Squash Online

JGP-sæsonen starter i Birkerød

September 08, 2011Martin Laursen

Det er nu lidt over 3 måneder siden, landets juniorer senest var samlet til en turnering. Et kvart år uden turneringer for alle danske juniorer, bortset fra den absolutte top, er rigtig lang tid. Det er altid over disse perioder, hvor nogle spillere udvikler sig helt vildt, og andre går tilbage. Nu er tiden endelig kommet til, at niveauerne skal matches mod hinanden, og de sociale forbindelser skal plejes: JGP#1 starter i Birkerød Squash Klub på fredag. Imidlertid bliver det endelige kampprogram først offentliggjort 4 timer før kampstart.

Der har været nogle få oprykninger i løbet af sommeren. Blandt dem er Jens Christian Wegeberg fra Silkeborg, som skal prøve kræfter med DU17/19. Wegeberg dominerede sammen med Marcus Pedersbæk fra Sport 92 og Casper Kloster fra KSK U15-rækken, så han har god basis for at gøre en god figur. I denne forbindelse stiller Kloster også op i DU17/19, selvom hans alder stadig henviser ham til U15. Pedersbæk deltager ikke ved årets første JGP. I rækken for DU15 er der således gjort plads til Tobias Vogt fra Birkerød og Christian Vang fra Sport 92, som ifølge de nuværende seedninger mødes i finalen.

I DU13 er Magnus Laursen fra Åbyhøj og Rasmus Gyde fra Herlev ligeledes rykket op til rækken over - DU15. Det bliver nok svært for de to at blande sig i toppen af rækken, men en placering omkring top 5 bør snart være et mål. I DU13 får Jacob Jensen fra Struer og Kasper Pedersen fra Thy endelig lov til at mødes i en finale efter at have spillet om 3.-pladsen hele sidste sæson.

Sarah Lauridsen fra Thy har valgt at stille op i PU15 trods sin alder på 12 år, og hun er alligevel kæmpe favorit til at vinde rækken. Hendes evige finalemodstander fra PU13 i tidernes morgen Caroline Lyng fra Birkerød har valgt at stille op i rækken 2 aldersniveauer over hendes egen - PU17/19. Her får Caroline det dog svært, da hun skal op mod rutinerede spillere som Malene Christensen, Herlev, Line Falsig, Kolding, Christine Christoffersen, Herlev og Mathilde Lauridsen, Thy. Den ældste pigerække er godt besat, og læg specielt mærke til at Malene Christensen er tilbagevendt efter en lang skadesperiode

  • det bliver interessant, om hendes rutine kan give hende nogle sejre mod rækkens topseedede allerede fra første turnering i sæsonen.

Alle topspillere fra DU17/19 med undtagelse af én stiller op i årets første turnering. Thomas Laursen fra Kolding døjer stadig med en skade i baglåret, som han pådrog sig ved Sommer Camp. Martin Laursen fra Kolding og Emil Grooss fra Åbyhøj er seedet til finalen, men det bliver sandsynligvis et tæt løb med Kasper Svith fra Åbyhøj og Christian Steffensen fra Birkerød.

Der er lagt op til et brag af en turnering, og det bliver spændende at se, hvilke spillere som er hurtigst ude af starthullerne.

Kampprogrammet kan ses her:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=3081B268-98C1-4BEF-8B26-3253A252303B

Martin S. Laursen