Squash Online

Ny turneringsform har stor succes i Thy

April 11, 2016Elias Coyle

Så blev den nye turneringsform afprøvet for første gang. Det fungerede ved niveauopdeling i stedet for køns og aldersfordeling. Det var Rasmus Bjerge som afprøvede det nye system, det lykkedes ham også i den grad. Det er endnu uvist om den skal bruges fremadrettet.

I A-Rækken havde vi de to lokale spillere, 1 seedede Kasper Pedersen Og 2 seedede Sarah Lauridsen. ¾ Seedede var: Sebastian Pedersen og Rasmus Gyde. Disse fire spillere endte også i toppen, dog levede alle spillere ikke op til deres seedning. Kasper levede op til alle forventninger. Kasper leverede en fantastisk præstation og vandt alle sine kampe. Dermed sikrede han også en sikker førsteplads til sig selv. Kampen om 2 pladsen blev der i den grad kæmpet om, spillerne slog hinanden på kryds og tværs. Sebastian slog Sarah i den indledende rundet, men tabte senere hen til hende i finalerunden. Derfor endte Sarah på en andenpladsen efter at have slået Sebastian i finalerunden. Sebastian endte derfor samlet på en tredjeplads.

B-Rækken var endnu en af hjemmebanespillerne med i kampen om topplaceringerne. Det var nemlig Klara Møller. Klara kæmpede om topplaceringerne mod Tobias Weel, Marcus Jepsen, Sabine Petersen og Johan Wickman. I denne række var der en del overraskelser, resultatmæssigt. I denne række slog spillerne hinanden på kryds og tværs derfor var vinderen af denne række svær at finde. Marcus spillede mod Johan i den indledende runde, og trods aldersforskellen havde Marcus ikke de store problemer, Marcus vandt 3-0. Anden runde mødte Marcus Sabine, det må siges at være noget af en kamp, Marcus vandt en lang femsætter 11-9. Først da Marcus mødte Tobias, fik han for alvor problemer. Marcus tog første sæt 11-4 Tobias løftede sit spil og vandt efterfølgende 3 sæt med 11-9. Marcus fik en bye mod Klara. Marcus endte på en førstepladsen. Andenpladsen tog Tobias efter to nederlag i de første to kampe, Tobias kom dog stærkt tilbage og vandt resten. Købehavneren Johan Wickman endte på en tredjeplads.

I C-rækken blev de tre podiepladser uddelt til favoritterne, nemlig Joakim Jepsen, William Tranholm og Laura Lauridsen. Dog holdte seedningerne ikke stik med, hvordan de endte på podiet. Laura overraskede en del ved denne turnering. Laura slog William i en meget intens fem sætter. Laura stod mod Joakim i en vigtig kamp om podiepladserne. Godt inde i femte sæt med en føring til Laura, blev Joakim desværre nød til at trække sig med en skade i skulderen. Laura vandt alle sine kampe og sikrede sig derfor en meget velfortjent førsteplads. William havde tidligere slået Joakim, og det må siges at være en vigtig kamp, det endte derfor med en andenplads til William. Joakim endte på en tredjeplads.

Næste gang de danske juniorer mødes er til den vigtigste juniorturnering, nemlig hvor de danske mestre skal findes. Til DM vil den nye turneringsform ikke blive brugt, men derimod den vi kender med alders- og kønsopdeling. Junior DM vil blive afholdt i Herlev fra den 27. maj.