Squash Online

Stærk udenlandsk deltagelse ved Danish Junior Open

October 05, 2012

I weekenden afvikles Danmarks eneste internationale juniorturnering, Danish Junior Open, og med 72 udenlandske spillere ud af de 108 deltagende kan man ikke andet end forvente et højt grundniveau.

I DU19-rækken har turneringsledelsen grundet det skæve antal spillere valgt at inddele spillerne i 4 puljer - nemlig 18. De topseedede i rækken er følgende: Thomas Laursen, Tommi Ekholm, Avihi Barmoha og Alex Imhof.

Både gruppe A og B består af 5 spillere, hvor de udenlandske deltagere stammer fra henholdsvis Sverige, Finland, Pakistan og Schweiz. Thomas Laursen ses som en klar favorit i gruppe A, hvorimod der bliver kamp om kvalifikationen til semi-finalen mellem danske Emil Vogt og den dansktalende finne Tommi Ekholm.

Gruppe C og D består begge af 4 spillere, hvor de udenlandske spillere stammer fra Sverige, Holland, Israel og Schweiz. Den tredjeseedede Avihi Barmoha ses ifølge ranglisten som vinder af gruppe C. I modsætning til gruppe D har vi desværre ikke nogle potentielle danske vindere af denne gruppe.

Gruppe D indeholder følgende spillere: Alex Imhof, Emil Grooss, Christian Steffensen og Joris Nesselaar. Skribenten har ikke noget kendskab til Alex Imhof og håber derfor på dansk succes i denne gruppe. Skribenten satser på at gruppespillets mest seværdige kamp må være den sædvanlige gyser mellem Emil Grooss og Christian Steffensen.

Semifinalerne kommer, hvis SQO.dk’s forudsigelser holder stik, til at således ud:

Thomas Laursen [1] - Alex Imhof [4]

Tommi Ekholm [2] - Avihi Barmoha [3]

I PU19-rækken er der ingen udenlandsk deltagelse, de fire deltagende er følgende: Line Berthou, Maria Frandsen, Malene My og Pornphilai Christiansen. Grundet det lave antal deltagere bliver rækken afviklet som en pulje (alle spiller mod alle). SQO.dk ser Line som farvorit, men udelukker hverken Malene eller Maria som potentielle vindere af rækken.

DU17-rækken afvikles som en monrad 32, hvor de fire topseedede er følgende: Tess Jutte, Dimitri Steinmann, Dennis Grüter og Pontus Rengbo. SQO.dk ser de fire topseedede udenlandske spillere som favoritter, men tror på at både Theis Houlberg og Casper Kloster har mulighed for at gå i finalen.

I PU17-rækken er der kun fem deltagere, hvor Mathilde Lauridsen som førsteseedet ses som favorit, tæt efterfulgt af den 2. seedede fra Schweiz, Marija Shpakova. SQO.dk ser selvfølgelig helst en dansk vinder af rækken, men har ikke noget kendskab til de udlandske piger og vurderer derfor kun Mathildes chancer ud fra modstandernes ranglisteplacering.

DU15-rækken byder på hele 31 deltagere, hvor de topseedede er følgende: Magnus Laursen, Roman Allinckx, Luca Zatti og Tomifey Shpakov. Rækken er stærkt besat, men SQO.dk tror på en semifinale med både Rasmus Gyde og Magnus Laursen.

PU15-rækken består af to puljer med henholdsvis fire og fem spillere, hvor danske Caroline Lyng og Sarah Lauridsen er seedet 1. og 2. Eftersom både nr. 1 og 2 fra begge puljer går videre til semi-finalen skyder SQO.dk semi-finalen til at bestå af mindst to danskere.

DU13-rækken har kun én dansk deltager, nemlig Steen Sjørslev som er seedet 7/8. Rækken består af spillere fra følgende lande: England, Sverige, Schweiz og Skotland. Den førsteseedede englænder Lewis Southward ser på papiret ud til at være favorit i rækken.

I PU13-rækken er der seks deltagere, hvor danske Sofie Drejergaard og Sabine Petersen er henholdsvis 5. og 6. seedede. SQO.dk ser de to topseedede ukrainske piger til at kæmpe om guldet. Desværre har de danske piger nok ikke mulighed for at spille med om medaljerne.

Turneringen afvikles i Herlev og program samt lodtrækning kan ses her.