Squash Online

Stærkt besat Danish Junior Open på trapperne

October 04, 2013Kasper Pedersen

Så er vi så småt ved at nærme os årets eneste internationale juniorturnering på dansk grund. 101 unge og forventningsfulde drenge og piger stiller til start ved turneringen. Turneringen bærer præg af flot deltagelse i drengerækkerne, men stadig meget få deltagere i pigerækkerne. Hele 62 udenlandske spillere fra 11 forskellige nationer deltager i turneringen.

DU19-rækken ser utroligt spændende og indbydende ud. Der er i alt 24 deltagere i rækken, fra 10 forskellige lande. Det er dejligt igen at se vores bedste drengejunior Thomas Laursen spille juniorsquash på dansk grund, efter hans afbud til det første JGP. Mon ikke Thomas nu er opsat på, at bevise en gang for alle hvem Danmarks bedste junior er.

I kvalifikationen ligner kampen mellem Jens Christian Wegeberg og Levi Lindroos en af de mest spændende kampe. Levi er seedet til at vinde, men på baggrund af tidligere resultater fra begge spillere, vurderer vi hos SQO.dk at favoritværdigheden ligger hos danske Jens Christian. Kampen mellem vores danske Nikolaj Bille og pakistanske Safi Khan er ret svær at vurdere da pakistanere ofte varierer meget i niveau, men de er for det meste ret gode så det ser svært ud for danske Nikolaj.

I første runde af monraden har vi Thomas Laursen og Christian Steffensen, som ikke skal spille kval grundet deres høje seedninger. Thomas er 1. seedet i rækken og det ser allerede ud til at han i første runde kan få en svær kamp, da der kan vente en pakistaner, hvis niveau er ukendt. Christian møder i første runde svenske Alexander Lundquist, som ikke ser ud til at kunne volde Christian de store problemer, SQO.dk ser derfor Christian som favorit til denne kamp. Hvis Casper Kloster og Jens Christian Wegeberg som forventet vinder deres kvalifikation, skal de møde henholdsvis Avichai Barmoucha og Tor Christoffersen. Begge kampe ligner svære men spændende kampe for de unge danskere.

Hvis Thomas skulle gå igennem første runde venter Craig Valente-Wallace i kvartfinalen. Thomas ligner en sikker favorit i denne kamp, og skulle forhåbentligt gerne kunne vinde kvartfinalen. Christian står til at møde George Willis i sin kvartfinale. Det ser ud til at kunne blive en rigtig god kamp, og det er svært at sige hvem der kommer til at stå som vinder af denne kamp. SQO.dk vurderer at Christian har en 60-40 fordel. Udover danskernes kampe kunne kampen mellem Avichai Barmoucha og Kristan Rautiainen gå hen at blive en god kamp. Begge spillere har mange års international erfaring, men vi mener alligevel, at Avichai har en lille fordel, og vi vurderer hos SQO.dk, at Avichai også ligesom Christian har en 60-40 fordel.

Hvis kvartfinalerne udformer sig som vi tror, ser semifinalerne således ud:

Thomas- Roee

Christian- Avichai

Thomas’ kamp ser meget tæt ud. Både Thomas og Roee spiller utroligt flot squash, og det er svært at se hvordan denne kamp ikke skulle blive en lang spændende 5-sætter. Man kan ikke bebrejde begge spillere i at tage det her som “den moralske finale”. Vi har vi meget svært ved at se en sikker vinder, og vurderer det derfor som en 50-50.

Christians kamp ser i første omgang meget svær ud. Avichai spiller utrolig god squash, og Christian skal hive noget af hans allerbedste squash op af hatten for at have en chance i denne kamp. Vi vurderer det som en 70-30 til israeleren.

PU19-rækken ser denne gang meget svækket ud, grundet afbud fra Danmarks næstbedste på denne alder, Christine Christoffersen. Da Danmarks bedste juniorpigespiller er fra U17, er Danmark knap så godt repræsenteret i denne række. Det bliver meget svært at se hvem der kan slå 1.-seedede Linnea Wallsten, som ser ud til at kunne gå sikkert gennem hele turneringen. Hendes nærmeste udfordrere er Linnea Bengtsson og Malene Christensen.

DU17-rækken ser i år meget tæt ud, og der venter os helt sikkert en masse rigtig gode kampe. Vi tror at eneste 5/8.-spiller der muligvis kommer i semifinalen er Theis Houlberg, som har trukket Magnus Laursen. Denne kvartfinale bliver helt sikkert et utroligt godt opgør, som sandsynligvis bliver meget tæt, men vi tror, at Theis har en 60-40 fordel på grund af hans store fysiske overlegenhed. Så ser finalerne således ud:

Theis Houlberg- Luca Zatti

Tess Jutte- Dimitri Steinmann

Theis som nok desværre bliver eneste dansker i semifinalen møder en utroligt teknisk dygtig schweizer, i hvad der meget nemt kunne gå hen at blive en spændende kamp. Den fysisk meget stærke dansker mod den meget teknisk dygtige schweizer. Vi vil skyde kampen til en 60-40 fordel til schweizeren, men det kunne meget nemt også falde den anden vej ud til danskeren. Vi krydser fingre.

Kampen mellem Tess og Dimitri ligner en rimeligt sikker sejr til Dimitri. Vi vil skyde kampen til at være 80-20 til schweizeren.

I PU17-rækken bliver det meget svært at se nogle udfordre Danmark bedste pige juniorspiller, Mathilde Lauridsen. Nærmeste konkurent er finske Maarit Ekholm. De spiller i PU17 alle mod alle, og får derfor mange kampe alle sammen. I kampen om det nederste trin på podiet finder vi sandsynligvis de to danske tøser Simone Dissing og Sofie Mygland samt svenske Nanna Carleke.

DU15-rækken er meget besat af danskere, men dog er de topseedede spillere de to udlændinge Nils Roesch og Piotr Hemmerling. Som outsidere til titlen finder vi Danmarks 3 bedste DU15-spillere Julius Fuglsang, Cornelius Feldt og Kasper Pedersen.

SQO.dk spår semifinalerne til at se således ud:

Julius Fuglsang- Nils Roesch

Kasper Pedersen- Piotr Hemmerling

Julius og Nils er to spillere der ligner hinanden meget, dog ser Nils en smule stærkere ud, og derfor spår vi en tæt sejr til Nils.

Vi kender ikke så meget til polakken Piotr, men hans tidligere resultater ser gode ud, så derfor vurderer vi kampen til en 60-40 til Piotr.

PU15-rækken ligner endnu engang en finale mellem vores danske squash talenter Sarah Lauridsen og Caroline Christiansen, alt andet ville være meget overraskende. Hvem der vinder danskerkampen kan være meget svær at spå om, men vi tror at Sarah har en meget lille fordel, da hun har vundet de to seneste indbyrdes opgør.

I DU13-rækken er 1.-seedede Fritiof Jacobsen, og han er grundet hans seedning selvfølgelig favorit. Som udfordrere til titlen er der blandt andet danskerne Rasmus Madsen, Tobias Weel samt 2.-seedede Tim Roesch.

Efter seedningerne i PU13-rækken ligner det en dansk finale mellem Sabine Petersen og Sofie Drejergaard og en skotsk bronzekamp mellem Amy Maclean-Bristol og George Adderley.