Squash Online

#4 Stjerner i svøb - Casper Kloster

December 12, 2014Kasper Pedersen

Vi fortsætter vores “Stjerne i svøb”- nyhedsserie her på siden, hvor det nu er blevet KSKs Casper Klosters tur. Mange kender ham som juniorer(muligvis også senioren) i Danmark med de største lægge, men hvem vidste at han nærmest aldrig træner dem? Læs dette, og meget mere, her i vores interview med ham:

Navn og alder?

Casper Kloster, 18 år

Hvor, hvornår og hvorfor startede du med at spille squash og hvem spiller du for i dag? Jeg startede med at spille da jeg var 8år dvs i 2004/5. Jeg startede efter en af min mors kollegaer spurgte om jeg ikke skulle være med på juniortræningen i KSK som lige var startet op. Jeg vidste ikke hvad squash var, men gav det en chance, og blev grebet af det. Jeg spiller stadig i KSK.

Hvad er din aktuelle rangering på diverse ranglister ?(Din aldersgruppe i DK, din aldersgruppe i Europa og Danmarksranglisten) DK DU19: nr.2

ESF DU19: nr.69

DK rangliste: nr.36

Hvilke mål har du for sæsonen? Hvad vil du gøre for at opnå dem? Først vil jeg gerne vinde DM, og derefter komme til EM. Jeg har prioteret lidt anderledes end jeg ville normalt pga min målsætning omkring DM. Jeg ville gerne have spillet belgien, men for at få den bedste seedning muligt, valgte jeg at spille jgp i Odense. Derudover har jeg en træningsplan, som er lagt af mine trænere. Den er lagt så jeg forhåbentlig vil peake til DM (Og EM hvis det lykkes at komme med).

Hvilke mål har du for din squash karriere generelt? Hvilke ambitioner har for dit fremtidige niveau?

Jeg har planer om at tage et år fri efter gymnasiet, hvor jeg vil ligge alt min tid i squash. Om dette år bliver i England eller i Danmark, har jeg ikke helt besluttet endnu. Regner med at flytte sammen med Jens Christian Wegeberg fra Silkeborg, som jeg også regner med kan have en positiv indflydelse på mit spil.
Hvis alt dette falder på plads, så vil jeg gerne ud og spille noget PSA og se hvor langt jeg kan komme med det. Det danske landshold er også et stort mål for mig.

Hvad er din største oplevelse og resultat nogensinde squashmæssigt? Det er uden tvivl at komme på en 4. plads til EM for hold U15. Det gjorde jeg sammen med Jens Christian Wegeberg og Mathilde Lauridsen. Vi kommer forhåbenligt alle sammen afsted i år også, så håber på også at kunne lave et godt resultat der.

Hvad er din største squashmæssige styrke og svaghed?
Min fysik er nok min største stykre, og mentalt min største svaghed.

Er du sponsoreret? Hvis ja, af hvem? Hvilken ketcher bruger du? Hvilke sko spiller du i?

Min sponser gik konkurs, så ikke lige i øjeblikket. Jeg spiller med Dunlop Everlution 130 og er lige begyndt at spille i Dunlop sko. Ved ikke lige hvad modelnavnet er.

Hvorfor bruger du netop det, udstyr du bruger?

Ketcheren har en rigtig god vægtfordeling, så den passer rigtig godt til mit spil. Skoene er slidstærke og med god stødabsorbering.

Hvem ser du op til som squashspiller?

Ramy Ashour er den fedeste spiller at se spille, men er umulig at efterligne. Jeg kan derfor godt lide Nick Matthew, der bruger sin fysik offensivt, men ikke laver det vilde med bolden.

Hvad er din pinligste oplevelse i squashmæssig sammenhæng? (Det kan være dine shorts er flækket under kamp, alt mellem himmel og jord).

Har ikke noget rigtig pinligt. Men da jeg troede jeg ikke havde flere kampe, en dag til Pioneer, så jeg blev kladt til turneringbordet og fik at vide jeg skulle spille i det andet center nu. Jeg kom så til centeret, hvor min modstander havde ventet i næsten 1 time. Jeg endte med at vinde kampen i 4 sæt.

Når du ikke bruger tiden på squash, hvad beskæftiger du dig så med? (Det kan være en hobby du bruger meget tid på) Jeg går i skole, er sammen med venner og så er jeg squashtræner. Har nok flere ure end de fleste, så bruge også meget tid på nettet til at kigge efter ure.

Hvad foretager du dig i din hverdag? (Folkeskole, gymnasium osv.) Jeg går på handelsgymnasiet Niels Brock på Frederiksberg. Jeg går i 3.g, men tager den over 4.år så har et år endnu.

Hvad er din yndlingsfilm? - hvorfor?

”8 mile” er bare en klasse film.

Hvad er din livret? Burger med en god chokolade milkshake kan man ikke få for mange af ;-)

Hvad har været din største oplevelse til dato? (Ikke squashmæssigt)

Cyklede til Paris for for snart 5 år siden. Den tur glemmer jeg aldrig.

Hvis du skulle ud på en øde ø, hvilke tre ting ville du medbringe? Hvorfor?

Nødblus, gaffatape og mad

Som afslutning, fortæl os noget vi ikke ved om dig? Har aldrig rigtig trænet mine lægge.