Squash Online

Optakt til årets første JGP

February 23, 2012Kasper Svith

I denne weekend løber årets første JGP af stablen. Odense SC er vært for JGP’et, hvor 150 juniorer og ledere har meldt deres ankomst. Mange juniorer har ikke været i turneringsaktion siden november 2011, hvor det seneste JGP blev afholdt, så der vil med sikkerhed være masser af spillere hungrende efter at komme i gang igen.

I drengenes ældste række er Martin Laursen, Kolding, 1. seedet, mens Kasper Svith, Skovbakken, er 2. seedet. De får konkurrence fra 3./4. seedede Emil Grooss fra Skovbakken og Thomas Laursen fra Kolding. De fire ovennævnte er i de sidste to turneringer alle gået i semifinalerne, så statistikken tyder på endnu to semifinaler med disse fire spillere som deltagere. Ifølge seedningerne vil kvartfinalerne se således ud:

Martin Laursen - Christian Jæger
Emil Grooss - Sebastian Korsgaard
Thomas Laursen - Christian Steffensen
Kasper Svith - Niclas Dissing

Af kvartfinalerne ovenfor ser specielt Emil Grooss’ kvartfinale mod Sebastian Korsgaard ud til at kunne blive meget interessant, idet Emil vandt deres seneste opgør med 12-10 i femte sæt. Ligeledes har de tre øvrige lavereseedede spillere alle før drillet topspillerne og skabt overraskelser. Om dette også bliver tilfældet til denne turnering er svært at spå om.
Det skal også blive spændende at se, hvorledes Theis Houlberg, som til dette JGP spiller sin første turnering i U17/19, får spillet sig ind i de ældste drenges række. Af potentielle outsidere til “upsets” i kvartfinalerne bør nævnes Jens-Christian Wegeberg, som førhen har spillet tæt med de bedste.

I pigernes ældste række er det først og fremmest iøjnefaldende, at Sarah Lauridsen fra Thy ligesom sin konkurrent i U15, Caroline Lyng fra Birkerød, har besluttet at stille op i PU17/19. Sarah er i sin første turnering i den ældste række kommet i pulje med Malene Christensen og Maria Frandsen, begge fra Herlev/Hjorten. Om det unge talent er i stand til at slå begge spillere er svært at spå om. Kampene bliver om ikke andet meget tætte. SQO.dk tror på, at Sarah vinder begge sine kampe og går i finalepuljen, men hun kommer til at kæmpe hårdt for det. I de andre puljer finder vi bl.a. 2. seedede Mathilde Lauridsen fra Thy. Hun går med sikkerhed i finalepuljen og er også storfavorit til at vinde turneringen. I den anden pulje finder vi Christine Christoffersen fra Herlev/Hjorten, som kommer på hårdt arbejde mod unge Caroline Lyng. Caroline har før formået at presse Christine til det yderste, men Christine må stadigvæk ses alligevel som favorit i deres opgør. I den sidste pulje er Line Falsig fra Sønderborg tilbagevendt til juniorverdenen, efter hun ikke deltog ved sidste JGP ikkegrundet sygdom. Hun vinder med sikkerhed sin pulje og bliver en hård modstander for de andre piger i finalepuljen. Selvom Mathilde ses som favorit til at vinde turneringen, får hun kraftig modstand fra sine andre konkurrenter, som hun også førhen har fået.

I DU15-rækken står den ene af semifinalerne til at blive mellem 1. seedede Tobias Vogt fra Birkerød og 3./4. seedede Magnus Laursen fra Skovbakken. Sidst de to drenge mødtes vandt Magnus Laursen efter en drabelig kamp, hvor begge spillere viste flot spil og stor fightervilje. SQO.dk spår kampen til igen at blive tæt, men giver Tobias en 60/40 fordel. Den anden semifinale står til at blive mellem to klubkammerater fra Herlev/Hjorten. Nemlig 2. seedede Jonas Kønigsfeldt og 3./4. seedede Rasmus Gyde. 5.-8. seedede Jacob Søndergaard Jensen fra Struer står dog til at Jonas i kvartfinalen og kom sidst de to mødtes derfra med en sejr, så måske vi kan forvente et lille “upset” af Jacob i kvartfinalerne. SQO.dk forventer, at vinderen af semifinalen mellem Magnus og Tobias vil ende ud som vinderen af DU15-rækken.

PU15-rækken ligner en finalekamp mellem to klubkammerater fra Struer, nemlig Camilla Kejlberg og Elizabeth Zornig. Vinderen bliver med stor sandsynlighed fundet blandt de to konkurrenter, og det er svært at spå, hvem som vil løbe af med sejren.

I DU13-rækken er Julius Bjerre Fuglsang fra Birkerød 1. seedet, mens Steen Sjørslev fra Herlev/Hjorten er 2. seedet. De to drenge får konkurrence fra 3./4. seedede Tobias Jensen fra Thy og Mohanad Aboud fra Skovbakken. Julius er storfavorit til at gå i finalen, og hvem hans finalemodstander bliver, bestemmes i opgøret mellem Mohanad og Steen.

PU13-rækken afvikles som et puljespil, hvor 1. seedede Ida Schjøtt fra Gram ligner en sikker vinder. Hun har vundet de seneste mange turneringer i rækken, så det er svært at se, hvem som skulle være i stand til at slå hende i OSC. 2. seedede Sofie Drejergaard vil dog med sikkerhed gøre sit for at give Ida kamp til stregen.

I DU11-rækken er der mange nye navne med, hvilket er en positiv udvikling for de yngre rækker, som ellers tidligere har været præget af lave deltagerantal. 12 spillere stiller til start i en række, hvor 1. seedede Tobias Weel ligner en vinder. Han får konkurrence fra 2. seedede Emil Bjerre Fuglsang og evt. nye deltagere, som vi ikke kender endnu.

Når turneringen i weekenden kommer i gang, bliver der med sikkerhed flot squash at se. Samtidig skal det blive spændende at se, hvem der bedst har holdt grundformen ved lige i løbet af vinterpausen.