Squash Online

Morten suveræn i KSK

October 27, 2013Martin Laursen

“Storfavorit” er et ofte anvendt ord her på SQO.dk og i mangel på kraftigere, er det da også det, vi vælger at bruge denne gang om Morten Sørensen ved challengeren i KSK. Sørensen indfriede da også forventningerne i en finale, der til trods for at det til tider så legende let ud for Morten, endte 3-1 i sæt.

I herrernes - og dermed den eneste ved denne turnering - mesterrække spillede Morten og Lau Kiehn sig sikkert i hver sin semifinale med sejre over henholdsvis Kasper Svith og Jesper Ratzer. Meget mere spændende var det i opgørene Thomas Pilak - Rasmus Petersen og Tobias Pørtner - Martin Laursen. Petersen formåede at slå sin højere seedede klubkammerat med 3-1 i sæt, imens Pørtner vandt 3-2 mod Laursen i en lang 5-sætter.

I semifinalen viste Sørensen ingen nåde mod Pørtner og spillede sig sikkert videre i finalen. I den anden rene Herlev-semi spillede Kiehn sig i finalen med sit solide grundspil mod Petersens mere ustrukturerede men seværdige spillestil.

Finalen blev en underlig affære. De to fulgtes pænt ad i første sæt, indtil Morten skruede lidt op for præcisionen og tempoet efter behag i slutningen af sættet og bragte sig på 1-0. Det samme så ud til at ske i 2. sæt, men pludselig ramte Kiehn en 5-6 virkeligt gode slag i streg, og så havde han taget sættet lige for næsen af sin modstander, som hverken lignede en som troede på eller bekymrede sig om det, der lige var sket. Han havde dog heller ingen grund til sidstnævnte, da Kiehn ikke fik skrabet meget mere end et par points sammen i de sidste to sæt, hvor han gik fuldstændigt kold.

I herre A vandt Theis Houlberg, som ellers normalt kan findes ved juniorturneringerne rundt i landet, en 5-sæts-sejr mod Jacob Poulsby Andersen.