Squash Online

Cameron Pilley ansøger om dansk statsborgerskab

April 01, 2013Kristian Frost

Birkerød har i denne sæson vist squash Danmark, at det er muligt at tiltrække selv de allerbedste spillere til den danske liga. Cameron Pilley har i denne sæson indtil videre spillet hele to kampe for sjællænderne og australieren forventes også at spille de afgørende kampe i slutspillet.

Grundet Pilleys placering som nummer 17 i verden har Australian Institute of Sport (AIS) valgt ikke længere at støtte den høje australier i hans kamp mod toppen af ranglisten. Han har derfor valgt at søge ny græsgange og anmodet om dansk statsborgerskab. Udenfor banen danner Pilley nemlig par med Danmarks bedste kvindelige spiller Line Hansen, som på nuværende tidspunkt er bosiddende i Holland. Parret har dog besluttet at flytte til Danmark og bosætte sig i København grundet problemerne med AIS. Dette må siges at være et kæmpe scoop for Birkerød der straks tog chancen og tilbød Pilley en fuldtidsstilling i klubben. Formand i Birkerød, Lars Guldbrandt, udtaler til SQO.dk at “Birkerød ser frem til samarbejdet og klubben uden tvivl vi få gavn af den ekspertise og erfaring Pilley besidder”.

Det er ikke første gang man ser topspillere skifte nationalitet. Det nok mest opsigtsvækkende skift var tilbage i 90’erne, hvor Peter Nicol skiftede fra Skotland til England.

Det har desværre ikke muligt muligt at få en kommentar fra hverken Pilley eller Hansen.