Squash Online

Hansen og Frost sejrer i Kolding

September 29, 2012Kristian De Silva Nielsen

Det blev Line Hansen og Kristian Frost, som sejrede ved Sportigan Challenger 2012 i Kolding efter godt 5 måneders pause fra challengerturneringer. Begge gik ind til turneringen som klare favoritter til at tage titlen, og de indfriede da også de høje forventninger med udelukkende 3-0 sejre.

I Herre Mester stod finalen endnu engang imellem Kristian Frost fra KSK og Rasmus Nielsen fra Birkerød. Frost har i lang tid haft overtaget i deres indbyrdes opgør, og spørgsmålet var, om et klub- og ketcherskifte fra Nielsens side kunne ændre statistikken. Intet fra de første runder af turneringen kunne afsløre noget om det nuværende indbyrdes niveau, da de to finalister simpelthen ikke blev testet rigtigt før finalen. Frost spillede sig som forventet stille og roligt videre fra semifinalen mod Thomas Pilak fra Herlev. Den anden semifinale mellem Nielsen og Caspar Grauballe, Herlev, var dog ventet at blive mere spændende, end det viste sig. Nielsen tog teten fra starten mod Grauballe, der spillede på lidt under det vanligt høje niveau og gik ret klart videre til finalen.

Selve finalen var en meget underholdende affære, spillet i en god atmosfære med et relativt stort publikum på godt og vel 50 personer. Personligt har jeg stadig her 4 timer efter kampstart svært ved at forstå, hvordan det er muligt at holde så højt et tempo i så lang tid (og jeg er sikker på, at de kunne have fortsat, hvis ikke Frosts jern-psyke havde sikret ham endnu en sejr).

De to fulgtes ad i første sæt med squash, som var det taget ud fra en lærebog. Masser af præcise længder, hårde kryds og fremragende drops efterfulgt af lop underholdt publikum indtil midten af sættet. Her begyndte Nielsen at lave nogle få uprovokerede fejl på volley-drops som følge af hans intensive forsøg på at lade så få som muligt af Frosts dybe angreb fra forrest på banen nå bagvæggen. Dette resulterede i at Frost skabte et hul på en 2-3 points, som holdt sættet hjem - 11/8.

Det samme mønster gjorde sig gældende i andet sæt. Duellerne blev bygget op med nogle dybe slag i rigtig højt tempo, og begge skiftedes til at forsøge sig med et skarpt volley-drop, hvorefter duellen blev genstartet med et højt lop. Nielsen varierede nogle gange med volley-flicks fra forhånden, men Frost nåede dem på imponerende vis. Ofte formåede han endda at snyde sin modstander forrest på banen efter at have reddet Nielsen spektakulære forsøg på at afgøre bolden. Det var en blanding af dette og de utroligt få fejl fra Frosts ketcher, der sikrede ham andet sæt 11/7.

Tredje sæt startede med, at Frost “hurtigt” bragte sig foran 4-0 (citationstegn fordi næsten alle dueller varede længe nok til, at jeg kunne nå at udbryde “noo waay” en 3-4 gange). Det lignede altså, at Frost ville rende med sejren relativt hurtigt, men Nielsen hev nogle fede angrebsslag frem og reddede Frosts dybe “burde-have-været-vinder-slag” med nogle helt utrolige retningsskifte. Scoren var helt lige i midten af sættet, men Frost gav absolut intet væk. På dette tidspunkt var man ikke rigtig i tvivl om, at Frost ville vinde - spørgsmålet var bare, om Nielsen ville tage et sæt eller to på vejen. Frost holdt dog den spinkle føring hjem og tog sættet 11/9. Grauballe vandt 3.-pladsen 3-0 i et Herlev-opgør mod Pilak.

I Dame Mester stod Line Hansen fra Birkerød overfor Sally Skaarenborg fra Kolding. Hansen bor permanent i Haag, og Skaarenborg rejser til Australien om få dage, så der går nok et stykke tid, før de to mødes igen - måske det var denne faktor, der gjorde, at Skaarenborg var så veloplagt til kampen. Mange havde nok forventet, at Hansen ville hive endnu en sikker sejr hjem i en turnering på dansk grund, men det var Kolding-spilleren, der startede bedst.

Første sæt var en rigtig gyser. Skaarenborg spillede uhøre præcist, mens Hansen ikke rigtig kom ordentligt ud af startblokkene. Dette resulterede i en 10-5 føring til Skaarenborg, men det var lige netop det, der skulle til, for at Hansen kom ordentligt i gang. Hun tog fuldstændig teten i de næste 7 bolde og efterlod ikke rigtig nogen chance til sin modstander for at udnytte en af hendes 5 sætbolde. 12/10 til Hansen.

Nu skulle man tro, at Skaarenborgs psyke ville bukke under for den ordentlige omgang i første sæt, men de to spillere fulgtes ad i hele andet sæt. Hansen havde overtaget i de fleste dueller, men Skaarenborg viste noget imponerende løbearbejde. De skiftedes til at tage points, indtil sættet gik i tiebreak - her viste Birkerød-spilleren sig stærkest igen og tog sættet 12/10.

I tredje sæt fulgtes spillerne igen ad i et stykke tid, og spørgsmålet, om Skaarenborg skulle tage et sæt fra ellers altdominerende Hansen, begyndte at tone frem, men her endte det dog også. Hansens kraftfulde og præcise grundspil begyndte simpelthen at tære for meget på Skaarenborgs kræfter. Efter at Hansen udnyttede sin 2. matchbold, måtte Skaarenborg smågrinende over sit eget uheld og sin hidtil bedste præstation mod den mangedobbelte danske mester forlade banen med et 0-3 nederlag. Line Falsig Berthou vandt 11/9 i 5. sæt mod Nanna Frederiksen, begge fra Kolding, og sikrede sig derved 3.-pladsen.

I Herre A vandt Michael Torp fra Skovbakken finalen mod Kevin Lees fra OSC med 3-1. Steffen Hansen fra Kolding vandt opgøret om 3.-pladsen mod Mads Nybo fra OSC.

Alle resultater fra turnering kan ses hos Tournament Software. Billeder fra turneringen kan ses på Koldings Facebookside.

Næste challenger afholdes allerede om 2 uger i Herlev fra d. 12/10 til d. 13/10.