Squash Online

Top-4 støder sammen i KSK

November 14, 2012Martin Laursen

Når Københavns Squash Klub fredag kl. 18 åbner dørene til Ketchergalleriet Challenger 2012, bliver det med deltagelse af de 4 bedste danske herrer samt den ubestridte bedste danske damespiller Line Hansen. Der er på forhånd lagt op til squash på allerhøjeste niveau, og turneringen bliver blot endnu mere eksplosiv af, at KSK har valgt at lave halve monradrækker - der er altså kun 8 deltagere i hver række. Dette betyder at vi, bortset fra i første runde, vil kunne forvente nogle meget tætte opgør hele turneringen igennem.

I Herre Mester stilles der med det tunge skyts i form af hjemmebanefavoritten Kristian Frost, Caspar Grauballe, Rasmus Nielsen og Morten Sørensen på de fire øverste seedninger. Vi får altså en top-4 udgjort af de 4 bedste danske spillere. Under dem finder vi Thomas Pilak, Mikkel Pedersen, Rasmus Petersen og Martin Laursen. Der skal imidlertid gå meget galt for top-4 og meget godt for de lavereseedede spiller, hvis der skal skabes bare en smule spænding i første runde. Når denne først er overstået, bliver det dog utroligt spændende og jævnbyrdigt. Frost og Grauballe kan i form af deres seedninger ikke mødes i semifinalen, så de kommer til at trække lod om et møde med enten Nielsen eller Sørensen. Personligt tror jeg, at Frost er for fysisk stærk til, at de resterende 3 kan følge med i en finale lørdag eftermiddag blot få timer efter, at semifinalerne er spillet.

I Dame Mester vender Line Hansen hjem for at spille sin anden danske turnering denne sæson. Hun står til et finaleopgør med Bine Lind, hvor hun endnu engang vil være storfavorit til turneringssejren. Stephanie Riding og Nanna Frederiksen besætter resten af top-4. Det skal blive spændende at følge de tos meget sandsynlige kamp om 3.-pladsen. Frederiksen vandt deres opgør ved sæsonens første challenger, mens Riding tog sejren ved deres andet møde. Det er svært at spå om udfaldet på forhånd - det kommer til at handle om at ramme dagen bedst for de to damespillere. Frederiksen og Riding kan dog måske allerede få deres sag for mod en af de sidste 4 spillere i rækken. Her finder vi Maria Frandsen, Sanne Sørensen, Malene Christensen og Trine Andersen.

I Herre A ligner det en sikker turneringssejr til Christian Steffensen. Hvis seedningerne holder, skal han møde Kristian Krøier i finalen. Det skal dog også blive spændende at følge den unge junior Casper Kloster, som har fået et wildcard ind i rækken af turneringsledelsen. Jeg kan ikke se ham give Steffensen problemer, men skulle han komme i Krøiers halvdel af turneringen, kan det meget vel være Kloster, som står i finalen lørdag eftermiddag.

Se en liste med deltagere i alle rækker her:

http://www.ksknet.dk/side/content.php?sektion=Aktiviteter&id=4041