Squash Online

Caspar Grauballe runner-up ved Neumünster Open

February 24, 2013Martin Laursen

En mindre dansk delegation var i weekenden draget til Tyskland for at spille Neumünster Open, der udover de danske spillere havde deltagelse af engelske Oliver Pett (verden nr. 60).

På papiret lignede det, at finalen lørdag aften skulle stå mellem Caspar Grauballe og Oliver Pett, og begge spillere levede uden problemer op til favoritværdigheden, ved komfortabelt at spille sig frem til den afgørende kamp.

Englænderen tog med det samme kontrol over kampen og bragte sig i front med 6-2, men herefter fandt Grauballe sig så småt tilpas på de mørke baner og kæmpede sig tilbage i sættet. Fra 7-7 fulgtes de to spillere hele vejen op, men til sidst gjorde et par fejl fra danskerens side, at Pett bragte sig et sæt i front via 12-10. Første sæt lovede godt for den undertippede dansker, der på forhånd ikke var spået store chancer. Det konstante pres og præcision fra Pett begyndte dog at sætte sine spor midtvejs i 2. sæt. Grauballe forcerede når chancerne bød sig, hvilket var en naturlig konsekvens af englænderens sikre spil og gode evne til dække banen. Herfra var det one-way-trafic, og Herlevs 1. single måtte til sidst se sig besejret klart med 3-0 i sæt.

Udover Caspar Grauballe deltog Thomas Pilak, Rasmus Jessen, Tobias Pørtner og Lau Kiehn ligeledes i turneringen.
Thomas Pilak spillede sig via en god lodtrækning sikkert i semifinalen, hvor han måtte lade livet mod Grauballe - herefter sikrede han sig sikkert 3. pladsen via en 3-1 sejr over en australsk spiller bosiddende i Tyskland.
Rasmus Jessen og Tobias Pørtner røg ud i kvartfinalen efter klare nederlag til hhv. Grauballe og Pett, og efter en sejr til hver mødtes de i kampen om 5. pladsen. Her blev Jessens større fysiske overskud udslagsgivende og han vandt kampen med 11-5 i femte sæt.
Inden da havde en bemærkelsesværdig velspillede Jessen besejret sin klubkammerat Lau Kiehn i 1/8-finalen. Kiehn vandt herefter resten af sine kampe og endte på 9. pladsen.

Værd at bemærke ved Neumünster Open var det, at pladserne 1-6 alle blev besat af udenlandske spillere - heraf altså fire danskere.