Squash Online

Optakt til 8. runde i Elitedivisionen

February 28, 2013Martin Laursen

Det er efterhånden tid til at sætte slutspurten ind for landets elitedivisionshold. Blot tre runder er der tilbage, og mens det meste virker afgjort i damernes række, er der for de fleste klubber i herrerækken alt at spille for endnu. Skovbakken, Kolding, KSK og OSMK er i gang med en uhørt tæt kamp i bunden, hvor to af holdene skal sorteres fra, inden slutspillet skal spilles i Herning i slutningen af april.

Netop to af disse hold mødes i et vitalt opgør om at holde sig over stregen, mens de to resterende bundhold umiddelbart står over for en squashlektion i kampene mod rækkens to suveræne tophold. Specielt bemærkelsesværdigt i denne runde er det, at verdensstjernen Cameron Pilley er at finde på Birkerøds holdkort.

København SK vs. Kolding

1. singler: Kristian Frost - Francesco Busi

2. singler: Jack Jago - Martin Laursen

3. singler: Mikkel Pedersen - Thomas Laursen

4. singler: Casper Kloster - Kristian Krøier

En spændende kamp i den tunge ende af rækken er i vente, når to af de direkte konkurrenter om slutspilspladserne igen tørner sammen. Denne gang skal opgøret stå på Vester Søgade i det indre København.

Ud fra opstillingerne er der sandsynligvis en tæt holdkamp i vente. Bedst mulige resultat for udeholdet ligner umiddelbart en uafgjort, mens KSK i tilfælde af topform hos deres nøglespillere godt kan sætte næsen op efter en sejr. Umiddelbart er der tre nøgleopgør i kampen, hvoraf specielt opgørene i det nederste kryds mellem Kloster og Krøier, samt Pedersen og T. Laursen, tegner til at blive intense. Særligt den sidste kamp vil fra et tilskuermæssigt perspektiv være en lækkerbisken: Mikkel viste ved sidste holdkamp mod Herlev overraskende god form, mens Thomas som en fremadstormende spiller altid vil være interessant at følge i kampene mod de etablerede kræfter.

Også kampen mellem de to holds mere eksotiske islæt, Jago og Busi, bliver interessant, men SQO.dk forventer her, at Busi igen leverer varen.

SQO.dk byder på resultatet 5-3 til hjemmeholdet, hvilket vil bringe de to hold på á point (29).

Odense SMK vs. Birkerød

1. singler: Mads Korsbjerg - Cameron Pilley

2. singler: Danny Knudsen - Rasmus M. Nielsen

3. singler: Mikkel Korsbjerg - Morten W. Sørensen

4. singler: Kim Poulsen - Alex Christensson

Vi har tidligere her på SQO.dk skrevet om Birkerøds skræmmende styrke, men i denne weekend får denne omtale endnu en tak op, når forrige års mestre til denne runde kommer med det stærkeste hold, denne skribent nogensinde har set i dansk squash. Line Hansens kæreste, Cameron Pilley, er blevet taget med en tur til Danmark, hvor han i fællesskab med resten af det stjernebesatte Birkerød-hold skal være med til at sikre den sjællandske klub grundspilssejren. Alt andet end en sejr på 0-8 til udeholdet vil være en kæmpe skuffelse - uanset hvad hjemmeholdet så ellers finder frem af rutinerede stjerner.

Uderover at det bliver fantastisk at se den australske verdensstjerne Pilley i aktion på dansk grund, er den eneste kampe som måske kunne give lidt spænding Alex Christenssons opgør mod den tidligere mangedobbelte danske mester, Mikkel Korsbjerg.

SQO.dk byder på resultatet 0-8 til Birkerød.

Herlev vs. Skovbakken (søndag)

1. singler: Caspar Grauballe - Norman Junge

2. singler: Thomas Pilak - Tobias Pørtner

3. singler: Lau Kiehn - Phillip Tran

4. singler: Rasmus Jessen - Emil Grooss

Sidste år rejste Skovbakken til Sjælland og vandt hele 7-1 over Herlev, men siden da har holdet fra Aarhus ikke været i nærheden af de homogene sjællændere, der, sidst de to hold mødtes i Jylland, tilføjede Skovbakken en lussing på 2-6. Også denne gang vil Herlev være kæmpefavoritter, da de ganske enkelt ser stærkere ud på samtlige singler. At Skovbakken dog ikke har råd til et alt for stort nederlag, hvis drømmen om slutspillet skal gå i opfyldelse, er et fact. Sådanne bekymringer behøver Herlev ikke at tumle med, da de er placeret sikkert på ligaens 2. plads, men mon ikke de kommer med fuld gas alligevel.

Duellen mellem de to 1. singler Grauballe og tyske Junge vil være den mest imødesete kamp i dette opgør. De to spillere mødtes sidst for godt otte måneder sider i Hamborg, hvor danskeren vandt i fem sæt efter en lang og spændende kamp. Junge vil være tændt på revanche, men spørgsmålet er, om han kan true Caspar i hans egen baghave - den pompøse glasbane i Skinderskovhallen.

Også landsholdsspilleren Thomas Pilak er sat op til nogle spændende opgør, når han skal søge revanche mod Pørtner, samt se om han kan drille Norman Junge, der måske kan være præget af tunge ben efter en hård første kamp mod Grauballe?

SQO.dk byder på resultatet 6-2 til Herlev.

Odense SMK vs. Birkerød (damer)

1. singler: Line Sjodsholm - Line Hansen

2. singler: Louise Jørgensen - Cecilie Mayer

3. singler: Marlene Christiansen - Neha Kumar

Præcis som i det lignende møde mellem de to klubbers herrehold, fristes man i dette opgør til at brokke sig over unfair hold. Hjemmeholdet fra OSMK, der er håbløst sat af nederst i rækken, står over for rækkens nr. 1, der anført af Line Hansen vil køre en let sejr hjem. Ingen opgør i denne holdkamp tegner umiddelbart til at kunne få publikum helt ud på tåspidserne, og sandsynligheden for, at hjemmeholdet for fjerde gang i denne sæson må indkassere et 0-6 nederlag, virker faretruende stor.

SQO.dk byder på resultatet 0-6 til Birkerød.

Sport92 vs. Kolding (damer)

1. singler: Millie Søndergaard - Nanna Frederiksen

2. singler: Trine Engelund - Line Falsig

3. singler: Amalie Bornæs - Mathilde Lauridsen

To meget unge hold støder på hinanden, når Sport92 og Kolding ramler ind i hinanden i Midtjylland. Mens Sport92 virker isolerede på rækkens fjerdeplads, har Kolding anderledes mere at spille for, da de pt. kæmper for at sikre sig ligaens 2. plads og dermed en kamp mod sandsynligvis Herlev i semifinalen til slutspillet.

Stortalentet Mathilde Lauridsen forventes at sikre holdet to point, mens også Falsig og Frederiksen forventes at bidrage med point.
En særligt spændende kamp kunne blive mødet mellem hjemmeholdets Søndergaard og udeholdets Frederiksen. Sidst de to hold mødtes, sikrede den tidligere juniordanmarksmester fra Sport92 sit hold et af to point i dette opgør, men det ligner en dyst, der er umuligt at spå om.

SQO.dk byder på resultatet 1-5 til Kolding.