Squash Online

Vinderne fra double dm er fundet!

May 12, 2013Kasper Svith

Dette års double DM er nu færdigspillet, og specielt to overraskelser var at finde blandt de medaljevinderne spillere.

I herredoublen vandt Rasmus Jessen Petersen og Lau Kiehn guld foran de rutinerede herrer Tobias Pørtner og Mikkel Pedersen. På forhånd var denne finale forudset af mange, så det var ikke overraskende, da begge par stod klar overfor hinanden i finalen efter sejr over henholdsvis Kristian Krøier og Francesco Busi, som Herlev-drengene vandt over med 3-1, mens Tobias og Mikkel slog de unge kolding-spillere Martin Laursen og Thomas Laursen med 3-0.

Det blev en hæsblæsende finale med masser af knald på, hvor begge par skiftedes til at vinde sæt. De unge fra Herlev startede bedst ud, og vandt første sæt, hvorefter Tobias og Mikkel svarede fint igen. Sådan skiftedes begge par altså til at vinde indtil stillingen var 2-2. Her troede skribenten ærligt talt, at de rutinerede ville snuppe sejren, men Lau og Rasmus gjorde denne påstand til skamme, og spillede et fremragende 5. sæt, med et meget lavt antal fejl og skarpe vinderslag. Efter ca. 1 times spil var resultatet klart. Rasmus og Lau var vindere af herredouble anno 2013.

Bronzemedaljen i denne række gik, måske lidt overraskende for nogen, til de ældste spillere fra Kolding i form af Busi og Krøier, som slog Martin og Thomas Laursen med 3-0. Det skal dog siges, at de første 2 sæt blev afgjort med 9-8 til de ældre herres fordel.

I Mixdouble vandt Emil Grooss og Mathilde Lauridsen noget overraskende guld, foran Martin Laursen og Sally Skaarenborg. Dette skete efter en vidunderlig finale, med fremragende spil fra begge par, som virkelig udkæmpede en barsk dyst, om at vinde det det hele drejede sig om i finalen - guld!

Kolding-spillerne vandt forholdsvis nemt 1. sæt, hvorefter Emil og Mathilde skruede bissen på og kom bedre i gang. De vandt således 2. sæt. Sally og Martin styrede mere spillet i 3. sæt, og efter en lang række flotte og seværdige dueller vandt de dette. I 4. sæt havde Mathilde og Emil sætbold ved stillingen 8-6. Herefter vandt Sally og Martin dog de næste to bolde, og da man ikke spiller med to overskydende points krævet for at sættet er vundet, skulle den næste bold vise sig ekstremt vigtigt. Emil og Mathilde havde sætbold, mens Martin og Sally havde matchbold! Denne bold blev dog vundet af Mathilde og Emil, således at stillingen nu var 2-2 i sæt. Herefter styrede de yngre spillere bedre begivenhederne, og de vandt 5. sæt med 9-6, og vandt dermed deres første double medalje og endda af guld, samtidig med at de ligeledes var deres første DIF medalje. Det skal samtidig siges, at det er første år parret stiller op sammen, så en rigtig flot bedrift er det! Og lur mig, om de ikke skal vinde flere medaljer i fremtiden, hvis de ellers fortsætter deres double makkerskab i de kommende år. Thomas Laursen og Christine Christoffersen vandt bronze i mix-rækken, efter sejr over Martin Lægård og Ann Mikkelsen efter en underholdende og seværdig kamp.

I dame-rækken, var der kun 3 par tilmeldt. Disse var Sally og Stephanie Riding, Mathilde og lillesøster Sarah Lauridsen og Christine Christoffersen og Ann Mikkelsen. Sally og Stephanie indfriede forventningerne ved at vinde guld i rækken, mens sølvmedaljen noget overraskende blev vundet af Ann og Chrstine foran Mathilde og Sarah. I deres kamp om sølvmedaljen, kom søstrene Lauridsen ellers fint fra start og vandt første sæt. Herefter knækkede filmen dog for alvor for Thy-spillerne, og efter en virkelig god indsats af både Ann og Christine (særligt Anns drops fungerede perfekt i denne kamp) vandt parret de næste tre sæt med henholdsvis 9-0, 9-2 og 9-1.

Årets double dm er nu afsluttet, og efter et brag af en fest lørdag aften, kan skribenten og med sikkerhed resten af deltagerne ved turneringen sige stor tak til Struer squash klub (specielt Søren Bødker) for et fremragende arrangement!