Squash Online

Optakt til KSK Challenger

January 19, 2012Asger Grønlund Arnklit

Sidste weekend blev der spillet kampe over det ganske land, da sjette runde af Danmarksturneringen løb af stablen. Fredag og lørdag spilles der atter squash på højeste niveau, hvor der er Challengerturnering på programmet, denne gang ved Søerne i København hos KSK. På herresiden er der ikke mindst lagt op til en spændende finale, men også kampen om de sekundære placeringer ser ud til at blive spændende. Blandt pigerne er der desværre længere mellem snapsene, da ingen af de allerbedste har valgt at stille op.

På herresiden stiller blot 16 spillere til start, sådan at Mesterrækken netop fylder en fuld monrad, mens pigerne med 8 deltagere må nøjes med en halv monrad. Altså fortsætter de triste tendenser med lave deltagertal til Challengerturneringerne. Debatten raser i øjeblikket på SQO.dks debatforum omkring den nye rangliste, hvor den nævnes som en af mange mulige forklaringer på den manglende opbakning til de individuelle turneringer. Uanset hvad, markerer 24 deltagere til en Challengerturnering et lavpunkt i dansk turneringssquash, som næsten kun overgås af Birkerøds aflysning af deres ellers planlagte Challengerturnering i oktober. Få deltagere eller ej, SQO.dk kommer som altid med sit bud på weekendens resultater.

For første gang siden DM i marts står Danmarks for tiden to bedste squashspillere til at møde hinanden i turneringssammenhæng. Kristian Frost er 1. seedet, imens Rasmus Møller Nielsen er 2. seedet og alt andet end en finalekamp mellem disse to, vil være en kæmpe overraskelse. Dels med tanke på Frosts 3-0 sejr over Nielsen i holdkampen mellem KSK og OSC i oktober, dels med tanke på Nielsens noget overraskende nederlag til (en dog formidabelt spillende) Stefan Leifels i den seneste holdkamp, er Frost favorit til at tage titlen.

Kampen om 3. pladsen ser umiddelbart noget mere spændende ud, hvor de mest oplagte kandidater er Caspar Grauballe, Michael Frilund, Tobias Pørtner, Lau Ulrik Kiehn og Thomas Pilak. Frilund ser med overbevisende 3-0 sejre over både Grauballe og Kiehn i den forgange weekend stærk ud, men spørgsmålet er, om Pørtner, der med en sejr over Kiehn og et nederlag til Pilak i den sidste holdkamp før julepausen, kan gøre Frilund rangen stridig. Deres seneste opgør ligger helt tilbage i foråret, hvor Pørtner slog Frilund üd af DM, men efterfølgende tabte klart til ham under slutspillet. Pilak kan heller ikke på nogen måde afskrives på forhånd. SQO.dk vurderer dog, at Frilund med to friske sejre i bagagen ser stærkest ud og snupper 3. pladsen.

Blandt damerne ser vi desværre ingen af de sædvanlige favoritter, i hvis fravær 1. seedede Bine Lind, som ellers ikke har sat benene på en squashbane i individuel turneringssammenhæng siden seneste DM, må påtage sig en klar favoritrolle. Det ser ud til, at finalemodstandren skal findes blandt 2. seedede Stephanie Riding og 3./4. seedede Nanna Frederiksen. Lodtrækningen vil her være afgørende for finalesammensætningen. SQO.dk sætter pengene på Lind i finalen og vurderer unge Frederiksen til at ramme dagen, skulle hun møde Riding i semifinalen, sådan at hun snupper 2. pladsen, imens Riding må nøjes med 3. pladsen.

SQO.dk ser særligt frem til mødet mellem Frost og Nielsen, de mange kampe mellem de øvrige top20 spillere på herresiden og sidst men ikke mindst, hvem damefinalen kommer til at stå mellem.