Squash Online

VM i Qatar: Kvartfinalernes dag er kommet

November 19, 2014Rasmus Jessen

De første tre runder er blevet spillet, ved dette års VM. Nu er det blevet tid til kvartfinalerne, som starter Kl 15.30 i dag dansk tid. Der er følgende match-ups:

Gregory Gaultier vs. Cameron Pilley

Cameron Pilley har virkelig gjort sig bemærket ved dette års verdensmesterskaber. Han bare besejret både Joe Lee, Peter Barker og Alister Walker. Peter Barker var endda seedet 7. i turneringen. Gregory Gaultier, også kaldet “The French General” på PSASQUASHTV, var lige ved at ryge ud af turneringen, da han kom bagud 2-0 i første runde, mod Andrew Wagih. Han fandt sin vej tilbage, og har efterfølgende slået Nafiizwan Adnan og Omar Mosaad. Han ser utrolig tændt ud, og han har aldrig før vundet titlen, trods mange muligheder. Gregory Gaultier påtager sig klart favoritrollen i denne kamp

Ramy Ashour vs. Borja Golan

“The Prince of Egypt” eller mere præcist Ramy Ashour, har haft en længere skadespause, så det er stadig uvist om han kan gå distancen. Det har dog set ud til at han ikke har “spillet igennem” endnu. Han ser lidt ustabil ud, og løber ikke ligeså flydende som han plejer. Borja Golan ser ud til at være i topform, efter han besejrede den unge og op kommende egypter Fares Dessouki i går. Det er langt fra sikkert at Ramy Ashour kan stå den fysiske distance mod spanieren. Ramy har dog formået at slå Adrian Grant og Miguel Rodriguez i de tidligere runder, hvilket beviser han bestemt er i stand til at konkurrere på et højt niveau, så er spørgsmålet om han kan komme helt op på sit topniveau til denne turnering.

Nick Matthew vs. Amr Shabana

Dette set-up bliver nok aftenens mest uforudsigelige kamp. De har begge spillet en fin turnering. Nick Matthew har slået indiske Saurav Ghosal, og Amr Shabana har slået Max Lee fra Hong Kong. Nick Matthew har sæsonen igennem, vist utroligt stabilt spil, hvor Shabanas præstationer har været mere svingende. Derfor må Nick Matthew påtage sig en lille favoritrolle

Mohamed El Shorbagy vs. Stephen Coppinger

Shorbagy befinder sig i en helt anden squashmæssig klasse, end Coppinger gør. Alt andet end en sejr til Shorbagy, ville være kolossalt overraskende. De har begge spillet en fantastisk turnering, men Shorbagy er klar favorit i denne kamp. Coppinger har i de indledende runder slået spillere som Daryl Selby, Ong Beng Hee og Tarek Momen. Som useedet har han slået to spillere, der var seedet indenfor top 10. Dette er hans bedste VM præsentation til dato. Shorbagy ser ud til at være på toppen, efter han slog den tyske komet, Simon Rosner, med 3-1 i går.

Hele lodtrækningen kan ses HER

Hvem tror DU, ryger i semifinalerne? Smid en kommentar!