Squash Online

Korsbjerg tilbage i topform

November 11, 2012Kristian Frost

Efter tredje runde i Elitedivisionen begynder der så småt at tegne sig et billede af hvilke hold der i år skal kæmpe om de famøse fire slutspilspladser. På herresiden var det Birkerød, Herlev og Kolding der leverede varen, mens Birkerød og Kolding ligeledes fik hevet en sejr i land hos damerne.

Birkerød - Odense SMK (herrer) 6-2

Rasmus Nielsen og Morten W. Sørensen skulle denne runde prøve at forsvare Birkerøds ære efter de to første runder, hvor klubben har lidt to nederlag. Både Nielsen og Sørensen kom godt fra start med 3-1 sejre over henholdsvis Mads Korsbjerg og Danny Knudsen. På de nederste singler var Michael Frilund igen at finde på holdkortet hos Birkerød. Han sikrede Birkerød to vigtige point, da han besejrede Mikkel Korsbjerg 3-1 og Kim Poulsen 3-0. Mikkel Korsbjerg havde ikke mere i tanken efter det første kryds, hvorefter han tabte 3-1 til Christian Steffensen. Det mest opsigtsvækkende resultat kom fra Mads Korsbjerg, som i første kryds tog et sæt fra Nielsen. Han bragte sig foran 2-0 i sæt mod Sørensen og det lignede en sikker sejr, men Sørensen ville det anderledes. Han kæmpede sig bravt tilbage i kampen, men måtte se sig slået på målstregen i femte sæt. Korsbjerg sikrede dermed fynboerne et yderst vigtigt point og derudover en flot personlig sejr. Kampen endte 6-2 i Birkerøds favør.

Skovbakken - Herlev (herrer) 2-6

I Aarhus havde jyderne forinden kampen i mod Herlev virkelig brug for så mange point som overhovedet muligt. Efter første kryds så det meget svært ud, da drengene fra Herlev havde vundet samtlige kampe. Dog kunne kampen mellem Andy Lambert og Thomas Pilak være gået begge veje, men det var Pilak der i sidste ende løb med sejren efter at have været bagud 2-0 i sæt. I andet kryds var der meget mere spænding i kampene. Tobias Pørtner leverede et godt resultat, da han besejrede Pilak 3-1. Caspar Grauballe sikrede to point til Herlev, da han i andet kryds slog en tydeligt mærket Lambert. Presset lå nu på Emil Grooss og Kasper Svith. Grooss fik en ordentlig afklapsning af Lau Keihn, mens Svith bragte sig foran 2-0 i sæt mod Rasmus Petersen. Føringen blev indhentet, men det var Svith der i de afgørende situationer i femte sæt formåede at holde hovedet koldt, hvilket i sidste ende sikrede jyderne to meget vigtige point.

Kolding - København SK (herrer) 5-3

København SK kom til Kolding med en klar forventning om minimum uafgjort. Det gik dog ikke som forventet. Efter første kryds var stillingen helt lige, da Kristian Frost og Tristan Eysele havde slået henholdsvis Francesco Busi og Martin Laursen. På de nederste singler var Kolding imidlertid stærkest. Christian Jæger slog en hårdt kæmpende Casper Kloster 3-1, mens Thomas Laursen slog Mikkel Pedersen 3-1. Der var virkelig lagt op til nogle spændende kampe i andet kryds, og specielt kampen mellem Busi og Eysele blev en ren gyser. Busi kom hurtigt foran 2-0 i sæt, hvorefter luften gik fuldstændig af ballonen. Eysele kom tilbage i kampen og førte endda 6-2 i femte sæt. Derefter gik det dog ned af bakke for den unge sydafrikaner, som kun formåede at lave et enkelt point efter den store føring. Busi udviste stor kampgejst og lukkede kampen til glæde for de mange tilskuere, der var mødt op for at støtte hjemmeholdet. Frost tog endnu en sikker sejr, imens de sidste kampe alle gik til Koldings fordel, hvor specielt kampen mellem Jæger og Pedersen bestemt ikke var noget kønt syn, da københavneren tydeligvis havde problemer med at holde middagsmaden indenbords. Jæger udnyttede chancen og leverede en god indsats, så Kolding-drengen fik sin bedste sejr til dato.

Birkerød - Odense SMK (damer) 6-0

Det var ikke kun herreholdet der i denne runde leverede et godt resultat i Birkerød. Damerne stormede til en 6-0 sejr over Odense SMK. Der var mildest talt ingen spænding i kampen og alle kampe blev vundet stensikkert 3-0.

Kolding - Sport92 (damer) 4-2

Koldings damer er uden tvivl det yngste hold i Elitedivisionen, men de levede endnu en gang op til deres favoritstatus, da de på hjemmebane slog Sport92. Fra start lignede det ellers, at midtjyderne ville hive sejren hjem, da Mille Søndergaard besejrede Nanna Frederiksen, og Amalie Bornæs slog Christine Christoffersen, men derefter var det slut for Sport92. Anført af Mathilde Lauridsen sikrede Kolding sig de sidste fire kampe og sejren 4-2. En smule overraskende tabte Trine Engelund både til Frederiksen og Christoffersen, hvilket var udslagsgivende for kampens endelige resultat.

Med to runder tilbage af Elitedivisionen før jul er stillingen helt lige i herrerækken, hvor København SK, Birkerød og Herlev alle har 14 point. Hos damerne er det Birkerød og Kolding, der er ligger helt i top.