Squash Online

Mathilde Lauridsen vinder German Junior Open

March 28, 2011Martin Laursen

German Junior Open blev en stor succes for Danmark, idet Mathilde Lauridsen fra Thy Squash vandt PU15-rækken på fornem vis. Hun spillede sig komfortabelt videre fra de to første runder, men måtte ud i 4 hårde sæt i semifinalen, da hun slog Christine Christoffersens overmand fra kvartfinalen i en tæt og velspillet kamp. I finalen stod hun over for Tinne Gilis fra Belgien, som hun havde tabt til i 3 sæt ved French Junior Open tidligere dette år. Tilskuerne ved center court oplevede en Mathilde, som leverede noget af den bedste squash, hun har spillet hidtil - til stor og højlydt dansk fornøjelse. Mathilde dominerede kampen med sit kraftfulde grundspil og sine skarpe volley-drops og gav ikke sin modstander en chance i de to første sæt, som hun vandt med 11/3 og 11/7. I 3. sæt fortsatte Mathilde med den samme taktik, men lavede nu også nogle af kampens første fejl fra danskerens side. Selvom det blev helt tæt til sidst, var det alligevel Mathilde som glad kunne knytte næven, give modstanderen hånden og forlade banen med sin første super series titel.

Ud over finalesejren leverede danskerne nogle rigtig gode resultater ved super series turneringen i Tyskland:

I samme række, PU15 med 16 deltagere, fik Christine Christoffersen fra Herlev en 7. plads. Christine var ellers foran med et sæt og en sætbold i sin kvartfinale, men formåede ikke at omsætte føringen til sejr på trods af en flot indsats.

De fremtidige håb, Sarah Lauridsen fra Thy og Caroline Christiansen fra Birkerød, opnåede henholdsvis en 4.- og en 5.-plads i en meget stærk PU13-række med 7 deltagere. De to danskere mødtes i løbet af turneringen, og denne gang blev det en sejr til Sarah i 5 sæt.

De udsendte DU15-spillere, Marcus Pedersbæk, Jens Christian Wegeberg og Casper Kloster, gik alle videre fra første runde af rækken med 42 deltagere. Kloster fra KSK tabte 2. runde til en hurtigt spillende franskmand og endte på en samlet 18.-plads. Pedersbæk fra Sport 92 og Wegeberg fra Silkeborg nåede begge videre til 3. runde, men blev desværre stoppet der - bemærkelsesværdigt er, at Pedersbæk formåede at vinde første sæt i sin kamp mod den senere semifinalist, Mason Ripka fra USA. De to danskere endte henholdsvis på en 10.- og en 12.-plads. De to danskere mødte i løbet af turneringen hinanden i en velspillet kamp, som gik til Pedersbæk i 5 sæt.

I DU17-rækken tabte Emil Grooss Jeppesen fra Åbyhøj en meget tæt 2. runde til tyske Johannes Herz i 5 sæt. Tyskeren gik senere hen og blev nr. 10, så 8/11 i 5. sæt må siges at være et godkendt men selvfølgelig ærgerligt resultat for Emil, som blev nr. 21 med en flot sejr over Niklas Becher. Christian Steffensen fra Birkerød slog søndag Toon Van Baekel med 3-1 i sæt og satte sig på 23.-pladsen i rækken med 50 spillere. Thomas Laursen fra Kolding blev nr. 11 i samme række og formåede på sin vej at slå nr. 6 på europaranglisten - Claudio Pinto fra Portugal, som Thomas aldrig havde slået før.

Martin Laursen fra Kolding tabte 2. runde til Tom De Mulder fra Belgien, som senere gik i finalen i DU19-rækken. Derefter slog han Yannick Lindemann i 4 sæt og endte alt i alt på en 12.-plads i rækken med 23 deltagere.

Alle resultater kan ses på dette link:

https://spreadsheets.google.com/pub?hl=de&hl=de&key=0AvlTy3Cg9eibdHpab3hheVMtNmE2WUdSODBBZktTT0E&output=html