Squash Online

JPG #2 - Optakt

October 27, 2017Johan Wickman

Oktober er snart slut, og vi går en mørkere tid i møde, så hvad er bedre end at være indendørs og spille squash?

Dette passer perfekt til, at sæsonens andet JGP bliver spillet i denne weekend

  • og spiller bliver i Silkeborg.

Samtidig er det med stor glæde at se, at der næsten er en fordobling af antal deltagere i forhold til det første JGP i Birkerød. Der er mange flere breddespillere med, men desværre er A-rækken blevet mindre denne gang. Det skyldes dog, at mange af de bedste spillere, de fleste piger, også spiller med i Elitedivisionen, som afholdes i denne weekend i Århus.

På grund af dette må Sebastian Pedersen (Herlev) være den helt store favorit til at vinde det hele. Dog kan hans egen holdkammerat, Mikkel Kønigsfeldt (Herlev), måske drille Sebastian, da de kender hinanden godt.

Det kan også være, at de yngre kræfter kan overraske. Tobias Weel (Skovbakken) er et godt bud på en outsider, da han endte næst højest til det forgangne JGP - vel og mærke af de spillere, som er med her.

Vi kan også kigge på de yngre spillere. Marcus Jepsen (Birkerød) er i de to forgangne internationale turneringer endt højere end både Tobias og Elias Coyle (Birkerød) og slog Mikkel i det forgangne JGP. Det er dog Marcus og Mikkel, der har de største chancer for at lave en overraskelse - vi skal dog ikke se bort fra Tobias og Elias, der begge kan løbe solen sort.

I B-rækken er der ikke en klar favorit, men tre spillere, som jeg spår til at spille om topplaceringerne. Det er Joakim Jepsen (Birkerød), Laura Lauridsen (Thy Squash) og Victor Ahlberg Larsen (Birkerød). Dog vil jeg spå, at Joakim vil trække det længste strå i rækken. Det er desuden værd at bemærke, at Victor er seedet sidst i B-rækken, men det skyldes, at han var fraværende ved sidst JGP.

Og det betyder så, at tre spillere fra samme pulje, kan gå hele vejen. Det har også gjort det nemmere for Lukas Schroll Andersen (Birkerød), da han er havnet i den anden pulje - og hvis Lukas rammer dagen, kan han løbe alle spillere over i B-rækken. Det er desuden en stor fordel for Lukas, at han ikke møder nogle af favoritterne før sidstedagen.

I C-rækken er Emil Wickman (KSK), Rasmus Birk Tougaard Larsen (Lystrup) og Christian Graham (Lystrup) forhåndsfavoritter.

Vi skal dog huske på, at Emil møder Erik Eldrup (Lystrup) i sin kvalkamp. Det bliver uden tvivl en spændende og nervepirrende kamp - og taberen af denne kamp bliver favorit til at vinde C-rækken. Rasmus har på alle måder trukket nitten, da han i sin kvalkamp møder Victor. Det er samme Victor, jeg tidligere har spået til at klare sig godt i B-rækken.

Hvis vi bare kigger på C-rækken, så må en outsider være Laura Schjøtt (Gram), da hun sagtens kan drille drengene med sin fantastiske teknik.

Turneringen begynder i dag og finder som sagt sted i Silkeborg.

Vel mødt.