Squash Online

Optakt City Squash GP

November 05, 2015Tobias Pørtner

Et spændende Grand Prix er i vente, når City Squash står som værter får årets tredje turnering i Grand Prix-serien. 81 spillere har meldt deres ankomst og manges øjne vil være rettet mod Herlevs Lau Kiehn, der for få uger siden tog sin første Grand Prix-sejr efter en regulær magtdemonstration i KSK. Var det en enlig svale, eller har Kiehn for alvor taget et spring op i toppen af dansk squash?

Selvom Lau Kiehn helt sikkert er et navn der vil være på manges læber, er han dog så langt fra at være favorit. Rasmus M. Nielsen fra Kolding kan ikke stille sig tilfreds med andet end en turneringssejr, selvom han vil møde hård modstand fra bl.a. klubkammeraten Thomas Laursen og Morten Wiegandt Trap. Sidstnævnte spiller til dagligt for arrangørerne, så han vil nok have nogle ekstra procenter at skyde med på hjemmebanen, hvor han skal vise, at nederlaget til Thomas Laursen ved seneste Grand Prix var en enkelt smutter og ikke et udtryk for, at vi skal vænne os til et nyt hieraki i top4.

Ser vi bort fra storfavoritten Nielsen, ligner kampen om den sidste finaleplads et åbent slagsmål mellem netop Wiegandt, Laursen og Kiehn, mens også Rasmus J. Petersen tidligere har vist, at han har evnerne til at være med i dette selskab. Lodtrækningen bliver ekstremt afgørende i denne forbindelse.

I damerækken har vi for første gang i denne sæson danmarksmester Line Hansen som deltager, og hun vil naturligvis være storfavorit. I hendes fravær har Sally Skaarenborg domineret massivt, men hun må nu igen tage til takke med andenpladsen, med mindre der højst overraskende bliver ændret på de resultater, vi efterhånden har vænnet os til gennem det seneste årti.
Udover de to favoritter har turneringen også deltagelse af Linnea Wallstén og Sofia Örneberg fra Sverige, der sandsynligvis skal udfordre Sissel Trap, Stephanie Riding og Christine Christoffersen i kampen om den sidste podieplads - et friskt pust til det danske turneringssystem.

Udover de to mesterrækker kunne Herre A også ende med at servere nogle underholdende opgør, når 1. seedede Sebastian Korsgaard skal forsøge at holde de to københavnere Jacob Poulsby og publikumsfavoritten Gustav Hansen bag sig. Uanset hvordan lodtrækningen her kommer til at udforme sig, bliver det helt sikkert nogle yderst interessante opgør til squashentusiasten, der kan lide kampe med tænding og smæk for skillingen.

Turneringen spilles fredag-lørdag d. 6.-7. november.