Squash Online

Optakt Elitedivisionen - 1. holdrunde i sæsonen 2012/13

September 13, 2012Martin Laursen

Endnu en sommer er gået, og vi er klar til at tage hul på squashsæsonen 2012-13 - en sæson der kommer til at se noget anderledes ud end sidste sæson grundet stor udskiftning i holdene og deres sammensætning. De store ændringer i landets bedste række skyldes mest af alt, at sidste års vinder hos både damerne og herrerne (Odense SC) har valgt at lukke deres elitehold grundet økonomiske problemer. Det har resulteret i en række markante klubskifter, samt at Odense SMK er kommet tilbage i landets bedste række for herrer. Læg til dette yderligere, at et par rutinerede og bærende spillere har valgt at søge nye græsgange, og så har vi 6 hold, som over en bred kam virkelig har rystet posen hos herrerne.

Birkerød - Herlev/Hjorten (herrer)
Rasmus M. Nielsen - Caspar Grauballe
Morten W. Sørensen - Thomas Pilak
Alex Christensson - Lau Kiehn
Christian Steffensen - Rasmus Jessen

Mens alt er ved det gamle hos udeholdet, sidste års sølvvindere fra Herlev/Hjorten, så er der sket store ændringer hos sidste års flop, Birkerød. De var af mange set som den helt store favorit før sidste sæson, men rod i spillertruppen gjorde, at holdet end ikke kom i top4. Dette har klubben taget konsekvensen af, og i år satses der i stedet stort på mere pålidelige personligheder, hvor den klart mest markante tilgang er Rasmus M. Nielsen, der pludselig stod klubløs efter OSCs lukning.

Tilgangen af Nielsen gør, at Birkerød er favoritter til at stikke af med guldmedaljerne i år, og de har fået sammensat et skræmmende øverste kryds. Her skal Nielsen og Morten W. Sørensen lægge basen for sejr mod Herlev, hvor det gerne skal blive til minimum 3 point mod Herlevs Grauballe og Pilak.

På det nederste kryds har vi samme situation - blot med modsat fortegn. Hjemmeholdet stiller med unge Steffensen og svenske Alex Christensson. Sidstnævntes niveau har op til kampen været diskuteret mellem netop disse to klubber: Hjemmeholdet ser ham som rækkens bedste 3’er, mens udeholdet langt fra er enige i den betragtning. Hvis Herlev minimum skal få uafgjort i denne holdkamp, vil det sandsynligvis kræve, at enten Kiehn eller Jessen besejrer den unge svenske debutant, som måske kunne blive ramt en lille smule af nerver over sin første optræden i Danmark?

SQO.dk byder på resultatet 5-3 til hjemmeholdet, hvor Herlevs 3 point kommer via to sejre over Steffensen, samt en enkelt sejr til Grauballe over Nielsen eller Sørensen.

København SK - Skovbakken (herrer)
Kristian Frost - Tobias Pørtner
Tristan Eysele - Kasper Svith
Mikkel Pedersen - Phillip Tran
Casper Kloster - Emil Grooss

Opgøret mellem KSK og Skovbakken (tidligere Team Aarhus) er en gentagelse af sidste sæson bronzedyst fra slutspillet. Her sejrede jyderne grundet deres styrke på de nederste singler, krydret med den tyske veteran Stefan Leifels’ lidt overraskende sejr over Kashif Shuja, men meget vand er løbet under broen siden da. Skovbakken satser nu udelukkende dansk, hvilket gør dem til et af de svageste hold på det øverste kryds i ligaen. Lørdagens modstander har dog også måttet nedskrive styrken på de øverste singler, da Shuja er skiftet ud med den ukendte englænder Tristan Eysele.

Tilgangen af Mikkel Pedersen kan få ekstrem betydning for hjemmeholdet, hvilket allerede kan komme til udtryk i denne holdkamp. Sidste år var KSK suverænt det svageste hold på 3. og 4. singlen, men dette kan være ændret nu. Hvis alt går som planlagt vil det stå 2-2 efter de nederste kryds, hvilket slet ikke vil være så ringe for KSK, der i alle sidste sæsons tre møder med Team Aarhus tabte 12 kampe og ingen vandt på de nederste singler, men til gengæld var suveræne på de øverste.

SQO.dk byder på resultatet 6-2 til hjemmeholdet, der som så ofte før vil gøre rent bord på de øverste singler, samt få to sejre til Mikkel Pedersen. Kloster vil igen i år komme på nogle svære opgaver i Elitedivisionen og han vil starte med to nederlag mod Tran og Grooss.

Kolding KFUM Squash - Odense SMK (herrer)
Francesco Busi - Mads Korsbjerg
Martin Laursen - Danny Knudsen
Thomas Laursen - Michael Hansen
Christian Jæger - Mikkel Korsbjerg

Det er i sandhed ungdommen mod rutinen i Kolding KFUM-hallerne, når hjemmeholdet tager imod klassens nye dreng fra Odense SMK. Ny er dog måske så meget sagt, for OSMKs hold er bygget op over lazarettet fra OSC og består af fire af de mest dominerende spillere i dansk squash gennem de sidste 15 år. På papiret har OSMK et virkelig stærkt hold, men historien har vist, at flere af spillerne efterhånden døjer mere og mere med skadesproblemer.

I 1. runde burde dette dog ikke være et problem og det betyder, at OSMK i Kolding vil sikre sig en samlet sejr. De mest interessante opgør i denne holdkamp bliver uden tvivl opgørene mellem hjemmeholdets Thomas Laursen og Michael Hansen/Mikkel Korsbjerg. Laursen er et af Danmarks største talenter, men hans gode resultater sidste sæson betyder også, at han ikke længere er et ubeskrevet blad i dansk seniorsquash, og at mange også efterhånden begynder at have forventninger til ham - hvordan vil han tackle dette pres?

SQO.dk byder på resultatet 2-6 til OSMK, hvor det vil lykkes for hjemmeholdets træner Francesco Busi at besejre enten Mads Korsbjerg eller Danny Knudsen. Dette point vil blive krydret med en enkelt sejr til Thomas Laursen, der slår Mikkel Korsbjerg, som ikke vil have fysikken til at følge med den unge koldingenser.

Birkerød - Herlev/Hjorten (damer)
Line Hansen - Julie Dorn
Lotte Eriksen - Maria Frandsen
Sissel Trap - Karina Pilak

Birkerød ligner med tilgangen af Line Hansen en helt suveræn vinder af Elitedivisionen for kvinder, hvilket de vil bevise allerede i 1. runde mod sidste års bronzevindere fra Herlev/Hjorten. Netop Herlev ligner også i år en seriøs bejler til en af de sjove placeringer, men da de i denne runde mangler Bine Lind, går holdet pludselig fra at være stærkt til at se yderst ordinært ud. Umiddelbart ser udeholdets eneste mulighed for at få point ud til at være i Julie Dorns kamp mod Lotte Eriksen - en kamp som på papiret ser ud til at blive utrolig tæt.

SQO.dk byder på resultatet 6-0 til hjemmeholdet, der får en perfekt start på dette års kampagne. Den mest seværdige kamp bliver opgøret mellem norske Eriksen og Julie Dorn, men hos SQO.dk tager vi det som et negativt forvarsel for Dorns niveau, at hun på den opdaterede rangliste er blevet flyttet under Bine Lind.

Kolding - Odense SMK (damer)
Sally Skaarenborg - Line Sjodsholm
Nanna Frederiksen - Louise Jørgensen
Line Falsig - Malene Christiansen

Efter en sæsons fravær er Kolding tilbage i landets bedste række, og det unge hold, med mange nye ansigter i truppen, får deres debut under et stort anlagt arrangement på hjemmebanen, hvor klubben fra kl. 10.00 byder på brunch og klubbens to opgør mod OSMK for hhv. damer og herrer.

Men selvom arrangementet lugter af succes, så er det ikke givet, at begge holdene bidrager til den gode stemning. Herrerne ligner sikre tabere mod OSMKs rutinerede hold, mens damernes kamp ligner et mere lige opgør - dog med det unge Koldinghold i en favoritrolle. Sally Skaarenborg skal levere varen og sikre to point for hjemmeholdet, hvilket hun bør have klassen til at gøre uden større problemer. Herudover kan det dog godt blive en smule mere spændende, da de to unge Kolding-piger Frederiksen og Falsig før har vist, at de kan rystes psykisk og har spillet tætte opgør mod dagens modstandere.

SQO.dk byder på resultatet 4-2. Umiddelbart kan mange af kampene gå begge veje, men SQO.dk tror, at Skaarenborg vinder begge sine kampe, mens udeholdets Sjodsholm og Jørgensen bidrager med én sejr hver over hhv. Frederiksen og Falsig. Hvis udeholdet havde haft Ellen Hamborg på holdkortet kunne historien dog have været en helt anden.

Præcis som sidste sæson er kvindernes Elitedivision ikke komplet, hvilket betyder, at nyoprykkerne fra Sport92 er oversidder i 1. runde. Med hele to oprykkere til denne sæson er det yderst skræmmende, at rækken ikke engang i år er blevet fuldtallig. Dette skyldes, at to af Danmarks mest dominerende klubber, Odense SC og København SK, begge har valgt at trække stikket ud på elitesquash for kvinder i deres klub.