Squash Online

Jens Christian og Mathilde kommer bedst fra start

September 08, 2014Casper Kloster

Det var spændene at se hvem der var i bedst kampform, efter en lang sommerpause. Det blev dog en turnering uden de helt vilde overraskelser, men med solidt niveau hele vejen igennem.

I DU17/19 endte semifinalerne som forventet. Jens Christian Wegeberg og Casper Kloster havde begge fundet vej uden de store problemer. Jacob Søndergård viste flot overblik i kampen mod Jonas Kønigsfeldt, og vandt 3-1. Theis Houlberg havde det dog lidt sværere, eftersom at han var seedet 5/8 og skulle møde Magnus Laursen i kvartfinalen. Det blev som forventet en tæt affære, men hvor Theis’ fysik gav ham en 3-2 sejr.

I den første semifinale stod Jens Christian overfor Casper, som de har gjort så mange gange før. Det plejer altid at være tæt, og denne gang var ingen undtagelse. Der var dog ingen sæt der for alvor blev spændende, da enten den ene eller den anden havde overtaget i sættene. Det betød stillingen blev 2-2, og de skulle ud i et 5. og afgørende sæt, som de plejer. Her tog Jens Christian teten fra starten, og fik en 8-2 føring. Det blev aldrig for alvor spændende, men bedre spil kom i gang i den sidste halvdel af sættet, hvilket tilskuerne kunne lide. Jens Christian vandt 3-2.

Kampen mellem Jacob og Theis forløb også som forventet. Theis kommer godt fra start og vinder de to første sæt ganske komfortabelt. Jacob får bedre fat i sit spil i 3. sæt, men Theis holder fast og vinder kampen 3-0.

I finalen stod det til at blive endnu en tæt og interessant kamp. Begge spillere havde haft en lang og hård 5 sætter i benene, så fysikken kunne godt gå hen og spille ind. Det gjorde det da også på sin vis, dog ikke i form af kramper og træthed. Ved stillingen 5-4 til Jens Christian, laver Theis noget ved sin venstre pegefinger. Det er tydeligt det gør ondt, og tager hans fokus. Jens Christian vinder første sæt 11-7. Andet sæt ligner anden halvdel af første. Theis får mere og mere ondt i sin fingere, og kan ikke få spillet til at køre. Jens Christian køre på og vinder andet sæt 11-1. Ved stilling 2-0 i tredje sæt, takker Theis af og trækker sig. En ærgerlig afslutning, efter de begge havde vist flot spil dagen før.

Casper vandt 3-0 over Jacob om 3. Pladsen.

Hos PU17/19 var niveauet højt, men deltager antallet lavt. Der var desværre kun 3 piger til start. Mathilde Lauridsen, Sarah Lauridsen og Caroline Lyng. Mathilde, som er den ældste af de tre, var også stor favorit til at tage titlen. Hun endte da også med at gå hele vejen uden at afsætte et eneste sæt. Det var dog mere spændene at følge Sarah og Carolines kamp om andenpladsen. Sarah så ud til at have taget den plads med sikkerhed efter de to pigers første møde. Her vandt Sarah 3-0, hvilket ikke sker så tit mellem de to piger. Hun manglede derfor kun et enkelt sæt for at være helt sikker. Caroline ville det dog anderledes og vandt kampen dagen efter ligeledes 3-0. Dette betød at der skulle tælles point. Sarah, som så så sikker ud før den sidste kamp, ender dog alligevel på 2 pladsen, da hun var 20 point bedre end Caroline.

DU15 var delt op i to puljer af 4 spillere. De to topseedede var Marcus Obel og Sebastian Pedersen. De havde begge lidt besvær mod henholdsvis 3 og 4 seedet. Finalen blev dog aldrig rigtig spændene da Sebastian vandt 3-0.

I kampen om ¾ pladsen var der mere kamp om tingene. Efter 1-1 sæt skruer Tobias Weel op for præcisionen i sine slag. Dette gør at han vinder både

  1. og 4. sæt over Rasmus Madsen.

I PU15 var Klara Møller ikke til at røre. Hun afsatte et enkelt sæt til Bettina Mortensen, ellers vandt hun resten 3-0. Sabine Petersen tog sig af andenpladsen, efter at hun kun havde tabt til Klara. Bettina viste også rigtig flotte takter, og tabte kun til Klara og Sabine, ellers tabte hun ikke et sæt. Tre piger på rigtig højt niveau, og som bliver sjove at følge fremadrettet.

Hos DU13 forløb alt som forventet. Alle spillere holdte deres seedning, og førsteseedede Marcus Jepsen gjorde det da også uden at sætte sæt til. Martin Tranholm gjorde da også rent bord ud over sit nederlag til Marcus. Jonas Korsgaard var seedet 3 og formåede da også at holde sin seedning, men det var skam ikke uden problemer. Han var ude i 5 lange sæt mod Jacob Madsen og i 4 sæt mod Mads Pedersen. Han trak dog det længste strå i begge kampe, hvilket gav ham 3 pladsen.

PU11/13 har det vist aldrig heddet før, så vidt jeg kan huske. Der var dog ikke tilstrækkeligt med deltagere til at fylde begge rækker, derfor blev de slået sammen. Her havde vi udråbt Kristine Hestbech som favorit, og Signe Skelkjær og Laura Lauridsen som udfordre. Det blev da også Kristine der løb med sejreren, og de to andre der fulgte efter. Laura sikrede sig 2 pladsen efter en sejr i 4 sæt mod Signe. Signe havde dog ikke problemer mod de sidste 3 spillere og indtog derfor 3 pladsen.

I DU11 stod det helt store opgør mellem William Tranholm, og Joakim Jepsen. De havde da heller ingen problemer før de stod på banen sammen og skulle afgøre hvem der skulle stå øverst på podiet. William kommer godt fra start og vinder første sæt sikkert 11-6. Joakim kommer dog bedre i gang, og snupper de næste to sæt og bringer sig i front. William kommer tilbage og tager endnu engang sættet ganske komfortabelt. Det lykkes ham dog ikke, at holde fast i de gode takter fra 4 sæt og må se sig slået 11-5 i 5. sæt. 6. seedet, Lucas Andersen, overraskede også ved at slå både 3 og 4 seedet og derved sikrede sig 3. pladsen.