Squash Online

Senior DM 2012 – Optakt

April 12, 2012Asger Grønlund Arnklit

Fredag går det løs i Kolding. De danske mesterskaber står igen for døren. 77 spillere står klar til start fordelt på 4 herrerækker og to damerækker. Mesterrækken for herrer er så åben som nogensinde, efter at favoritterne i månederne op til mesterskaberne har slået hinanden på kryds og tværs. Kristian Frost, Rasmus Møller Nielsen, Caspar Grauballe og Morten Wiegandt Sørensen står således forrest i køen til at kunne pryde sig med titlen Dansk Mester 2012. Blandt damerne står Line Hansen igen klar i favoritrollen, imens Sally Skaarenborg står som den eneste egentlige udfordrer til titlen.

Før turneringen løber af stablen sidder Nielsen på førstepladsen på Danmarksranglisten efterfulgt af Frost. Grauballe og Wiegandt følger som 3. og

  1. på ranglisten. Men hvad er der egentlig sket i de indbyrdes opgør i den seneste tid?

Hvis vi starter med den forsvarende mester, Frost, tog Wiegandt en overraskende 3-1 sejr over ham, da Birkerød slog KSK 6-2 i sidste runde i holdturneringen for blot to uger siden. Omvendt slog Frost tidligere i marts Wiegandt klart 3-0 til Helsinges Challenger, hvor også Nielsen fik ørerne i Frosts squashmaskine, da han efter to tætte sæt, blev fejet af banen med blot 2 og 3 points i 3. og

  1. fjerde sæt. Frost tildelte efterfølgende også Grauballe et klart 3-0 nederlag i holdturneringen. For os på SQO.dk ligner Frost en oplagt kandidat til finalen.

Grauballe slog til Helsinge Challenger Wiegandt klart 3-0, men tabte omvendt lige så klart til Nielsen samme sted. I den følgende måned brillerede han i holdturneringen. Først med en 3-1 sejr over finske Henrik Mustonen (PSA #44) og to uger senere en 3-0 sejr over tyske Stefan Leifels. Det føromtalte 3-0 nederlag til Frost i en holdkamp kom dog efter hans sejr over Mustonen, som givetvis kunne mærkes i benene i den anden kamp. Grauballe ser altså ud til at være i storform, men kan dog stadigvæk ikke fremvise sejre over Frost og Nielsen, hvilket ikke gør ham til SQO.dk’s favorit til finalen, men dog en farlig outsider, måske endda særligt for Nielsen, som i semifinalen sidste år måtte trække sig med en skade mod netop Grauballe, som dér var foran 2-0 i sæt og egentlig havde kampen i sin hule hånd.

Wiegandt har for nyligt tabt til de øvrige favoritter, men hev pludselig en kanin op af hatten, da han i sidste holdrunde slog Frost 3-1. Med sejren viste Wiegandt, at han stadig er med blandt de bedste, men SQO.dk ser ham kun som en forventet semifinalist, men i bedste fald også kun en dark horse i spillet om titlen.

Nielsen har friske 3-0 sejre over både Grauballe og Wiegandt med i bagagen fra den sidste Challenger i Helsinge. Tidligere på året slog han Frost 3-1 ved KSKs Challenger, men tabte efterfølgende til ham i fem sæt i holdturneringen. Nielsen ser altså skarp up, og SQO.dk spår ham en sikker plads i semifinalen og ser ham også gå derfra til finalen.

SQO.dk sætter altså pengene på en finale mellem Frost og Nielsen, hvor vi tror på, at Frost med selvtilliden fra sine seneste sejre over Nielsen vil trække det længste strå.

Uden for top4 har vi Thomas Pilak, Danny Knudsen, Andreas Lambert og Tobias Pørtner i seedningslaget 5-8. Her ser Knudsen umiddelbart stærkest ud, imens de tre andre givetvis vil kunne slå hinanden på kryds og tværs. I det nederste seedningslag gemmer der sig et par spillere, der kan volde nogle af de højere seedede spillere problemer. Herlevs Lau Kiehn kunne blive et ubehageligt møde i første runde for enhver af spillerne uden for top4, og Koldings talent Thomas Laursen fik sin hidtil bedste skalp, da han slog Danny Knudsen i sidste runde af Danmarksturneringen. Særligt Kiehn kunne med en god lodtrækning godt bryde sin seedning, imens en førsterundesejr til Laursen vil være en gedigen overraskelse, uanset hvem han måtte slå.

Blandt damerne står Line Hansen nok engang som den eneste favorit. Sally Skaarenborg har vist sig som den evige udfordrer, i hvert fald blandt de tilmeldte til dette års DM, men hun har hidtil ikke kunnet stille meget op imod Hansen.

Vi har i sæsonen ikke set meget til Hansen i de danske Challenger turneringer, da de åbenbart har ligget samtidig med udenlandske turneringer, som hun har prioriteret højere. Hansens eneste optræden i Challenger sammenhæng var i OSMK i september, hvor hun slog Skaarenborg i finalen 3-0, hvor første sæt dog blev afgjort i tie-break. Hendes manglende deltagelse har betydet, at hun er gledet ned som nr. 3 på Danmarksranglisten, men hendes kamphistorik taler på trods a den uvante ranglisteplacering alligevel for sig selv. I samtlige 41 damekampe, som Hansen har spillet i indeværende og forrige sæson, har hun afgivet to sæt - to sæt! SQO.dk ser, at Hansen heller ikke i år lader andre komme tæt trofæet. Skaarenborg sætter vi til at snuppe sølvet.

Sissel Trap og Amalie Bornæs ligger i næstøverste seedningslag og vil givetvis begge krydse fingre for at have Skaarenborg i seminfinalen. Bine Lind, Stephanie Riding, Trine Engelund og Nanna Frederiksen står klar i seedningslaget 5-8, hvor Bind Lind næppe står øverst på ønskelisten for de højere seedede spillere. Med klare sejre over Riding og Frederiksen i forårssæsonen ser hun skarp ud, og Trap, som også har en fin historik mod de øvrige spillere i det lavere seedningslag, er på ingen måde sikker på en medalje, hvis lodtrækningen skulle parre hende og Lind i en kvart- eller semifinale.

Der er til Dame Mester uddelt et wildcard til Thys talentfulde junior Mathilde Lauridsen. Hun har til dato aldrig spillet en seniorkamp, så det er svært at vurdere hendes niveau ift. de mere erfarne damespillere. Med et konservativt bud ender hun i top8, men med den rette lodtrækning kan hun måske nå længere end det.

Lodtrækningen finder sted til Dame Mester kl. 17.30 på fredag, imens Herre Mester følger efter kl. 18.00. Kampene starter umiddelbart derefter. Turneringen kan løbende følges på nettet. Husk, at SQO.dk løbende rapporterer fra turneringen alle tre dage, hvor vi på finaledagen laver liveopdatering her på hjemmesiden samt bringer interviews med finalisterne fra de to mesterrækker. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du stadigvæk tilmelde dig vores facebook-konkurrence, hvor du kan vinde en lækker SQO sweatshirt samt fem SQO headbands.