Squash Online

Optakt til 9. runde i Elitedivisionen

March 21, 2014Tobias Pørtner

For første gang i det nye år er der to kampe i begge landets decimerede Elitedivisioner - kampe der dog i det store hele ikke er vanvittigt vigtige, da alle hold (stort set) allerede er sikret deltagelse i slutspillet.

Helt ligegyldige er opgørene dog ikke, da Birkerød én gang for alle kan sikre sig 1. pladsen i herrerækken, mens Kolding hos damerne kan gøre det samme. Specielt hos herrerne er 1. pladsen yderst vigtig, da vinderen fra grundspillet får mulighed for at vælge modstander i semifinalen. Det vil betyde at man kan vælge Skovbakken, rækkens klart svageste hold, og dermed slippe for en drabelig og opslidende dyst mod enten Herlev eller Kolding.

Herlev vs. Kolding

1. singler: Caspar Grauballe - Rasmus M. Nielsen

2. singler: Rasmus J. Petersen - Francesco Busi

3. singler: Lau Kiehn - Thomas Laursen

4. singler: Thomas Pilak - Christian Jæger

Rundens store kamp er uden tvivl opgøret mellem Herlev og Kolding, der kæmper om at slutte som 2’er i rækken. I forhold til slutspillet får dette sandsynligvis ikke større betydning, da Birkerød er så godt som sikre på blive 1’er, og helt sikkert ikke vælger et af disse to hold i semifinalen. Det betyder dog samtidig, at denne kamp med al sandsynlighed vil være en generalprøve på den ene semifinale til slutspillet, hvorfor kampen måske ikke er helt så ligegyldig. Begge hold vil helt sikkert give alt for at have det psykologiske overtag inden dette vitale opgør om en måneds tid, hvor udfaldet vil gøre forskellen på om sæsonen har været en succes eller fiasko for begge hold.

Et par springfarlige opgør er der helt sikkert også i vente. Værd at fremhæve er det uforudsigelige opgør mellem tilbagekomne Caspar Grauballe og Rasmus M. Nielsen, der begge har døjet med fysiske problemer i sæsonen. Hvem er kommet sig bedst over den svære periode og er de to spillere klar til igen at duellere i toppen af dansk squash?

Også revanchen mellem Lau Kiehn og Thomas Laursen bliver en seværdig affære, hvor de to offensive spillere skal udkæmpe endnu et slag, blot få uger efter deres sidste møde ved Helsinge Challenger. Ved den anledning sejrede Laursen i fem tætte sæt - er han stærk nok til at gentage succesen? Umiddelbart befinder nøglen til sejr sig hos netop Thomas Laursen: Sejrer han i sine kampe mod Herlevs 3’er og 4’er vil det sandsynligvis betyde sejr til Kolding - to nederlag vil betyde Herlev-sejr.

Christian Jæger på Koldings 4. single vil blive en lille lækkerbisken for Herlevs rutinerede spillere, og da Busi sandsynligvis ikke kan holde til at spille to hårde kampe på én dag, forventes Grauballe også at sejre i deres opgør efter krydset. Samlet betyder det altså fordel til hjemmeholdet.

SQO.dk byder på resultatet 5-3 til Herlev.

Skovbakken vs. Birkerød

1. singler: Tobias Pørtner vs. Kristian Frost

2. singler: Kasper Svith vs. Morten W. Sørensen

3. singler: Sebastian Korsgaard vs. Mikkel Pedersen

4. singler: Kristian DS Nielsen vs. Christian Steffensen

Over 2,5 måned er det siden at Skovbakken sidst var i kamp, hvilket i sig selv understreger den store krise den danske Elitedivision er i netop nu. De har været oversiddere i to runder i streg, så det bliver spændende at se, om tiden er blevet brugt til at blive endnu skarpere, eller om de unge aarhusianere i stedet er gået lidt i stå.

Hjemmeholdet kommer - præcis som samtlige andre hold i denne runde - i en ren dansk opstilling, hvor der bl.a. er blevet plads til debutanten Kristian DS Nielsen og Sebastian Korsgaard. Begge spillere er kommet til klubben i sommerpausen fra hhv. Silkeborg og Sport92, og de skal nu for alvor vise, hvad de er gjort af. Modstanderne er de forsvarende mestre fra Birkerød, men selvom dette umiddelbart lyder skræmmende, vil de to spillere have blod på tanden, da specielt kampene mod Christian Steffensen på forhånd ligner to 50-50 opgør. Også Mikkel Pedersen kan presses på en god dag, men den rutinerede midtjyde må trods alt forsat være at regne som en solid favorit.

På de øverste singler vil alt andet end fire point til udeholdet være noget nær en sensation. Frost og Sørensen har ikke for vane at sjofle favoritværdigheder væk, og har været solide det meste af sæsonen. Sørensen har dog været til at tale med, men på trods af store udsving - bl.a. mod morgendagens modstander Svith, der ved Skovbakken Challenger blot var få point fra at sikre sig sejren - har han trods alt lukket langt de fleste kampe til egen fordel.

Tænding vil der også være nok af fra Birkerød-spillernes side, for med en storsejr kan de sikre sig 1. pladsen i grundspillet, og dermed få muligheden for at vælge netop lørdagens modstander i semifinalen til slutspillet. Det betyder altså dermed, at også denne kamp med al sandsynlighed vil være en generalprøve på en kommende semifinale.

SQO.dk byder på resultatet 1-7 til Birkerød.

Herlev vs. Kolding (damer)

1. singler: Tanya Stenz - Sally Skaarenborg

2. singler: Rikke Holm - Nanna Frederiksen

3. singler: Malene My Christensen - Christine Christoffersen

Det er top mod bund i Herlev, når sæsonens helt store skuffelse og helt store overraskelse, står over for hinanden i 9. spillerunde af damernes Elitedivision. Koldings unge hold har igen og igen vist storspil og kan med en sejr sikre sig en noget overraskende grundspilssejr, hvilket dog slet ikke har samme mærkbare vigtighed som hos herrerne, da netop Kolding og Birkerød er så meget stærkere end rækkens andre hold, at de uanset hvad vil vinde deres semifinale sikkert. Hjemmeholdet derimod har oplevet et sandt mandefald i løbet af sæsonen og er stille og roligt gået fra at være et seriøs udfordre til titlen, til nu at være et hold, der let kan ende uden medalje ved slutspillet.

Et par spændende kampe er der dog lagt op til i dette opgør, hvor specielt Tanya Stenz mod Nanna Frederiksen kunne blive springfarligt. Til dagligt træner Nanna med Sport92s Millie Søndergaard, der for nogle runder siden spillede helt lige med Stenz og vandt med 12-10 i femte sæt - noget lignende kunne godt være i vente i denne kamp.

Spændende bliver det også om Christine Christoffersen kan holde niveau i sin indtil videre fornemme sæson, hvor hun bl.a. i januar besejrede både Trine Engelund og Amalie Bornæs i sikker stil - to spillere som hun for et år siden stensikkert ville have haft mere end svært ved at klare sig imod. Sidst de to hold mødtes sejrede Kolding med 6-0 og ved den lejlighed vandt Christine begge sine kampe efter hhv. fire og fem sæt - kan hun gentage sejrene?

SQO.dk byder på resultatet 1-5 til Kolding.

Alle ovenstående kampe spilles lørdag kl. 11.00. Rundens sidste kamp i damernes Elitedivision står mellem Sport92 og OSMK i næste weekend, hvor Sport92 med sejr endegyldigt kan sikre sig deltage ved slutspillet.