Squash Online

Nielsen og Frost sikrer dobbelt dansk PSA-succes

March 25, 2012Tobias Pørtner

En fantastisk weekend for dansk squash på den internationale scene, der bød på intet mindre end to PSA-turneringssejre, er slut. Sejrene blev leveret af de to danske esser Kristian Frost og Rasmus M. Nielsen, der strøg til tops i hhv. Qatar og Polen.

Frost sikrer tre på stribe

Kristian Frost mødte hård modstand i sin kvartfinale, hvor han skulle bruge over en time på at besejre det useedede indiske talent Mahesh Mangaonkar i fire tætte sæt. Herefter så den danske mester sig dog aldrig tilbage og han sikrede sig både semifinale og finale i overbevisende stil. Finalen bød på en 11-6, 11-7, 11-4 sejr over 3. seedede Bader Al Hussaini fra Kuwait, og Frost kunne dermed fejre sin 3. PSA-titel i træk.

At det kan være lidt specielt at rejse til den anden side af kloden for at spille squash viste turen også, da Kristian bl.a. kunne berette om en modstander i 1. runde som, på trods af mangel på spænding om udfaldet, råbte ham i hovedet og skubbede, samt en tilskuerfordeling hvor de første 10 rækker foran opvisningsbanen var reserveret til mænd…

Efterfølgende udtrykte den danske 1’er naturligvis stor glæde:

*Det er en super følelse at vinde en PSA-turnering, men endnu federe at have vundet tre i træk!* Kristian Frost
**Polsk triumf for Nielsen**

I Polen strøg en dansker ligeledes helt til tops, da Rasmus M. Nielsen gik hele vejen ved Krakow Open. Efter at have mødt god modstand i semifinalen af engelske Declan James som i de to første sæt pressede Rasmus til det yderste, blev danskeren klar til finalen. Her ventede endnu en brite - den lille og karismatiske Peter Creed. Finalen lå flere gange og vippede, og det så en smule sort ud med danske briller, da Nielsen efter at have vundet første sæt, tabte andet og kom bagud med 3-6 i tredje. Her formåede den fleksible og hurtige dansker dog at vende kampen endnu engang og han kunne til sidst sjere med 11-5, 7-11, 11-7, 11-6 efter et fornemt comeback.

Nielsen udtalte efterfølgende til DSqF.dk:

En dejlig fornemmelse at få en turneringssejr i 2012, og jeg føler at jeg er ved at være tilbage på samme niveau som inden skaden i Belgien (problemer med anklen, red.). Ser frem til næste måned med en masse squash - 2 gange Irland, individuelt DM og hold DM.

Rasmus Nielsen

Dermed fortsætter de danske spiller de gode internationale takter, hvilket lover godt for et spændende DM, samt en god dansk indsats når de danske herrer ved EM for hold om godt en måned skal bide skeer med de store europæiske squashnationer som bl.a. England og Frankrig i A-gruppen.