelig ud. Så vi håber på en sikker dansk finaleplads, når nu de to forhåbentlig skal mødes i semifinalen.

DU15 har kun én dansker stillende til start, nemlig Tobias Weel. Tobias har desværre tabt de to første kampe i 4 sæt i et arvefjende opgør. Han mødte nemlig 2 nordmænd. To ærgerlige nederlag for Tobias som nu spiller om 25-32. plads.

PU15 har hele 4 danskere stillende til start, og det drejer sig om følgende: Bettina Mortensen, Klara Møller, Sabine Petersen og Sofie Drejergaard.

Klara og Sabine skal sandsynligvis spille om 9-12 pladsen nu, efter et par nederlag og en sejr. Sofie og Bettina skal spille om 13-16 efter 3 nederlag.

I DU13 har vi tre drenge: Martin Tranholm, William Tranholm og Marcus Jepsen.

William skal nu spille om 17-21 efter et nederlag og en sejr. Martin skal spille 13-16 efter en sejr og 2 nederlag. Marcus skal spille 9-12 efter en sejr, et nederlag og så en sejr igen.

I PU13 har vi kun én pige; det er Kristine Hestbech fra Thy. Kristine har i skrivende stund lige tabt sin kvartfinale, og spiller derfor om 5-8 nu. Lad os håbe på en god placering til hende, hun er andetårs U13, så hun har alderen med sig.

Du kan følge turneringen HER.