Squash Online

VM I QATAR: Overblik

November 14, 2014Rasmus Jessen

Om ganske få timer, skydes årets vigtigste turnering i gang. VM i squash står for døren, og aldrig har det set mere spænende ud!

Hvem er favorit?

Det er et spørgsmål, som i år, er utrolig svært at svare på. Ramy Ashour har stort set ikke spillet denne sæson, men er nu tilbage i “drawen”. Nick Matthew er forsvarende verdensmester, men har langt fra været uovervindelig det sidste halvår. Gregory Gaultier har vist sig utrolig stærk, men har inden for kort tid tabt et par gange til den unge stjerne, Mohamed El Shorbagy. Den unge egypter har netop erobret toppen af verdensranglisten, efter nogle imponerende turneringssejre, i bl.a. U.S Open, Hong Kong Open og Malaysian Open. Han har efterhånden fået has på alle topspillerne, lige bortset fra Ramy Ashour. Amr Shabana har gennem det sidste år, vist hele verden at han stadig kan levere verdensklasse squash, ved bl.a sejre over Nick Matthew og Peter Barker.

Se lodtrækningen HER

Shorbagy fortæller til Squashsite, at han har trænet hele året op til denne turnering. Han mener ikke, at man har set det bedste fra ham endnu. Shabana har også været på banen, og sagt at han går efter sin femte VM titel. Gaultier har efterhånden tabt adskillige VM finaler, derfor fortæller han også til Squashsite, at han er utrolig sulten efter en sejr, og at han er fuldt forberedt. Matthew mener, at grundet hans alder, så er der ikke noget pres på hans skuldre. Han har vundet titlen før, men det gør kun at han kan spille mere frit, beretter englænderen til Squashsite.

Jahangir Khan er i tvivl

Den pakistanske squashlegende, fortæller til Squashsite.co.uk, at det er umuligt at forudsige en vinder. Normalt vil der være en favorit eller to, men ikke i år, ifølge Jahangir. Han mener det vil komme ned til viljestyrke, hvem der kan holde hovedet koldt turneringen igennem, og hvem der viser mest vilje til at erobre trofæet. Han mener der er fem spillere, der alle har chancer for at vinde. Det er de samme fem som SQO også udser til at kæmpe om titlen, Ashour, El Shorbagy, Matthew, Gaultier og Shabana.

Jahangir Khan dominerede squashverdenen i 80’erne, hvor han havde en ‘winning streak’ på 555 kampe i træk, hvilket aldrig er blevet slået siden. Han har selv vundet seks verdensmesterskaber.

Nu når man er begyndt at kunne oddse på turneringssquash herhjemme, så er det værd at nævne, at man kan oddse på alle kampene til VM via bet365.

Hvem er DIN favorit?