Squash Online

Optakt til 3. runde i Elitedivisionen

November 08, 2012Martin Laursen

Stillingen i herrernes elitedivision bærer efter to runder stadig præget af en ekstrem jævnbyrdighed. København SK har slået et lille hul på tre point ned til nummer to, men herefter følger de resterende fem hold inden for blot to points margin. I damernes bedste række har forhåndsfavoritterne fra Birkerød og lagt sig i spidsen sammen med Koldings unge hold.

Sammenlignet med sidste runde i elitedivisionen er der på spillerfronten positivt nyt for de fleste hold, da mange af de skadede spillere fra sidste runde er tilbage på holdkortene. Dette betyder sandsynligvis at der bliver smæk for skillingen i denne runde, der dog ikke på forhånd ser du til at byde på specielt mange tætte opgør hos hverken kvinderne eller herrerne.

Kolding - København SK

1. single: Francesco Busi - Kristian Frost

2. single: Martin Laursen - Tristan Eysele

3. single: Thomas Laursen - Mikkel Pedersen

4. single: Christian Jæger - Casper Kloster

Holdkampen mellem rækkens 6’er og 1’er ligner som forventet en sejr til udeholdet, der via Kristian Frost og engelske Tristan Eysele, ser ud til at være sikret minimum tre point. Krydret med en Pedersen, der er storfavorit mod hjemmeholdets Jæger, bør udeholdet have fire sikre kampe, mens Kolding kun kan vide sig sikre på et enkelt point.

Tilbage står tre på papiret meget lige opgør, hvor særligt mødet mellem teknisk velfunderede Francesco Busi og den mere fysisk betonede Eysele, kan blive et spændende opgør. Også hjemmeholdets Thomas Laursen, der for få dage siden endte 7’er til Belgium Junior Open, kommer i et spændende opgør mod Mikkel Pedersen, hvor det mentale element sandsynligvis kommer til at spille en meget afgørende rolle.

SQO.dk byder på resultatet 3-5 til KSK, hvor Busi, T. Laursen og Jæger hver sikrer et enkelt point til hjemmeholdets konto.

Skovbakken - Herlev

1. single: Tobias Pørtner - Caspar Grauballe

2. single: Andy Lambert - Thomas Pilak

3. single: Kasper Svith - Lau Kiehn

4. single: Emil Grooss - Rasmus Jessen

På papiret ligner dette opgør noget af en hård omgang for hjemmeholdet, der reelt set ikke er favoritter i en eneste af de individuelle kampe. Begge hold lever normalt på deres gode bredde, men Herlev er objektivt set lige en smule stærkere på alle singlerne, hvilket krydret med en skade til hjemmeholdets Phillip Tran betyder, at jyderne kan ende med at få noget af en røvfuld.

Helt uden muligheder er hjemmeholdet dog trods alt ikke. Kasper Svith har tidligere slået Rasmus Jessen og at enten Pørtner eller Lambert skulle besejre Pilak ville heller ikke være den største overraskelse der endnu er indtruffet i elitedivisionen. En samlet sejr ligner dog en utopisk tanke for Skovbakken.

SQO.dk byder på resultatet 2-6 til Herlev, der med denne storsejr for alvor melder sig ind i kampen om topplaceringerne i rækken.

Birkerød - Odense SMK

1. single: Rasmus M. Nielsen - Mads Korsbjerg

2. single: Morten W. Sørensen - Danny Knudsen

3. single: Michael Frilund - Michael Hansen

4. single: Christian Steffensen - Mikkel Korsbjerg

Inden sæsonen gik i gang lignede OSMKs rutinerede hold, der i idealopstillingen består af fire tidligere markante danske landsholdsspillere, et mandskab der ville kunne gå sikkert i slutspillet… hvis de kunne undgå skader. Allerede i

  1. runde krakelerede denne drøm dog, og et decimeret fynsk hold tabte til Skovbakken.

Mads Korsbjerg var eneste mand fra den normale opstilling og hans holdte fanen højt med to sejre. At han skulle kunne gøre dette igen er dog yderst tvivlsomt. Sikkert er det derimod at Birkerød kommer med et skræmmende hold, bl.a. bestående af hele tre spillere fra landsholdet der til sidste EM sikrede dansk overlevelse i A-gruppen. På de øverste singler har Birkerød fire sikre point, og da Frilund i sidste holdrunde viste overraskende stor styrke, ligner det en sejr til hjemmeholdet - det på trods af at udeholdet igen er i stærkeste opstilling.

SQO.dk byder på resultatet 6-2 til hjemmeholdet, hvor OSMKs point bliver sikret på de lavere singler.

Birkerød - OSMK (damer)

1. single: Lotte Eriksen - Line Sjodsholm

2. single: Cecilie Mayer - Louise Jørgensen

3. single: Neha Kumar - Marlene Christiansen

Også hos kvinderne ser Birkerød ud til at kunne varme op til en lille lørdagsfest, når de tager imod rækken nr. 6 fra OSMK. Udeholdet står noteret for 0 point efter en optræden i årets elitedivision, og der ikke rigtig noget som peger i retningen af, at der skulle være point at score i denne holdkamp heller.

Mest bemærkelsesværdigt i denne holdkamp er, at Birkerød har Cecilie Mayer tilbage efter en lang og udmarvende skadespause. At hun sandsynligvis er et godt stykke fra tidligere tiders form hersker der nok ikke nogen tvivl om, men hun bør have nok at skyde med til at sikre sit hold to sejre.

SQO.dk byder på resultatet 6-0 til hjemmeholdet.

Kolding - Sport92 (damer)

1. single: Nanna Frederiksen - Millie Søndergaard

2. single: Mathilde Lauridsen - Trine Engelund

3. single: Christine Christoffersen - Amalie Bornæs

Opgøret mellem Kolding og Sport92 er muligvis det opgør i elitedivisionens historie med den laveste gennemsnitsalder. Favoritter er hjemmeholdet Kolding, der har fået en rigtig flot start på sæsonen. Sport92 leverede dog en godkendt indsats i deres hidtil eneste opgør i rækken, da de sikrede sig to point ude mod Herlev - måske kan uldjyderne bygge videre på dette resultat, samt udnytte at flere af deres spillere som juniorer havde et godt tag på Koldings piger?

På forhånd er opgøret umuligt at spå om. Stort set alle kampe ser ud til at kunne blive tætte, men specielt Mathilde Lauridsens fantomresultat i weekenden, hvor hun vandt Belgium Junior Open, sender et signal om at Sport92 virkelig skal ramme dagen, hvis de skal have den samlede sejr.

SQO.dk byder på resultatet 5-1 til Kolding, hvor Frederiksen og Lauridsen hver står for to sejre til hjemmeholdet.

Samtlige kampe i denne runde afvikles på lørdag med start kl. 11.00, og du kan som altid i løbet af søndagen læse et fyldigt referat fra runden her på SQO.dk. Du kan se den samlede detaljerede stilling på www.squashportalen.dk