Squash Online

Willstrop gør det igen

December 21, 2011Kristian Frost

Punj Lloyd PSA Masters var årets sidste turnering for de bedste PSA-spillere i verden. James Willstrop var uden tvivl det hotteste navn inden start, da han i den seneste tid havde spillet helt igennem fantastisk squash. Før turneringen i Indien havde han vundet begge Majors henholdsvis i Hong Kong og Kuwait. Han havde dermed spillet sig i en position, hvor han kunne overtage Nick Matthews placering som nummer et i verden - hvis han vel og mærke gjorde det umulige og vandt endnu en Major - altså den tredje Major i træk!

Det virkede også på den engelske kæmpe, at presset var begyndt at blive for stort for den ellers så sympatiske englænder. Willstrop havde allerede problemer i første runde, da han besejrede schweiziske Nicolas Müller i en tæt kamp. Willstrop virkede dog mere i balance i anden runde, hvor det denne gang gik udover tidligere landsmand Alister Walker. Han stod i kvartfinalen overfor kollega og landsmand Daryl Selby. Det var på forhånd svært at udnævne en vinder. Selby har mildest talt haft en rigtig dårlig sæson med flere nederlag til spillere langt uden for top 10, men han har igen hævet sig niveau op til sæsonens afslutning. Det endte også med at blive en rigtig tæt kamp, men det virkede som om at Willstrop bare havde det ekstra gear der skulle til og trak fra når det virkelig spidsede til i slutningen af sættene.

I den anden halvdel var der lige så stor spænding allerede fra første runde. Spanske Borja Golan stod for den eneste rigtige overraskelse, da han kørte engelske Adrian Grant midt over og det må siges at Golan igen er tilbage på det niveau han havde inden han blev alvorligt skadet for omkring halvandet år siden. Anden runde blev dog endestationen for den spanske fighter, da han tabte til Mohamed El Shorbagy fra Egypten. Netop El Shorbagy stod for turneringens nok største overraskelse, da han besejrede landsmand Karim Darwish i tre sæt og blev dermed semifinaleklar. Han stod overfor franske Greg Gaultier, der på sin vej til semifinalen havde slået Azlan Iskandar og LJ Anjema. I den nederste halvdel var det Peter Barker der skulle tage kampen op i mod Willstrop. Ramy Ashour var tilmeldt turneringen og stillede skam også op, men det egyptiske stortalent måtte se sig slået allerede i kvartfinalen af Barker. Både Willstrop og Gaultier spillede sig problemfrit igennem til finalen og der var nu lagt op til måske årets vigtigste kamp for de to. Gaultier, der tabte til Nick Matthew i VM-finalen i november, har sidenhen spillet forrygende squash og han virkede tilbage på sit vanlige niveau - og det samme gjaldt for Willstrop. At udråbe en vinder inden kampstart var umuligt - der var simpelthen for meget på spil!

Allerede få bolde inde i kampen var det tydeligt: Dette ville blive en kamp der aldrig ville gå i glemmebogen. Willstrop dominerede midten af banen, mens Gaultier hamrede derud med 100 km/t. Første sæt var tæt hele vejen, men det var Gaultier der i sidste ende formåede at lukke sættet 21/19. Derfra var det dog ned af bakken fra franskmanden. Willstrop dominerede alt spil og Gaultier virkede pludselig mere og mere uinteresseret i kampen. Både andet og tredje sæt gik til englænderen og det var nu bare et spørgsmål om tid før franskmanden ville trække sig og opgive kampen. Dette skete ved 6/1 til Willstrop i fjerde sæt og efter 99 minutter var der nu en ny englænder at finde på toppen af verdensranglisten.

Willstrop formåede at gøre det umulige ved at vinde de Majors i træk. Han gik fra en solid placering i top 5 til førstepladsen uden så meget som at blinke. Han udtaler lige efter finalen: “Det har været en helt igennem fantastisk dag. Jeg kan ikke begynde at takke alle der har støttet for mig for jeg vil helt sikkert glemme mange af dem!“.