Squash Online

Odense SC i den gule føretrøje

September 04, 2011Kristian Frost

Første holdrunde i Danmarksturneringen blev i denne weekend afviklet, og på forhånd var der store spekulationer omkring, hvilke spillere holdene bestod af. Mange spørgsmål blev besvaret, og OSC indtager nu endnu engang førstepladsen i den danske liga.

KSK mod Kolding

KSK herrer stillede med Kristian Frost, Kashif Shuja, Nicklas Dissing og Casper Kloster, mens Kolding stillede med Francesco Busi, Andreas Lambert, Martin Laursen og Christian Jæger. Mange ville nok have spået et 4/4 resultat mellem disse to klubber - og det blev resultatet også denne gang. Frost og Shuja bragte KSK foran, da de besejrede henholdsvis Busi og Lambert. Specielt Busi udmærkede sig, da han pressede Frost til det yderste og nuppede andet sæt, mens Shuja leverede en god indsats og slog Lambert 3/0. Så var det op til de unge drenge på begge hold. Martin Laursen slog Nicklas Dissing 3/0, mens unge Casper Kloster tog et sæt i mod Christian Jæger - men måtte derefter indkassere noget af en afklapsning i fjerde sæt, da sættet gik 11/0 til Jægeren fra Kolding. Efter første kryds var stillingen dermed 2/2 - helt lige som forventet.

Andet kryds blev dog langt mere spændende. Frost bragte KSK foran i kampen, da han slog Lambert 3/1 i en kamp, hvor tre sættene var meget tætte. Shuja skulle bruge 5 sæt mod Busi. Busi, der ellers var foran 2/1, kunne ikke stå distancen fysisk og måtte til sidst nærmest opgive. Det var nu igen op til de unge drenge fra Kolding. Kloster leverede en mandeindsats imod Laursen, men måtte se sig slået 3/0. Jæger spillede god og fornuftig squash, hvilket resulterede i en flot 3/0 sejr over Dissing. Kampen endte dermed 4/4, hvilket må siges at være ligesom forventet.

På damesiden var KSK ikke i kamp på grund et ulige antal af damehold i elitedivisionen i år.

OSC mod Team Århus

OSC havde forstærket sig noget så gevaldigt før denne sæson i form af Mads Korsbjerg, som også leverede en stabil indsats i første runde. Resultat af holdkampen afspejler på ingen måde den intensitet og kampgejst, der var tilstede under kampen - selvom kampen endte 8/0 til OSC. Tobias Pørtner tabte 3/0 til Rasmus Nielsen, mens Phillip Tran leverede en god indsats imod Michael Hansen. Tran havde fire sætbolde i andet sæt, men formåede ikke at lukke sættet, og han måtte dermed indkassere et nederlag på 3/0. På de sidste singler har Team Århus valgt at satse på de unge talenter fra klubben. Kasper Svith og Emil Grooss leverede begge en flot indsats, men måtte se sig slået i henholdvis 5 og 4 sæt mod Danny Knudsen. Begge kunne ikke stille noget op imod Korsbjerg. I andet kryds tabte Tran 3/0 til Nielsen, mens Pørtner pressede Hansen ud i 4 sæt og endda havde sætbold i fjerde, men formåede ikke at lukke sættet efter nogle ellers gode dueller, hvor Pørtner var ovenpå. Hansen formåede at hive et par flotte vindere frem efter at været blevet presset ned dybt i banen og sikrede sig dermed fjerde sæt 12-10 og kampen 3/0.

Et stort nederlag, men jeg synes holdet viser gode takter. Vi har nogle unge drenge med på 3 og 4 som skal have en masse rutine og pt. blot er i gang med at snuse til, hvordan squash spilles på højeste seniorniveau i Danmark. Alligevel formår de at bide godt fra sig, og det bliver virkelig spændende at følge deres udvikling. Vi får uden tvivl en hård sæson og skal kæmpe os til alle point, men om nogle år er jeg helt sikker på at vores hold bliver virkelig giftigt og en del af toppen i elitedivisionen!

Tobias Pørtner, Team Århus

På damesiden spillede OSCs damer mod oprykkerne fra Odense SMK. Ellen Hamborg var igen tilbage på banen efter mange måneders fravær, men kunne ikke stille noget op mod Danmarks 1’er Line Hansen. Hansen vandt begge sine kampe 3/0, mens Marie-Louise Feddern tabte første sæt til Louise Jørgensen, men vandt kampen 3/1. Dagmar Feddern var tæt på en overraskelse, da hun efter at have været bagud 0-2 i sæt kæmpede sig tilbage og pressede Hamborg ud i et femte sæt. Hamborg viste dog stor rutine og vandt femte sæt overbevisende.
Kampen endte 5/1 til OSC, som må siges at være storfavoritter i dette års elitedivision.

Herlev mod Birkerød

På damesiden var det en nem sejr til Birkerød. Herlev stillede op med Karina Pilak, Laila Jørgensen og Christine Christoffersen, mens Birkerød kom med Cecilie Mayer, Sissel Trap og canadiske Neha Kumar. Kampen endte med en storsejr til Birkerød på 6/0 uden et eneste sættab.

På herresiden blev det også til en sejr for Birkerød, da de unge drenge fra Herlev blev besejret. Uden Caspar Grauballe var Herlev meget svækkede, men de leverede alligevel en flot indsats. Rasmus Silas Petersen slog Mikkel Pedersen 3/1 og senere pokergeniet Gustav Hansen 3/1 og sikrede dermed sidste års sølvvindere to point.
Hverken Morten W. Sørensen eller Rasmus Hult havde meget besvær ved at vinde sine kampe. Sørensen slog Lau Kiehn 3/0 og senere Thomas Pilak 3/0. Pilak leverede ellers en god fight mod svenske Hult, da han sikrede sig et sæt, men måtte se sig slået 3/1. Jesper Ratzer (SQOs nye blogger) havde debut på Herlevs hold, men måtte indkassere to nederlag til henholdsvis Mikkel Pedersen og Gustav Hansen. Gustav leverede dermed en flot indsats og sikrede sig sin første sejr i Danmarks bedste række.

Vi er rigtig glade for den start vi her har fået på sæsonen. Morten og Rasmus havde et par ganske lette kampe, mens det var flot at se Gustav få en flot debut i elitedivision med en sejr i første kamp. Personligt var jeg ikke klar til at slå Silas, da han simpelthen var for stærk i dag. Min form er langt fra i top, og jeg håber på at få bygget meget på inden de kommende runder.

Alt i alt er vi dog glade for den start, vi har fået, og det ser meget lovende ud for den kommende sæson!

Mikkel Pedersen, Birkerød

Første runde i elitedivisionen er overstået, og OSC lægger sig endnu en gang i front på herresiden, mens Birkerød ligger i spidsen for damerne, tæt forfulgt af Line Hansen og Co. fra OSC.