Squash Online

Martins senior EM blog (opdateret LØRDAG)

May 04, 2013Martin Laursen

L**ø**rdag

Både Danmarks kvinder og herrer er i 1. division ved næste EM. Kvinderne sluttede som 1’er i 2. division, da de slog Italien 3-0 uden synderlige problemer. Line skulle lige bruge et par sætbolde, før hun lukkede sin kamp mod Manuela, men derefter gik holdkampen som smurt, og Sally og Bine vandt begge 3-0. Eneste problem er, at de dermed skal blive til præmieoverrækkelsen, fordi de skal på podiet - dette kan give nogle problemer i forhold til omklædning til festen, siger de… Jeg er dog sikker på, de nok skal klare den :)

Som kampen mellem Spanien og Schweiz udviklede sig, viste det sig, at Danmark SKULLE vinde mod Italien for at blive i 1. division. Pilaks kamp så på forhånd meget svær ud, og den gik da også til italienerne i 3 sæt. Det betød, at Frost, Rasmus og Morten skulle levere 3 helt utrolige kampe for, at vi skulle vinde holdkampen - og det lykkedes! Det er helt bestemt noget af det fedeste, jeg har oplevet. Nu skal I høre:

Frost leverede den mest fokuserede og dedikerede indsats, jeg har set i lang lang tid. Han var oppe imod Marcus Berrett, som spiller et fantastisk ubesværet og gennemtænkt spil. Men Frost blev ved og ved og ved og ved og ved med at jagte Berretts angreb og retrievede det ene vanvittige slag efter det andet. Frost kom på 2-0 i sæt, men midtvejs i 3. gik danskeren fuldstændig kold. Han valgte simpelthen ikke at løbe efter flere bolde i det sæt. Det helt vanvittige var, at Frost efter 90 sek pause gik ind til 4. sæt og fortsatte sit vanvittige løbearbejde fra de to første sæt. Frost er kendt af alle hernede for at gå 100 % efter ALLE points, og det må man så sandelig sige, han gjorde i dag. Opskriften var at hente alle Berretts bolde og ikke selv lave nogen fejl. Kombineret med nogle gode hårde angrebsslag kunne Frost hive den helt sindssyge sejr hjem med 11/8 i 4. En fotograf fik et ret godt billede af ham, hvor han med knyttede næver og åben mund flyver 2 meter over gulvet i ren jubel. Det var én ud af tre kampe.

På banen ved siden af spillede Rasmus mod Jose Facchini, som er en stor fyr med teatralske ansigtsudtryk, når han føler dommene går imod ham. Rasmus styrede ham perfekt rundt på banen i første sæt og tog det 11/5. Det næste sæt blev noget af en gyser. Tror Rasmus havde en 3-4 sætbolde, inden han fik taget det. Pyyyyha. I 3. sæt var italieneren fuldstændig død, og det lykkedes Rasmus at holde hovedet koldt. Det var to ud af tre.

Den afgørende kamp var Morten mod Andrea Torricini. Vi havde set Torricini spille en tæt 5-sætter i går, så vi havde gode forhåbninger om, at Morten kunne køre den hjem på en god dag. Morten fik kæmpet sig på 2-0 med 11/9 og 11/5, men så fik italieneren overtaget i 3. sæt. Hold k*ft det var spændende. Alle stod skrigende og opspændte på sidelinjen, italienere såvel som danskere. Da det lykkedes Morten at sikre Danmark endnu et ophold i 1. division med 11/9 i 4. sæt, gik det heeelt amok. Det var SÅ vanvittigt. Jeg tror man kan finde jubelscenerne på youtube - det er et kig værd. At være med til det her har helt klart givet mig lyst til at træne endnu hårde for at få niveauet til at prøve det igen - man bliver afhængig.

I herrernes finale lagde 38-årige Lincou lige ud med at slå James Willstrop i 5 sæt, og så slog Gaultier sgu lige Matthew med 3-0. Det betød at Frankrig “bare” skulle hente 3 sæt i de sidste 2 kampe for at vinde EM. Peter Barker og Daryl Selby var dog stensikre og vandt begge 3-0 mod henholdsvis Gregorie Marche og Lucas Serme.

Resten af aftenen skal gå med at feste og fejre 1. division, så rapporteringen stopper nu for alles bedste ;) Tak fordi I har fulgt med.

***********************************************

Fredag

Kvinderne er rykket op, og herrerne kan selv afgøre deres skæbne i 1. division i morgen mod Italien! Det er konklusionen efter en meget spændende dag. Det hele startede dog rigtigt trist, da en tysk turneringsdommer døde af et hjertetilfælde under morgenmaden på hotellet. Stemningen var selvfølgelig trykket, da det gik op for folk, hvad der var sket. Vi holdt et minuts stilhed i pausen mellem formiddags- og middagskampene, og det tyske landshold spillede med et sort sørgebind om armen. Trist.

I den danske lejr havde vi lidt problemer med at arrangere madindtaget - og det er altså noget af et puslespil, der skal lægges, når man har en stor fyr som Rasmus på holdet. Morgenmaden sluttede kl. 9, og vores kamp startede kl. 14. Så det handlede om at få timet med et kæmpe morgenmåltid kl 08:45 og et mindre måltid kl. 12 for at være klar kl. 14. Vi kom ud til hallen præcis kl. 12, og jeg havde ikke rigtig behov for at spise, så nåede at se noget af kvindernes semifinale. Camille Serme overlevede et par matchbolde imod sig og tog sin kamp mod England i tiebreak i 5. sæt, men det blev alligevel en samlet sejr til England, som møder Irland i finalen i morgen.

På det tidspunkt havde de danske piger for længst banket Sverige med 3-0 og dermed sikret sig oprykning. I morgen møder de, ligesom herrerne, Italien - selvom kampen er ligegyldig, skal de nok forsøge at vinde den :)

I dag var Frost og Rasmus først på banen. Det så på forhånd rigtigt svært ud for Frost imod Nicolas Müller. Schweizeren bragte sig da også på 2-0 i sæt, men Frost fik med helt fænomenal fight vundet 3. sæt med 11/9. Der var nogle helt utrolige løbe-dueller, hvor dommerne var ved at falde ned af bænken af overraskelse over de bolde, der blev nået. I 4. sæt begyndte Müllers skarpe drop virkelig at sætte sig i Frosts ben, og det blev til et 1-3 nederlag. Men som vi alle går rundt og siger, kæmper vi for hver kamp, hvert sæt og hvert point, så rigtig vigtigt at Frost fik taget det tredje. Hørte Müller sige til Frost efter kampen, at han ville (følgende er censureret) “blive ked af det” hvis dét sæt blev afgørende for Schweiz’s placering. Yep - så tæt er det.

På den anden bane bragte Rasmus sig hurtigt på 7/0, og det så rigtig godt ud, da han lukkede sættet 11/4 ved hjælp af blandt andet ålborg, krydsdrop og andre underholdene slag. Den meget store Reiko Peter kom dog bedre med fra start i 2. sæt, og pludselig stod der 1-1 efter et par heldige slag fra Reiko. De følgende 2 sæt var meget tætte, men det lykkedes Rasmus at trække fra til sidst og skaffe Danmark den livsvigtige sejr, som vi havde håbet på.

Pilak gik på banen efter Rasmus, men han havde desværre ikke nogen chance mod Benjamin Fischer på trods af et meget tæt 3. sæt. Morten skaffede Danmark den sidste sejr og sikrede uafgjort med en 3-0 sejr med Lukas Burkhart. Burkhart virkede, for mig at se, som en lidt irriterende type med en negativ attitude, så det var godt at Morten nakkede ham i 3 sæt :) Det blev altså 2-2, og det betyder, at vi selv kan afgøre det til vores fordel, hvis vi slår Italien i morgen, eller hvis vi spiller uafgjort og Schweiz slår Spanien (er dog ikke så sandsynligt tror jeg). Netop Italien spillede lige ved siden af os mod Spanien. Når man sætter de to nationer op mod hinanden, kan man ikke undgå nogle store armbevægelser og noget passioneret heppen, men det var også lige ved at tage overhånd i dag. Spanien tog relativt nemt 1.- og 2.-singlen, men så begyndte festen for alvor. Torricini fra Italien var på 2-1 i sæt, men så ud til at tabe 4. nemt. Ved 10-3 slog spanieren Cornes et rammeslag, som dog så ud til at gå op. Cornes vandt dermed sættet og forlod banen, men Torricini troede bolden var nede og regnede med, at Cornes skulle skifte ketcher. Da han så, Cornes modtog coaching, protesterede han til dommeren og puffede til ham med ketcheren. Dommeren bad ham stoppe med en løftet pegefinger, og jeg hørte vist en af de italienske trænere nævne ordet bullshit… Det endte med, Torricini fik lov til at holde pause i en 3-4 minutter inden 5. sæt, og han gik hen og vandt det ret nemt. Tror pausen gjorde ham ret godt - det så ud til, han var helt færdig i 4. sæt. På den anden bane vandt den anden italiener med 11-1 i 5. sæt. Selvom vi selv larmede ret godt, kunne vi ikke overdøve italienerne… Men vi prøver i morgen!

Hos herrerne er England og Frankrig ret suverænt videre til finalen. Glæder mig til at se den i morgen, hvis der bliver tid. Matthew - Gaultier er ikke så dårlig en kamp endda. Selvom den kamp kan gå begge veje, vil jeg mene England SKAL vinde 2.- og 3.-singlen ret nemt. Men lad os nu se - jeg tager ret tit fejl med de her gætterier ;)

******************************************************************

Torsdag

I dag var begge hold på kl. 12, så det blev til en halvsen morgenmad 15 min. før den lukkede. Vi var i klubben en times tid før, vi skulle i gang. Gaultier og Rösner spillede på glasbanen, så jeg kiggede lidt på kampen oppe fra den øverste balkon i centeret. Gaultier spiller virkelig godt, men Rösner fulgte med og kunne spille helt frit. Utroligt at se, hvordan de rammer bolden. Da vi kom tilbage fra vores kamp, stod Gaultier for resten på den samme squashbane og underviste en lille fyr i forhåndsslag på gebrokkent engelsk. Fedt at han gider tage sig tid til sådan noget.

Herrernes kamp mod Spanien i dag var meget afgørende for det videre forløb. Hvis det ikke lykkedes os at få minimum 1 point med over i gruppen om placeringerne 5-8, ville det se meget svært ud. Vi vidste på forhånd, at det nok blev Spanien og os selv, der kom i den pulje, så det var vigtigt at få point mod dem. Frost lagde ud mod Borja Golan, som netop er rykket op som nr. 9 i verden. Desværre var danskeren ikke på toppen fysisk, og han blev kørt helt over af spanieren. Da jeg først så ham, tænkte jeg, “han ligner ikke en top 10 spiller”, for han har ikke et eller andet utroligt han kan som Gaultier og Matthew og de andre kæmper. Han spiller bare alle sine slag rigtig godt og rigtig tight, og så kan han løbe solen sort. På den anden bane slog Morten Carlos Cornes med 3-0 i sæt. Morten havde godt styr på kampen i starten og tvang Cornes til at lave en del fejl, men Cornes fik spillet sig varm, og kampen fik en mere og mere intens atmosfære. Spanieren brokkede sig lidt, fordi han ikke syntes Morten flyttede sig nok og gik og småsnakkede lidt med sig selv og til Morten, men danskeren lod sig ikke mærke og kørte den hjem efter at have været lidt bagud i tredje. Morten har for resten lovet ikke at tabe flere kampe ved denne turnering, så det tegner godt :)

Dommerne ved denne turnering har været en katastrofe. Så vidt som vi spillere kan se, kunne man lige så godt trække lod om, hvilken dom der skal gives - det er SÅ underligt. Der bliver kastet domme til højre og venstre uden, at nogen kan finde hoved og hale i det. Det gælder altså ikke kun vores kampe - det er som om, man fra ESF’s side har uddannet dommerne i det forkerte regelsæt…

Anyway, der stod nu 1-1, og Pilak skulle i gang mod Hugo Varela. Han bragte sig på 2-1 i sæt, og vi øjnede alle muligheden for en sejr, men desværre fik spanieren overtaget i de 2 sidste sæt - ærgerligt at Pilak ikke kunne lave et upset, for som jeg så det, kunne han lige så godt have vundet kampen. Heldigvis blev vi tilsmilet af lykken i Rasmus’ kamp. Han kom på 2-0 efter to tætte sæt, men det lignede alligevel, at han havde godt styr på det. I sidste del af tredje gik han dog fuldstændig kold, og pludselig servede Alejandro Garbi ved 0-0 i 5. sæt. På en eller anden uforklarlig måde opstod Rasmus fra de døde og fik ved hjælp fra specielt ét godt krydsdrop og tre ålborg spillet Danmark til uafgjort, som blev fejret, som om det var en sejr. Sådan!!!

Kvindernes kamp mod Spanien var ikke helt lige så spændende - de kører stadig al modstand over. Det blev til en 3-0 sejr her og senere på aften, hvor de spillede mod Schweiz, som vi anså for det sværeste hold, blev det også 3-0. Line, Sally, Bine og coach/spiller Cecilie ser ud til at have styr på sagerne. I morgen har de Sverige, og herrerne møder Schweiz. Kvinderne er vist sikre på at rykke op, hvis de vinder i morgen, og herrerne SKAL have sejr eller uafgjort for at bevare håbet om at blive i 1. division.

Udover squash går tiden med at spise… Men der er så også mad fra kl. 12 til 21 uafbrudt, så det er ikke fordi vi keder os ;) Ikke så ringe endda. Det virker som om, der er tænkt på alt i planlægningen af turneringen. Det heler kører som smurt i olie.

En sjov detalje: Hver morgen når vi afleverer vores holdkort med opstillingen, kigger turneringsledelsen lidt underligt på os. Tror vi er det hold ved hele turneringen, som er mest omhyggelige med at få sat krydserne rigtigt. Vi tager endda billeder af kortet, inden vi indleverer det - vi kan lige så godt være HELT på den sikre side, som Frost siger.

Nu sidder jeg på hotelværelset. Vi har lige holdt holdmøde og planlagt morgenmad og transport. Rasmus gennemgik alle mulige outcomes i morgen, hvis vi skulle vinde, tabe eller få uafgjort. Jeg forstod ærligt talt ikke så meget, men vi endte med at konkludere, det nok bare er nemmest, hvis vi vinder resten af vores kampe. Det bliver stærkeste opstilling for herrerne i morgen - kvinderne har tænkt sig at stille Line, Sally, Cecilie. Kvinderne er på showcourt med streaming kl. 10 og herrerne kl. 14.

********************************************************************************

Tirsdag og onsdag

Det her er så starten på min nye blog - denne gang om senior EM - hvor jeg vil forsøge at guide jer gennem turneringen, og hvad der sker på og uden for banerne. Vi er en ret stor flok af danskere, der er rejst herned: Kristian Frost, Rasmus Nielsen, Morten Sørensen, Thomas Pilak, Tom Kjærbye, Sally Skaarenborg, Bine Lind, Cecilie Mayer og jeg selv - Martin Laursen. Hernede sluttede Line Hansen, som er bosiddende her, sig til os sammen med Frosts forældre. Vi har også mødt Gus Hansen, der stiller op for Monaco. Kvindernes mål er at rykke op i 1. division ved at blive én af de to bedste i den store pulje. Herrerne forsøger at blive i 1. division ved hjælp af en placering fra 1 til 6. Vi er i indledende pulje med Tyskland, Frankrig og Spanien. Okay, let’s get going.

I må bære over med mig, hvis jeg kommer til at lyde som et lille barn juleaften, men det er egentlig sådan, det føles. Da vi kom til hotellet, stod det franske landshold med Gaultier og Lincou i lobbyen. Rasmus gik hen og snakkede med dem, så jeg så lige mit snit til at give dem hånden og sige hej

  • cool nok :) Hotellet er kæmpe stort, værelserne er lækre, og velkomstmiddagen var overdådig. Hold da k*ft der bliver tyret noget mad ned, og vi danskere halter ikke helt bagefter tror jeg. Om aftenen trænede vi lidt og så Real Madrid mod Dortmund på 48” fladskærm, hvor det lykkedes mig at sove hen over de to mål…

Ved morgenmadsbuffeten i dag skulle jeg stadig lige vænne mig til, at Nick Matthew og James Willstrop går rundt omkring og laver de samme ting som mig. Spørgsmålet er, om det når at blive rutine inden vi rejser hjem. Da vi skulle afsted, var buschaufføren bogstaveligt talt ved at skubbe Matthew ud af bussen, fordi der ikke var flere sæder, men han fik dog byttet med en - buschaufføren var åbenbart ret ligeglad med Matthews ranglisteplacering til vores andres morskab. Ikke så rutineret lavet.

Herrerne skulle spille mod Tyskland, og vi besluttede os på forhånd for at gå efter sejren - det kunne jo være, man kunne gå i semien. Frost skulle starte mod Simon Rösner, og kampen kom til at tage næsten 2 timer på trods af, at Frost var afkræftet pga. sygdom! Kampen var så lang, at Thomas Pilak og Morten Sørensen nåede at spille deres kampe, som de desværre tabte, og stadig kunne nå at heppe på Frost i 5. sæt. Desværre var tyskeren for god. Rasmus solgte derefter sin kamp efter nogle glimrende nicks, og det blev til et 0-4 nederlag. Med lidt held kunne vi som minimum have fået uafgjort, så var lidt ærgerligt. Men det’ ligemeget… Nu er vi i gang.

Jeg kunne desværre ikke se kvindernes kamp, men rygtet siger at de slagtede Østrig. Vi gik op for at spise pasta efter vores kamp, og så skulle vi gerne være klar til Frankrig.

Meeen der var lidt hårde odds. Frost lagde ud mod Lincou og tabte 0-3 men rigtig tæt i sidste sæt. Jeg selv fik debut som spillende landsholdsspiller på banen ved siden af. Der var ikke så meget at gøre, men fik lavet specielt 2 slag, som jeg er ret stolt af ;) Pilak spillede herefter mod Lucas Serme - sindssygt hurtig selvom han havde haft en hård femsætter kampen forinden. Pilak tabte 0-3 og sparrede lidt kræfter undervejs til mod Spanien i morgen. Rasmus fik endnu engang lov til at teste sine nicks af mod Gregoire Marche, da det ikke gav så meget mening at spille 100% koncentreret og spilde kræfterne på en ligegyldig kamp. Men med al den træning forventer vi nogle gode nicks i morgen mod Spanien! Vi skulle gerne vinde for at få points med over i puljespillet om placeringerne 5-8.

Efter kampen gik vi ned for at se kvinderne på de meget crowdede baner. Line vandt sin kamp mod Finland i det øjeblik vi kom. Bine tabte desværre sin kamp i 4 sæt, og det var dermed op til Sally at afgøre kampen. På trods af at hun vandt første sæt, virkede hun nervøs, og andet sæt blev tabt halvstort. Sally fandt dog sit gode spil frem og tog de næste 2 sæt. Status er, at kvinderne har vundet alt, og herrerne har tabt alt indtil videre. Men det’ ligemeget. Vi kommer stærkt tilbage i morgen mod Spanien :)

I aften er der fodbold med Barcelona - Bayern München. Jeg tænker det bliver svært for Barca at vinde 6-1, men giver det en chance…

I kan følge kampprogrammet, live-score og webcam fra showcourts, hvor Danmark er på kl. 12 i morgen, på dette link: http://www.squash.nl/calendarevent/18080/European-Team-Championships-2013