Squash Online

Optakt til Elitedivisionen 2013/14 (Skovbakken)

September 01, 2013Tobias Pørtner

Starten på dette års Elitedivision nærmer sig med hastige skridt; om kun 14 dage går det løs i de danske haller, når de første opgør skal udkæmpes i landets bedste squashrække. Sæsonen blev nyhedsmæssigt tyvstartet i denne uge med den ærgerlige meddelelse, at København SK har trukket deres hold fra dette års herrerække, hvilket betyder at hovedstadsklubben inden for få år har trukket både sit dame- og herrehold, og slet ikke er at finde i landets bedste række mere. KSKs deroute fra dansk elitedivisionssquash betyder, at begge divisioner med al sandsynhed kommer til at bestå af blot fem hold.

Op til de første kampe lørdag d. 14. august vil vi her på SQO.dk stille skarp på alle Elitedivisionsklubberne, der alle har fået stille de samme fire spørgsmål, der omhandler deres trup og forventninger til dette år. Første hold i fokus er sidste års 5’er hos herrerne, Skovbakken Squash, personificeret ved formanden Kim Øvlisen:

HVilken trup har I til denne sæson, og hvilke tilgange/afgange har I haft?

Skovbakken har følgende trup:

Norman Junge, Tobias Pørtner, Kasper Svith, Emil Grooss og Sebastian Korsgaard.

Phillip Tran er stoppet, og gået i militæret. Til gengæld har vi fanget Sebastian Korsgaard, som blandt andet slog Christian Steffensen til DM i sidste sæson. Vores trup er meget ung og meget interessant - der er fortsat lærepenge der skal betales, men jeg tror vi vil se flere flotte individuelle sejre til vores unge spillere i denne sæson. Vi formoder dog stadig, at holdet først er modent til at spille med om sølv og bronze i sæsonen 2014-2015.

Hvordan ser målsætningen ud for jeres hold i denne sæson?

Målsætningen er helt klart at komme i slutspillet, om end det næppe er realistisk at slå Birkerød, Kolding og Herlev. Odense SMK forventer jeg vil overraske en gang imellem qua de gamle stjerner, men de holder næppe en hel sæson, så dem bør vi slutte foran.

Hvem ser I som favoritter i den kommende sæson og er der nogle hold I tror, vi skal holde særligt øje med i år?

Birkerød’s hold ser meget solidt ud, det samme gør Kolding, hvor de to Laursen-brødre bliver spændende at følge som 3-4 singler, og Herlev er altid i spil qua deres flotte bredde, så jeg synes de tre hold står meget meget lige og dagsform, skader mv. vil afgøre deres indbyrdes forhold, men de bør slutte pænt foran de øvrige to hold uanset indbyrdes forhold.

Bliver det året, hvor Herlev endelig vinder guldet, eller taber de igen grundet skader eller andre overraskelser i slutspillet ? Jeg tør ikke tippe en guldvinder, men de tre hold deler medaljerne imellem sig, det er jeg sikker på, om end Skovbakken på en stor dag måske kan spille 4-4 med alle tre hold.

En spændende sæson er i vente, Skovbakken har et udviklingshold, som nok skal spille stabilt og det bliver særligt spændende at se om Svith og Grooss og evt. Korsgaard kan tage et par flotte skalpe igen, ligesom Junge og Pørtner skal holde højt niveau for at vinde deres 2. singler.